Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

classic 

všechny recenze uživatele

„Pod vodou” , na samom dne oceána, v totálne najhlbšom mieste zemského povrchu, to je vážení a milí, naša - Mariánska priekopa, ktorá sa so svojimi, skoro 11. kilometrami, pyšní vo všetkých podmorských tabuľkách. To, čo je Mount Everest nad morom, to je ona pod morom ! Inak, panuje v nej aj neuveriteľná tma, ktorá je zároveň spojená i s neuveriteľným tlakom - 8 ton na palec, že ešte ťažšie sa tam dolu dýcha, čiže prevláda i maximálny pocit zo stiesnenej klaustrofóbie, a tak byť priamo tam, sa vôbec neoplatí, či čo...? Ale toto absolútne neplatí pre niekoľko vrtných staníc, medzi ktorými je napríklad i Kepler 822, keď ďalšia je trebárs: Roebuck 641, (či už aj opustený Sheppard), ktoré sú tam postavené iba pre JEDINÝ účel, a to kvôli ťažbe ropy, z ktorej budú následne prúdiť nevídané, finančné zisky. Má to však jeden podstatný háčik. Z intenzívneho a zimného spánku zrejme prebudili, (alebo už boli dávno hore ?), neznáme, novoobjavené hlbokomorské druhy, pričom ich hlavnej „Kráľovnej” , sa to isto nebude pozdávať, čo to tam tí samí, blázni zištní, prospechárski, stále, vkuse, navysoko vyvrtávajú, ba ani jej mnohopočetným potomkom už vonkoncom NIE, a tak treba zakročiť, pokiaľ je ešte čas, a tak nakoniec, kto z koho ? _ Bill Eubank týmto úplne zbytočným opičením sa po legendárnom, atmosferickom Votrelcovi, či oveľa slabších Votrelcov, určite nerozbil b-a-n-k tak, ako si možno, trochu naivne, zo začiatku, myslel ? 90 filmových minút, by som rozdelil asi takto: Úvodné, charizmatické a archívne titulky, sú vskutku, naprosto majestátne, rovnako tak isto, ako prvých tridsať minút z filmu, ktoré sú jednoznačne najlepšie ! 1/3 funguje bezprostredne - strhujúco, ale s ostatnými tretinami, je to čoraz horšie. Ani mi výraznejšie neprekážalo, že imituje Aliena, ako hudobným motívom, tak i otváracou sekvenciou + so zopár ďalšími. Na chvíľu som bol normálne rád, až poctený. No, akonáhle sa snímok postupne posúval ďalej, tak moja radosť sa akosi začala vytrácať, za čo môže pravdepodobne nikto iný, než Brian Duffield, inak, typický - béčkový scenárista, ako vyšitý, keďže si nevedel dať rady, ako rozumne nadviazať na jadro a záver ! Skrátka, chceli nakrútiť podmorského Votrelca, čo sa im kompletne míňalo účinkom. Obsadenie ma nijako zvlášť neinteresovalo, aj keď v ňom dve slečinky pobehovali v spodnej bielizni. Hudba, strih a kamera celkom ušli, no pod tou vodou som väčšinou mával problém orientovať sa, kde vlastne som ? Pôvodný ALIEN môže byť stále veľmi spokojný, lebo sa mu zatiaľ nikto nepriblížil ani po päty ! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Štandardná úteková akčná hra v štýle "Zachráň sa kto môžeš!". Nad hladinou ju ako-tak drží pomerne dlho ledabolo pricapená eko agitačná veta v štýle: "Naša nenásytnosť pri dobývaní morského dna bola neúnosná". No do hlbín ju zráža explozívny záver. Pri ňom sa už na životné prostredie nijako nehľadí. Oceňujem však začiatok a koniec zostrihaných útržkov správ, trefne poukazujúci na politiku nadnárodných mega spoločností, dobývajúcich neobnoviteľné zdroje energií. Tie ututlávajú a zamlčiavajú o povahe a dôsledkoch ničenia Zeme čo len môžu. A zaujímavé je aj nepriame poukázanie na nedostatočné bezpečnostné opatrenia  takýchto mamutích firiem. Ak by ku koncu totiž ostalo nažive viac zamestnancov vrtno - ťažiarskej firmy, tak etické dilemy koho spasiť a koho obetovať by nemali konca-kraja. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Podvodní hrátky s Kristen Stewart. Ano, ono to zní lákavě, vábně a eroticky, ovšem skutečnost je taková, že Kristen má na hlavě jen několikacentimetrový porost žlutavé barvy, tělo jako prkno a místo s pyjem, který ve svém soukromém životě zrovna nepreferuje, bojuje s neřádem neznámého původu. Nechci rovnou psát, že je nevzhledná, nicméně v tomto případě může připadat svůdná a lepá jen narušeným sexuálním jedincům. No, raději přejdu k filmu samotnému. A ten tedy zaostal v tom hlavním a podstatném - není nikterak napínavý a strhující už vůbec ne. Určitě na tom nese významný podíl výběr hrozného a neprověřeného režiséra Williama Eubanka, který doposud nenatočil nic zázračného. V podstatě jeho přístup k stokrát obehrané látce a schématu, tedy v tomto případě posádka vědeckých pracovníků, kterou ohrožuje cosi strašlivého, je značně neinvenční a celkově se mu nedařilo uchvátit můj zájem. A hlavička padala nudou. Samozřejmě je evidentní, že konce se všichni členové nedočkají, je zjevné, s jakými filmy se to chce srovnat, chvíli se drží krok s Horizontem události, hned nato si to režisér rozdá s Vetřelcem, a úplně nejvíc to evokuje nedávné scifi Život s Jake Gyllenhallem, ovšem ve srovnání s tímto počinem, je mnohem lepším příspěvkem na dané téma. Určitě přinejmenším technická stránka je na béčkové poměry více než zdatná a s lepším režisérem by se dosáhlo kýženého efektu klaustrofobických manévrů a potřebných vypjatých nuancí. A neoriginalita by vůbec nevadila. Zpracováním je to poměrně hodně zapomenutelná záležitost. Většina filmu je nudná, málo záživná a stagnující. Režisér byl napřesdržku, že s castingem, se kterým už samozřejmě v budoucnu pracovat nebude, a jehož zástupci byli Vincent Cassel, John Gallagher, T.J.Miller a Jessica Henwick nenatočil strhující a napínavou jízdu, načež do vodních hlubin vypustil jen množství zaprděných bublinek, které by jistě v dobách své největší slávy způsobily větší až maximální rozruch. Zkrátka a dobře, všechno, co je v tomto snímku k vidění, už bylo k vidění někde jinde a v různých variacích. A něco navíc zde citelně chybí. Ovšem pokud rádi nebezpečné příšerky z vodních hlubin, které krotí Kristen Stewart, tak to můžete prubnout. 6/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když jsem vyrazil do kina na snímek "Pod vodou", opravdu jsem nečekal, že dostanu až tak nudný film. Ano, slyšíte správně. Trailer sice láká na parádní akci a hrátky s vodními příšerami, ale samotný snímek je strašně fádní a nezajímavý. Ale nějaká ta pozitiva samozřejmě má. Jedním z nich je určitě Kristen Stewart. Ta má podobně jako Robert Pattison problém s tím, že se nějak musí zbavit své "Twilight" image, která dost výrazně ovlivňuje diváky jejích filmů. A tady se jí to celkem daří. Kompletní změna vizáže jí tady rozhodně pomohla a po delší době má tak možnost představit postavu, která není otravná nebo vyloženě divná. Herecky jí navíc pomáhá i Vincent Cassel, který si odvádí svůj standard a drží "Pod vodou" těsně "nad vodou". Protože jinak je to celkem otrava. Začátek sice vypadá docela slibně a exploze na vrtu poskytují celkem solidní zábavu. V momentě, kdy se však příběh přepne do týmové polohy, kdy se všichni snaží zachránit své krky, scénář dost výrazně skřípe. Nejde ani tak o to, že by byl nelogický, ale celkově je nepřekvapivý a zdlouhavý. Tvůrci se sice nebojí zabíjet postavy, ale kreativitu v těchto úmrtích rozhodně nehledejte. Buď tam někomu praskne maska, nebo někdo jiný vybouchne. A tenhle postup se opakuje prakticky od začátku filmu až do jeho konce. I díky tomu nemáte moc šancí, abyste si užili monstra, která na dně oceánu čekají. Tady jsem se nechal nachytat a z trailerů jsem čekal jen nějakou velkou chobotnici. Ve finále jsem dostal variaci na "The Trench" z Aquamana. Pokud jste film viděli, ale název vám nic neříká, pak si zkuste vzpomenout na bouři na moři, světlice a cestu za Atlannou. Být to celé více v duchu hororového konce, pak bych šel možná s hodnocením o něco málo více. Takhle čistý průměr a "Underwater" už nikdy vidět nepotřebuji. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, co tak odborně napsat k filmu, ve kterém se naprosto prkenná slizká lesba 90 procent hrací doby unyle plazí skřípajícím tunelem a producíruje se od ničeho k ničemu po mořském dně, až na ni v té tmě nakonec na dvě minuty bafne rozmazaný zubatý megahadr na podlahu, co jim asi zdrhnul z Clovershitu? K filmu, v němž když někdo otevře hubu, zní to jako žádost chovance downího stacionáře o více jogurtu k rozmazávání si po držce o svačině? Tak snad jen: Ahoj Júbenku, zabij se! A co tak odborně napsat k bande převkusných buzniček, co tu dštily odpady a panické pižmo na stokrát sysluplnějšího a zábavnějšího Megalodona a tisíckrát lepší a svižnější Godzilu 2, a tuhle tupou, plytkou, nudnou, otravnou a lacinou megasračku hystericky nadhodnocují? Tak snad jen: Ahoj klucí, že vám dal ošetřovatel na sváču málo Dobrý mámy?! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Kristen Stewart sa v rozhovore pre ET Canada vyjadrila, že nakrúcanie rozhodne nebolo úplne jednoduché. Režisér totiž chcel využívať digitálne triky čo najmenej a viac sa spoliehal na praktické triky a kaskadérske efekty. „Mnoho vecí, ktoré sme robili, boli praktické triky,“ prezradila herečka. „Bolo to ťažké, pretože to bolo strašidelné a bolo to skutočné!“ dodala s tým, že sa im podarilo vyhodiť do povetria niekoľko rekvizít. Pre Kristen to bolo jedno z najťažších nakrúcaní v kariére. (Zdroj: Emefka.sk)
  • Z rádia hraje „Spongebob Squarepants Theme“ od Avril Lavigne a na konci filmu hraje „The Unknown“ od BONNIE X CLYDE. (Duoscop)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama