Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeptaný bankový úradník Arvid sa stane hrdinom, keď takmer omylom zneškodní lupiča. Naivný muž, ktorého práve opustila milenka Hanne naletí však podvodníčke Astrid, ktorá sa mu predstaví ako manželka uväzneného zločinca, a chce jej pomôcť. Prehovorí svojho brata Haralda, skúseného kriminálnika, aby mu pri tom pomohol. Spolu s troma Haraldovými podriadenými potom rafinovane prepadnú pancierové auto s peniazmi a neskôr oslobodia lupiča z väzenia. Pôvodný zámer sa však neskúsenému Arvidovi rýchlo vymkne spod kontroly a muž sa ocitne uprostred výbuchov a prestreliek, pri ktorých sú početné obete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co vás přimělo to udělat?“ - „Já nevím, prostě…přišlo mi, že dělám správnou věc.“ Arvid je nevýrazný, neprůrazný a dle slov přítelkyně ten nejnudnější chlap, co kdy chodil po světe. Ale to platí jen do přepadení banky, kdy se zachová jako hrdina. Jenže pak se mu začnou dít nepříjemné věci a spojení s bratrem, se kterým se léta neviděl, vše jen zhorší…Seveřani jsou svérázní a občas mi nabídnou film, z jehož humoru jsem poněkud rozpačitý. A to je případ i téhle střelené krimi komedie, jež se pořád pohybuje na hranici nadsázky (a za ní) tak moc, že mě mnohdy zanechala s nechápavým výrazem ve tváři. Přitom některé scény se vydařily, bohužel se to dost střídá. Nepřidá ani „béčkovost“ akčních scén či podivná práce s hudbou a zvukem. Zvedají to postavy, bratři a kuchaři docela baví, spolu s nimi i smolař Vuk (a kdo by si nepřál mít za bratra Haralda, který vás nikdy nenechá na holičkách, a žádný váš nápad mu nepřijde dostatečně dementní?). Závěr pak jen potvrzuje má slova o nadsázce…vychází mi z toho lepší průměr. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Jak jsem pořád četl, jak tento film všichni vyzdvihovali a srovávali např. s PODFU(C)KEM nebo SBAL PRACHY A VYPADNI, tak jsem se těšil, ale byl jsem trochu zklamán, jelikož film trochu nesplnil má očekávání, ale i tak šlo o docela dobrou zábavu hlavně ta smůla co měl Vuk mě docela pobavila. Za shlédnutí to stojí, ale nevím jestli bych to musel vidět znova, u výše jmenovaných filmů jsem se bavil mnohem více. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvyk, že Skandinávci mají zvláštní smysl pro humor. Ale nechápu proč právě tenhle film nazývají komedií. To už se mi víc líbila dvojka, kterou jsem viděl bůhví kolik let dozadu. Film nemá nic, co by měl mít. Strašně se podobá takovejm filmům jako Sbal prachy a vypadni nebo Podfu(c)ku. Jenom v tom rozdílu, že tady ti hoši poserou, na co příjdou. Jenže to poserou tak nešikovně, že málokdy mi to přijde jako legrace. Dobře, ale kvůli pár lidem to stojí za to vidět. A pokud máte chuť na gangsterku, asi bych ani neváhal. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Aj keď to malo istý náznak Tarantinovského štýlu gangsteriek, písať na obal "ve stylu gangsterských filmú Q.T. " je príliš silné a scestné. Nesiahalo mu to totiž ani po kotníky. Ku koncu sa tempo a záživnosť síce stupňovala, no pôsobilo to stále dojmom pomalého ukecaného točenia "home videa" akýchsi akčných dánskych krimi komediálnych pokusov. Slabšie 3* (2,5*) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.... „Při všem, co jsi dělal, jsi věřil, že děláš správnou věc, není to tak? O tom to celé je. Když věříš, že je to správně, je to správně.“ Arvid je nudný a pořádkumilovný bankovní úředníček. Tak nudný, že i manželka raději opustí jeho a společný byt, kde mu nechá pouze televizi a na zdi nápis "Strč si ten svůj život...do prdele Arvide". V bance je svědkem přepadení, při kterém nečekaně lupiče zneškodní právě on a to raketou na squash. Jenže být hrdinou se nevyplácí. Do bytu mu vtrhne neznámá žena a tvrdě vysvětlí důvody přepadení. Dobrák Arvin se tedy rozhodne napravit škody způsobené svým hrdinským činem. O pomoc proto požádá svého bratra Haralda s kriminální minulostí a společně přesvědčí i personál jeho kuchyně „Pověz nám ještě jednou tu část o tom "rodinném štěstí". Jenže páchat dobré skutky není jen tak. A já bych se měla nad sebou taky zamyslet, protože tahle krvavá a brutální šílenost se mi líbila víc než se sluší a patří : -)). Ale jak pravil Harold „Nemusíš se stydět za to, že chceš jednou za čas dát průchod své agresi.“ ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama