Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeptaný bankový úradník Arvid sa stane hrdinom, keď takmer omylom zneškodní lupiča. Naivný muž, ktorého práve opustila milenka Hanne naletí však podvodníčke Astrid, ktorá sa mu predstaví ako manželka uväzneného zločinca, a chce jej pomôcť. Prehovorí svojho brata Haralda, skúseného kriminálnika, aby mu pri tom pomohol. Spolu s troma Haraldovými podriadenými potom rafinovane prepadnú pancierové auto s peniazmi a neskôr oslobodia lupiča z väzenia. Pôvodný zámer sa však neskúsenému Arvidovi rýchlo vymkne spod kontroly a muž sa ocitne uprostred výbuchov a prestreliek, pri ktorých sú početné obete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší Jensenovka. Když si vzpomenu na brilantní Řezníky či Adamova jablka, tohle je jen hloupé. Slepenec nosných zápletek a motivů hlavních hrdinů je zhovadilost sama a aspoň trošičku logické vzorce chování zde ustupují ve prospěch kolotoče mimoňství hlavních "antihrdinů", které navíc není v rámci jindy výtečného dánského černohumoru ani v podprůměru. Přitom tvůrce a dánský film všeobecně umí sakra dobré absurdní komedie jakož i ty své Kodaňsko-Balkánské gangsterky. 30% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o dobrých úmyslech. Jensen se výžívá v absurdních situacích a nečekaných dějových zákrutech. Příběh o dvou braších, co dělají dobré věci, aby pomohli lidem, korunovaný metafyzickou koncovkou, která by dnes protrhla kontroverzní barometr je rozhodně originální. Olsenova naturalistická akce s brutální závěrečnou přestřelkou pak udělá radost každému fandovi žánru. Skvělé hlášky. "...ale ona ti vzala televizi a krást se nemá." ()

Reklama

leon_id 

všechny recenze uživatele

Celkem zapeklita to vec, tenhle film. Clovek, ktery se uprimne bavi u takhle brutalni zabavy si musi uvedomit, ze svet ktery nas obklopuje neni zas tolik vzdaleny. Hlavni hrdinou je pomerne bezvyznamny jedinec, ktery svou prumernosti zapada do srovnavacich tabulek, nez potka sveho mirne odlisneho bratricka, ktery v nem probudi nezvykle nadani. Where's Hanne? She's in the living room... and in the kitchen :)) ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Jestliže se vám kdy alespoň trošičku líbily černé a navýsost komediální gangsterky jako Pulp Fiction, Sbal prachy a vypadni a výborné dílko Pokrevní bratři vypadne vaše oko v tomto případě na úrodnou půdu. Tolik omáčky krve, násilností a černého humoru nenajdete snad nikde v takovém množství jako zde. A jediné na co se zmůžete, bude nepřetržitý zával smíchu, který si udržíte i v těch "nejtragičtějších a nejsmutnějších" událostech v životě jednoho věčného smolaře a snílka jménem Arvid. Zkrátka film, který vás doslova pohladí na duši a plně absorbuje vaši agresi, které přece jednou za čas může dát průchod každý. What the fuck do we know? We are only chefs... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvyk, že Skandinávci mají zvláštní smysl pro humor. Ale nechápu proč právě tenhle film nazývají komedií. To už se mi víc líbila dvojka, kterou jsem viděl bůhví kolik let dozadu. Film nemá nic, co by měl mít. Strašně se podobá takovejm filmům jako Sbal prachy a vypadni nebo Podfu(c)ku. Jenom v tom rozdílu, že tady ti hoši poserou, na co příjdou. Jenže to poserou tak nešikovně, že málokdy mi to přijde jako legrace. Dobře, ale kvůli pár lidem to stojí za to vidět. A pokud máte chuť na gangsterku, asi bych ani neváhal. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama