Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Roman J. Israel, Esq. je dramatickým thrillerem, který se odehrává v samém srdci přetíženého soudního systému v Los Angeles. Denzel Washington v něm představuje odhodlaného a idealistického obhájce, jemuž život zcela rozvrátí série bouřlivých událostí, které jsou velkou zkouškou pro aktivismus, jenž dosud celou jeho kariéru charakterizoval. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (73)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skoro celý film jsem si myslel že tohle natočil Spike Lee a jak jsem později zjistil on to byl někdo jinej. Zhruba rozumím co tím tvůrci chtěli divákovi sdělit a Denzelovo herectví je naprosto v pořádku. Dokonce se zde vyskytuje i pro jednou opět sympatický Farrell, který doufám bude podobné výkony předvádět od teďka pořád. Co mě na filmu tedy vadí? Trošku délka, trošku zvolené téma, trošku podivínská postava, málo vypjatých momentů.... od všeho trošku. 55% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Snímek měl premiéru na festivalu v Torontu a děj se odehrává na půdorysu přetíženého soudního systému v současném Los Angeles.Díky Washingtonovu výkonu se o děj alespoň trochu zajímáme. Washington znázorňuje odhodlaného idealistického obhájce, jehož život rozvrátí bouřlivé události. Jde o studii povahy a morální výklad v thrillerovém obalu. Scénář je celkem inteligentní, ale nemá moc co říci současnému divákovi. “ Výtečný Colin Farrell hraje ambiciózního bohatého právníka, který hlavního hrdinu u sebe zaměstná. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(45%) Očekával jsem téměř maximum, ale ukázalo se, že je realita jiná. Mám Denzela opravdu hodně v oblibě, jeho ukecané filmy jako je FLIGHT nebo nedávný FENCES –tomu se nedá snad nic vytknout. Abych u tohoto začal klady, tak po herecké stránce tu Denzel rozhodně nezklamal. Zahrál na výbornou jako vždy. Jenže, to je asi tak vše. Ještě z úvodu mě to celkem bavilo, ale pak už jsem si začal uvědomovat, že aspekty snímku jako je děj, scénář, nápady a logika – to všechno šlo hezky stranou. Absolutně jsem nepochopil, kam měl jako film směřovat. Jako kdyby se to režisérovi vymklo z rukou. Vedle Washingtona tu hrál C.Farrell, ale ten se zde moc nepředvedl, i když byla jeho postava celkem uvěřitelná. Najde se tu i pár dobrých scén, o kterých se Denzel postaral, ale tentokrát nemůžu být jen spokojený kvůli němu. No, nepovedlo se to. Nevadí, každý den není posvícení, snad příště. PS: Howardův soundtrack mi asi tak 2-3x trochu připomněl Vyvoleného. To je jen tak pro zajímavost. ;) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I podle některých ohlasů jsem čekal další černošskou agitku, ale není tomu tak. Tohle je příběh o idealistickém právníkovi, který už má dost konání dobra, za které ho nikdo neocení a tak se rozhodne jít jinou cestou. To, že je to člověk s lehkou formou autismu, je takový bonus navíc a dostává hlavního hrdinu do prekérních i úsměvných situací. Jediné, co mi tam trochu vadilo, byla kriminální vložka, která vlastně vůbec nebyla potřeba. Herecky výborné. Farrell se sice zrovna dvakrát nepředřel, ale i tak mě bavil a Washnigtonův výkon byl brilantní. Nebude to asi pro každého, ale mě se to líbilo. 75% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Máme tu další právnický snímek, který však moc nenudí, naopak je celkem zajímavý. Respektive postava Romana J. Israele je zajímavá. Je to čestný muž, ale i on se nechá zlákat a udělá jednu chybu, a to ho stojí život. Na tom, že byl film dobrý, má velkou zásluhu Denzel Washington a Colin Farrell, kteří odvedli dobrou práci. Líbila se mi také Carmen Ejogo. Mrzí mě jen, že jsme se na konci nedozvěděli, jak dopadla ta žaloba, kterou na konci podával George Pierce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městech Los Angeles a Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Na začiatku filmu jazdí George (Colin Farrell) na svojom BMW s novým typom kalifornských poznávacích značiek s čiernym pozadím a zlatým písmom. Na konci filmu má však na tom istom vozidle poznávaciu značku s bielym pozadím a modrým písmom. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama