Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (590)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je Kristen Stewart, a to bez nadsázky. Ten nezvyklý imidž ji k projevu hodně sednul. A popový song v závěrečných titulcích potrzuje, že hlavním úmyslem bylo přitáhnout její fanoušky. Atmosféricky to docela funguje, razantní vtažení do děje je pecka, ale postupně tomu dojde dech a přešlapování na místě mají nakopnot průměrné příšerky. Motiv ekologické hrozby vrtáním do dna oceánu není úplně objevné téma, a tady není ani ničím extra ozvláštněné. Zůstavá se u zajetých klišé. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná variace na Vetřelce. Není to tedy úplná bomba, že bych z toho skákal dva metry do vzduchu, ale líbilo se mi to. Tempo výborné už od začátku, atmosféra byla vynikající, potvory děsivé, chvilkami jsem chytal klaustrofobické záchvaty (Viděl jsem Full HD verzi a nemám si na co stěžovat) a dokonce mi ani nevadilo, se dívat na pobíhající v kalhotkách, skoro plešatou Kristen. Škoda jen, že to nebylo více brutálnější, ale jinak super. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když jsem vyrazil do kina na snímek "Pod vodou", opravdu jsem nečekal, že dostanu až tak nudný film. Ano, slyšíte správně. Trailer sice láká na parádní akci a hrátky s vodními příšerami, ale samotný snímek je strašně fádní a nezajímavý. Ale nějaká ta pozitiva samozřejmě má. Jedním z nich je určitě Kristen Stewart. Ta má podobně jako Robert Pattison problém s tím, že se nějak musí zbavit své "Twilight" image, která dost výrazně ovlivňuje diváky jejích filmů. A tady se jí to celkem daří. Kompletní změna vizáže jí tady rozhodně pomohla a po delší době má tak možnost představit postavu, která není otravná nebo vyloženě divná. Herecky jí navíc pomáhá i Vincent Cassel, který si odvádí svůj standard a drží "Pod vodou" těsně "nad vodou". Protože jinak je to celkem otrava. Začátek sice vypadá docela slibně a exploze na vrtu poskytují celkem solidní zábavu. V momentě, kdy se však příběh přepne do týmové polohy, kdy se všichni snaží zachránit své krky, scénář dost výrazně skřípe. Nejde ani tak o to, že by byl nelogický, ale celkově je nepřekvapivý a zdlouhavý. Tvůrci se sice nebojí zabíjet postavy, ale kreativitu v těchto úmrtích rozhodně nehledejte. Buď tam někomu praskne maska, nebo někdo jiný vybouchne. A tenhle postup se opakuje prakticky od začátku filmu až do jeho konce. I díky tomu nemáte moc šancí, abyste si užili monstra, která na dně oceánu čekají. Tady jsem se nechal nachytat a z trailerů jsem čekal jen nějakou velkou chobotnici. Ve finále jsem dostal variaci na "The Trench" z Aquamana. Pokud jste film viděli, ale název vám nic neříká, pak si zkuste vzpomenout na bouři na moři, světlice a cestu za Atlannou. Být to celé více v duchu hororového konce, pak bych šel možná s hodnocením o něco málo více. Takhle čistý průměr a "Underwater" už nikdy vidět nepotřebuji. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý Leviatan, lepší Deep Star Six, prd. Oba zmíněné se pyšnily zejména postupným budováním atmosféry, seznamováním se s posádkou a podobné skopičiny, kterým někteří říkají děj. Tady jsem byl vržen přes úvod s děsně tajemnými novinovými titulky o hovně do umývárny s Kirsten Stewart ve spodním prádle a jejích kalhotek už jsem se nezbavil a ne, nejsou srovnatelné s těmi Ripleyovic, to ani náhodou. Chvíli na to na scénu naběhne voda, finský fotbalista, kapitán, holka z hentai porna, drsoň s králíčkem a ještě jeden. Chvíli šukají sem a tam a finský fotbalista umře dřív než bys řekl fucking boy, což mě vcelku překvapilo a počítám, že ve Skotsku bude mít tenhle film velkej, ale velkej problém. Nicméně poté přijde na řadu konečně to lepší a to je sám netvor, jenž mi tedy svým ztvárněním trochu připomněl Cimrmanovic ptakopyska, ale možná i díky tomu se to celé dalo v pohodě dokoukat a SPOILER: Kirsten umře, he. Dva a něco chapadla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

William Eubank natočil poctu 80tkovým podmořským hororům ale není to nic víc než jen béčková zábava. Film je hezky natočený, monstra jsou parádní a rozjíždí se velice rychle, což jsou zásadní plusy, ale vadilo mi, že film hodněkrát přeslapoval na místě a samotná vybíjená vůbec nezaujme, kolikrát jsem ani nepostřehl kdo a jak umřel, jelikož byl film většinou ve tmě a to mi poměrně vadilo. Napětí a atmosféra na mě moc nefungovala a monstra se ukazují vyloženě až v závěru, což mě taky příliš nepotěšilo. Se zajímavějším tvůrcem z toho mohl být novodobý Event Horizon, takhle jen fajn přírustek do žánru, ale brzy vyšumí. 6.5/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Z rádia hraje „Spongebob Squarepants Theme“ od Avril Lavigne a na konci filmu hraje „The Unknown“ od BONNIE X CLYDE. (Duoscop)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama