Reklama

Reklama

Všechny malé zázraky

  • USA All the Bright Places
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva náctiletí s osobními problémy si mezi sebou vytvoří silný vztah, když vyrazí na očistnou cestu na neobvyklá místa státu Indiana. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Netflixová jednohubka podle knihy, která nenechá jedno oko suché. Příběh se zvláštními zvraty i tempem a příběh se vyvíjí jak na houpačce, Nejednou se něco děje, najednou útlum pak znova. Jednou za čas ten styl filmů můžu a tohle se zrovna docela povedlo. Mezi hlavní dvojicí to docela jiskřilo takže vám ani nevadí, že většinu filmu koukáte jen na ně. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně o objevování krás státu nacházejícího se na východě USA to není, o hledání a (ne)nalézání lidských předností a slabostí už ano. Její ségra Dakota byla před časem smrtelně nemocná v procítěném dramatu Now is good, Elle v podobně silném a nenápadném kousku o dospívajících, se kterými se život nemazlí, sice neumírá, ale smrt už se v jejím případě nepříjemně ozvala. Při autonehodě přišla o sestru, smrt navíc fascinuje jejího nového kamaráda. On je tak trochu blázen, ona měsíce uzavřená do sebe, takže není úplně jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat. Těžké téma, hmatatelná chemie mezi milenci, bystré a přemoudřelé věty náctiletých. Každoročně podobný přírůstek mezi filmové diváky holt zavítá. V případě dobrého scénáře a šikovného režiséra to může klapnout, na mě tentokrát tyhle duše ztrápených teenagerů zapůsobily tak napůl. Zejména ke konci bych pár výtek měl, celkově ale i díky velmi dobrým mladým hercům převládá spokojenost. Budoucnost nebude zlá. Tři až čtyři hvězdy. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím konstatovat, že knižní předlohu jsem nečetl a tak toto srovnání vynechávám. Chápu co se snaží snímek divákovi předat, ale až tak za srdce, abych ze závěru jako někteří tady uronili slzičku, mě to tedy nevzalo. Vztah obou protagonistů mi nepřišel zkrátka, tak dobře uvěřitelně zahrán jako třeba ve filmu The Fault in Our Stars, který považuji v tomto ohledu za dokonalost samou. Úvodní pošťuchování obou hlavních protagonistů bylo ještě fajn, člověk se i pousměje, ale jakmile se objeví první polibek, pomilování a vše se vlastně přesune k vážnější známosti, začíná to být nuda. Averzi vůči panu Smitovi už mám od filmu Pokémon: Detective Pikachu a tady to nebylo o moc lepší. Vlastně hnacím motorem proč jsem se do sledování vůbec pustil byla Elle Fanning a ta mě určitě nezklamala. Mno a když to vše sesumíruji, tak to vychází vždy půl na půl a tak ani ta celková známka nemůže být už jasnější. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Romantiky zde bylo tak akorát. Oba hlavní představitelé jsou velmi sympatičtí a oba bojují se svými vnitřními démony. Zatím co ona si to přiznává a pomalu se zotavuje, on se v tom naopak více a více utápí a má pocit, že právě kvůli tomu ubližuje ostatním. Pomalejší rozjezd filmu vyvažuje lehká melancholická romance, která vústí v bombu plnou emocí. Konec je opravdu i pro ty největší drsňáky emočním peklem. Mě ale v tom příběhu něco chybělo, nějaká ta zajímavost, jiskra, která by to všechno oživila. Možná více zosobnit hlavní hrdiny divákovi, abychom si k nim tu cestu našli bližší než takhle. Proto hodnotím průměrem, ale rozhodne je to lepší průměr. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja som len zvedavý, kde bude Elle Fanning hrať, keď už bude stará na postavy problémových mladých dievčat a čudných, napoly zasnených a napoly nafetovaných stredoškoláčiek. Obávam sa, že skončí v psychologických drámach, čo do veľkej miery znehodnotí môj obľúbený žáner. Fakt nechápem čo kto za čo, že ju väčšina berie ako úžasnú herečku. Podľa mňa v nej nie je ani zamak talentu. No a čo príbeh? Ten nemá zmysel nejako bližšie rozoberať, pár rádoby múdrych rečí o tom, z čoho sa treba v živote radovať, asi tak. K tomu pár výkrikov do tmy v zmysle neviem čo so sebou a začalo ma svrbieť v trenírkach, pomôžeš mi s tým? Ja ti to nezištne vrátim samozrejme, ako čudák čudákovi. Pokiaľ to aj malo nejakú myšlienku, tak všetko autori zabili tým, že akonáhle sa jej dostal chlapec do nohavičiek začalo to ísť s ich vzťahom z kopca. V tomto ponímaní potom vyznieva celý záver ako trápna sprostosť. Charakter postáv mi tiež išiel na nervy rovnako ako vždy kde hrá Fanning - zasnená a utrápená dievčinka sa len tak pofľakuje po škole, na moste stretne ďalšieho akože inteligenta a školského čudáka, ktorý nevie čo od dobroty so sebou, tak sa vykúpe v jazere.... No patetický banálny sajrajt. Jdu blejt velebnosti. 10/100 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv se film odehrává v Indianě, natáčení probíhalo v sousedním (východním) státě Ohio. (noelcoward73)

Reklama

Reklama