Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (180)

Paja55 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nešlápli vedle. Francouzská komedie znovu nezklamala. Další díl o katolické rodině, přičemž dcery, provdané za muslima, žida, buddhistu a katolíka už mají děti a jejich rodiče už přijali jak to je. Film se více zaměřuje na kariéru jejich manželů, kteří postupem času zjišťují, že Francie se jim nelíbí a rozhodnou se rozjet s rodinami do světa. Co byste dělali, kdyby jste se dozvěděli, že se vaše dcery stěhují do Izraele, Číny, Indie a Alžírska? Rodiče Verneuilovi zajistí, aby se tak nestalo, zase něco vymyslí .. Je to skvělá komedie, při které se vůbec nenudíte. Já osobně si myslím, že je dokonce lepší a vtipnější než jednička, proto mě tu mrzí celkové hodnocení 69%. ***** 95% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na poprvé se nám to vydařilo (hlavně finančně), tak si dáme dvojku. Dcery jsme ale už provdali v prvním díle, co vymyslíme. Zéťáci se z různých důvodů na Francii naštvou a chtějí se stěhovat, plánují vzít sebou i milované dcerky a všechny vnoučata. Co teď? Staříci nelení a snaží se vychválit Francii tak, aby z ní nikdo nikdy nechtěl pryč. Zápletku bychom měli a prostor pro plno vtipných situací také, můžeme jít na to. Bohužel je to už trochu slabší než první díl. Vytratilo se kouzlo nečekaného, vtipných situací je méně, a pokud není v záběru Christian Clavier nebo jeho černý protějšek Pascal NZonzi, není se už ani čemu moc smát. Přesto nakonec nechávám slabší tři hvězdy. Jak jsem psal již v komentáři prvního dílu, film měl ambici pobavit na jeden večer a to se mu znovu podařilo. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které většina lidí považuje za mnohem slabší a nepovedené. Já to tak úplně nevidím a řadím ho tak srovnatelně s prvním dílem. Malinko se karta obrátila. Již se nedělá sranda z migrantů, ale naopak se haní Francie, jejich politika a obecně určité rozhodnutí v minulosti, které celou zemi značně potápějí. Film tak v tomto ohledu nese určité poselství, kterého si nemusí každý na první dobrou všimnout. Již nejde o zemi zaslíbenou, jak to například mohlo být před několika lety. Vtipů ale rozhodně ubylo a již se nepopadáte za břicho. Není to ale vyloženě špatný film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO JSME KOMU ZASE UDĚLALI? COPAK VE FRANCII SE ŽIJE ŠPATNĚ?…“ /// Dvacet minut – a nic! Žádnej smích (můj). Je to jako český komedie – samej děj a vtipe – kurva kde seš? Pak – jakože to bude vtipný… v katedrále v Alžíru nikdo nebyl! – chápete to, jo? A prostě tak, no. Námět slibuje vtipný momenty, ale film jich moc nenabízí. Je to taková obyčejná rodinná (multi)story. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Doma už nám chybí jen lesba (Afghánce už máme…). 2.) Připíjím na Francii! 3.) Thx za titule „doummais“ a „Andyxxxek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Bohužel úvod filmu byl zmatečný, Claude a Marie se chystají do Afriky, načež vidíme, že po letu jsou pořád v Paříži v nějakém hotelu. Následně se pak vrátí domů a tvrdí, že byli u všech rodin svých zeťů. Vůbec jsem z toho nepochopil, kde tedy byli a kde nebyli. Každopádně pak už se to rozjelo a komických momentů začalo přibývat. Zápletka celkem fajn vymyšlená, i když to trošku připomíná jedničku. Ale určitě jsem se u filmu bavil, opět zde film táhl výborný Christian Clavier. Ale jelikož první díl byl lepší, tak musím dát jen 3*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)
  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)
  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)

Reklama

Reklama