Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francie Une prière avant l'aube (více)
Trailer 1
Drama / Sportovní / Životopisný
Velká Británie / Francie, 2017, 116 min

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (65)

misterz 

všechny recenze uživatele

No veru, v takej thajskej väznici by som nechcel byť, ani len 10 minút - drsné, smutné, skľučujúce... Avšak na druhú stranu je trocha na škodu, že sa pozabudlo na samotný príbeh a zameranie sa na postavy. Okrem tej hlavnej, tu už nebola ani jedna výrazná, všetky mi splynuli do jednej veľkej sivej masy. Žiaden extra záporák, alebo kamarát (až na tú transku), takže emotívna stránka bola slabšia. No depresívna a skľučujúca atmosféra, ktorú snímok dokázal navodiť si slabší nadpriemer určite zaslúži. 70/100 ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Po minuloročných Brawl In Cell Block 99 a Shot Caller je tu ďalšia parádna väzenská rezba. Tentokrát priamo z jednej z najhorších väzníc sveta, thajského "hotelu all inclusive" Bang Kwang. Mladý anglický boxer, feťák a predajca drog Billy Moore pocíti, čo je to pád na samotné dno, keď mu na dvere zaklope nekompromisná thajská polícia a jemu nepomôže ani to, že si nelegálny obsah svojho jedálenského stolíka natlačí do prdele. Potom začína to pravé peklo. Viac ako 7000 tvrdých kriminálnikov napchatých v neskutočných podmienkach hlava na hlave ( a to doslova), na okolo sa to hemží vrahmi, násilníkmi a iným ľudským odpadom, pre ktorých je jediný beloch v base "príjemným spestrením" ich inak nudných a dlhých dní. Je potrebné si získať rešpekt, ale s tým Billy nebude mať problém. "Rozbije hubu každému v tom pojebenom väzení". Hlavne za poriadny fet... teda postačí aj ten sračkový. Vraví sa mu yaba a v Thajsku je to dobre známa s/hračka. Najmä pre mladých. A to hlavne vďaka svojej cene, dolár za kus. No nekúp to!! Keď Billy príde na to, že fetovať už nemá cenu, stane sa z neho doslova Jean Claude van Damme na druhú. Boxuje a bojuje aj za cenu svojho života. Musím priznať, že sa na to dobre pozeralo. Film je kvalitne spracovaný a nakrútený, herci uveriteľní a príbeh pútavý. Nie je to žiadne super fimové dielo ale účel to splnilo. Nemá to žiadne hluché miesta a vôbec nenudí. U mňa veľká spokojnosť. 75 %!! ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Surový film, který si neklade ambice emocionálně prožít vnitřní roztrhání Billyho, kterého drogová závislost dožene do Thajské věznice. Film pracuje s rovinou dezorientovaného hlavního hrdiny, thai-boxera, čemuž vydatně napomáhá kamera a všudypřítomná nepříliš přeložená thajština. Bezmoc, marnost, bezvýchodnost a zmatenost spolu s násilím a nulovou empatií poodhalí divákovi nevídaný kout světa. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat lehký spoiler! Necelý rok čekání - a vyplatil se! Natěšenost na tento film mi nedala možnost ani počkat na české titulky. Jsem zvědav, pokud "titulkáři" přeloží i dialogy v thajštině, jelikož v anglických titulkách to tak bohužel nebylo, tudíž občas absolutně netuším, oč šlo ikdyž ve většině případů se to dalo logicky vyvodit. Mohl to být záměr tvůrců, aby se divák cítil stejně jako hlavní postava. Pokud ano, tak povedené. Mimochodem, hlavní postava byla vybrána skvěle. Sice možná až moc muskulaturní smažka, ale budiž. Herectví herců i neherců bylo perfektní. Obsazení bývalého skutečného obsazenstva thajského vězení neskutečné. Scéna znásilnění byla velice autentičná a následný šok hrdiny ještě větší. Kamera při soubojích velice nevšední a navíc povedená! Chápu, že ta kamera asi měla své důvody kvůli schopnostem hlavního hrdiny. Ale souboje a závěrečná technika byly dobře propracované. Prostředí netřeba komentovat - špína, smrad krve, drog a potu... ikdyž nakonec možná uznám, že jsem čekal i o malinko víc (naivně, natěšeně), prostě jak se říká "TOPovku". Ale i tak to nemění nic na hodnocení. Jasných 92% a 5* samozřejmost. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade ďakujem “Evilenkovi” za tento väzenský “smash down” o feťáckom boxerovi z Anglicka, ktorý skončil (zrejme) v najhoršom “nápravnom” zariadení na svete, nazývanom aj: “Hotel All Inclusive”. Pred pár mesiacmi som vzhliadol výborný dokument (voľne dostupný na kanály “youTube”, ktorý vrelo odporúčam!), no tento hraný snímok mu smelo dokáže konkurovať, dokonca môžem povedať, že vzhľadom na dramatizáciu priebehu udalostí, je samozrejme ďaleko lepšou “zábavou”. Kým prvá polovica filmu vyobrazuje “život” za mrežami v jasne stanovených “pravidlách”, tá druhá sa takmer kompletne nesie v duchu (nadnesene povedané) Van Dammovského princípu starých filmov z 90´rokov. Priznám sa, že mňa tá prvá bavila viac, no tak či onak, toto si zaslúži veľkú pozornosť diváka. Výborný, kurva drsný film .. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Billy Moore spal první noc v thajské věznici s dalšími 70 vězni a vedle něho leželo mrtvé tělo. (ARI50)
  • Film je natočen na základě memoáru Billyho Moora. (Punisher)
  • Joe Cole strávil několik měsíců intenzivního tréninku thajského boxu, a také strávil nějaký čas se skutečným Billy Moorem a jeho rodinou v Liverpoolu. (Punisher)

Reklama

Reklama