Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (212)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Tyjo, to dostal mezi osmým a devátým dílem pan Zelenka mrtvici a nikdo si toho nevšiml? Protože někdy v té době se z občas celkem zábavného a místy dost nevyladěného pokusu o televizní humor stala věc, kterou jako by někdo psal tím stylem, že mlátí hlavou do klávesnice a nechá počítačový slovník, aby to sám opravil na nejvíce pravděpodobná slova. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi menšinu lidí, kteří se dabingu zastávají, troufám si tvrdit, že znám hodně našich dabérů, a byla jsem proto upřímně zvědavá, jak si Dejvice s takovým námětem poradí (divadelní hru jsem neviděla). A zklamání bylo nakonec větší než u "Čtvrté hvězdy". Počáteční díly nasadily laťku, která už nebyla překonána. Ráda si zavzpomínám na pohřební řeč pana Bartošky i na všechny výstupy pánů Preisse a Krobota, ale to je vše. Přehození výhybky z čistokrevné komedie k dramatu mi vůbec nesedlo. Velká škoda. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice silný rozjezd dával naději, že to bude pořádná palba. Bohužel s přibývajícími díly se vytratil humor a seriálu pozvolna docházel plyn, aby se zastavil na místě a posléze vyšuměl do ztracena. Každopádně první polovina byla fakt super, Krobot, Bartoška nebo Preiss tomu dodávali nehorázný koule a i když druhá polovina šla více do dramatické hloubky, musím celkově Dabing street hodnotit jako dílko zdařilé a s převahou lepších momentů ve srovnání se soudobou seriálovou konkurencí i hereckou stránkou. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku dokázali navodit příjemnou atmosféru, která způsobila, že jsem se na to pravidelně těšil, bez ohledu na neustále se střídajícî kvalitativní vzestupy a totální držkopády. Tahle partička je mojí krevní skupinou, jestli se mi má někdo postarat o dobrou televizní zábavu, tak to budou v českých luzích a hájích právě oni. Tentokrát to tak úplně nevyšlo, uměl bych si to představit vážně lepší, ale rozhodně je nezatracuji a naopak doufám, že je obecně vlažné přijetí neodradí od dalších televizních, případně filmových projektů, protože do Dejvic to mám daleko. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nekonzistentní seriál - zatímco u jednoho dílu pukáte smíchy, u jiného je vám skoro až trapno... Důvodů proč dávám víc než tři hvězdy je ale několik - nejprve je to ostře sympatické obsazení, za kterým se táhne na české poměry velmi kvalitní soundtrack (hudba i písničky) a celé to zakončuje takový příjemný feeling, který se u českého filmu/seriálu hned tak nevidí... Závěr je sice slabší, ale když se zase oprostíte od toho že nekoukáte na čistě komediální seriál, ledasco se dá odpustit...***1/2 ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • V dabingovém studiu lze spatřit polský plakát „Pogarda“ k filmu Pohrdání (1963). (sator)
  • Ikonický konfrontační dialog, který můžeme vidět v epizodě Jiří Arch (2018) v podání Heleny Dytrtové při dabování a v epizodě Monitoring (2018) v podání Pavla (Václav Neužil) a Evy (Klára Melíšková), je původně z divadelní hry „Closer“, kterou napsal dramatik Patrick Marber. Film Na dotek (2004), který je adaptací tohoto dramatu, vznikl v roce 2004, tedy o 3 roky později oproti době, ve které se seriál odehrává. Helena Dytrtová v seriálu dabuje pouze českou verzi této divadelní hry, která vznikla speciálně jen pro účely tohoto seriálu. (ELBobes)
  • Díl dostal označení od České televize „Nevhodný pro děti a mládež“. (sator)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama