Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (180)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na poprvé se nám to vydařilo (hlavně finančně), tak si dáme dvojku. Dcery jsme ale už provdali v prvním díle, co vymyslíme. Zéťáci se z různých důvodů na Francii naštvou a chtějí se stěhovat, plánují vzít sebou i milované dcerky a všechny vnoučata. Co teď? Staříci nelení a snaží se vychválit Francii tak, aby z ní nikdo nikdy nechtěl pryč. Zápletku bychom měli a prostor pro plno vtipných situací také, můžeme jít na to. Bohužel je to už trochu slabší než první díl. Vytratilo se kouzlo nečekaného, vtipných situací je méně, a pokud není v záběru Christian Clavier nebo jeho černý protějšek Pascal NZonzi, není se už ani čemu moc smát. Přesto nakonec nechávám slabší tři hvězdy. Jak jsem psal již v komentáři prvního dílu, film měl ambici pobavit na jeden večer a to se mu znovu podařilo. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Bohužel úvod filmu byl zmatečný, Claude a Marie se chystají do Afriky, načež vidíme, že po letu jsou pořád v Paříži v nějakém hotelu. Následně se pak vrátí domů a tvrdí, že byli u všech rodin svých zeťů. Vůbec jsem z toho nepochopil, kde tedy byli a kde nebyli. Každopádně pak už se to rozjelo a komických momentů začalo přibývat. Zápletka celkem fajn vymyšlená, i když to trošku připomíná jedničku. Ale určitě jsem se u filmu bavil, opět zde film táhl výborný Christian Clavier. Ale jelikož první díl byl lepší, tak musím dát jen 3*. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Moment překvapení je pryč. A to je asi největší výtka, kterou mohu k filmu říci. Zatímco u prvního dílů jsem nevěděl co mám čekat, tak zde už jsem moc dobře věděl do čeho jdu. Tím nechci tvrdit, že bych se nebavil, jen už mě některé věci nepřišli, tak originální, jako na poprvé. Režisér Philippe de Chauveron má film plně pod kontrolou a v pravidelných intervalech do nás sype jeden fór za druhým, a nutno říci, že se dost často trefí. Místy občas zbytečně tlačí na pilu, ale to je problém snad každého sequelu. Problém je, že se děj pořádně rozhoupe asi až v půlce, do té doby je to takové přešlapování na místě. Na druhou stranu, o to více je druhá půlka zábavnější a dokonce přichází i s něčím jiným. Je to fajn oddechová komedie, a pokud Vám sedla jednička, tak dvojka jede na podobné vlně, jen je o něco horší, naštěstí ne o moc. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Solídne pokračovanie so všetkými známymi z prvého dielu. Oproti jednotke tu pre mňa prím hral Claude a zaťovia neboli až takí vtipní, ale samozrejme viacero zábavných momentov vzniklo aj vďaka ním (najmä Chaovi a Davidovi). Opäť sa jedná o milú, inteligentnú komédiu, s viac vydarenou situačnou komikou ako tou verbálnou (tá mi prišla trochu nasilu), skvelým Claudom a rodičmi Charlesa. Niektoré vtipy (verbálne) boli zrecyklované z jednotky, ale celkovo mi prišiel v niektorých momentoch tento diel vyzretejší, aj keď asi menej waw ako prvý. 7,3/10. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, je to o dost slabší než jednička.. Ale to jsem očekávala, takže zklamaná nejsem. Dějová linka mě bavila, nenudila jsem se ani chvilku, celý film je provázen kvalitním humorem. Verneuilovi a jejich dcery a zeťové jsou moje srdcovka, takže bych klidně uvítala i trojku. Účel to splnilo a já jsem moc spokojená. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)
  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)

Reklama

Reklama