Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 2

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se v roce 2020 ještě natáčí podobné nenáročné komedie! Zde celkem zajímavě sofistikovaný souboj dědy a vnuka. Hrozně mě překvapilo ztvárnění oněho dědy fantastickým De Nirem - o filmu jsem si nic dopředu nezjišťoval a sledoval jej naprosto naslepo. A jakmile na scénu nastoupila i Uma Thurman, hned jsem měl jasno, že tohle prostě nemůže být špatný film! A nebyl. Potyčka, byť sebevíc hloupě znějící v popisu obsahu, byla opravdu promyšlená a několikrát jsem se vážně dobře zasmál - a to se jinak moc nesměju. Vše bylo samozřejmě naskriptované a mírně absurdní, ale o to větší zábava to byla - nemohl jsem se dočkat, s jakou pastí oba výtečníci přijdou příště! Vyvrbení děje očekávané, ale příjemné. Jo, musím říct, že jsem si tuhle komedii, kde se mydlí stará a mladá generace, překvapivě užil! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"JSOU JAKO MALÍ VELOCIRAPTOŘI." Další důkaz postupného mělnění hereckého odkazu Roberta de Nira. A neobejdeme se bez toho, abychom pod toto smutné resumé nepodepsali i nebohého Walkena. Jsem možná bláhový, ale snad by pro takové veličiny bylo lepšího materiálu, koneckonců i v "pokleslém" žánru komedie - tady ale zase šlapeme vedle. Námět by šel slušně vytěžit, něco jako Sám doma v důchodu, přesto kam se divák podívá, tu najde jen obsahovou rutinu, režijní nedomrlost a herecký šum. 40% ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Vojna nie je hra. To si myslia iba deti a generáli.“ Žiadna sláva, ale priznajme si, že Bobby De Niro hral aj v horších filmoch. Potešilo ma však hviezdne dôchodcovské obsadenie, na ktoré by sa dobre pozeralo, aj keby len sedeli v parku na lavičke a čumeli na psí výkal. I keď som skoro všetky tie „vtipné situácie“ už asi videl v iných filmoch, bez mučenia priznávam, že som sa pár krát z chuti zasmial (running joke s De Nirovým bimbasom). Takže ako oddychovka po ťažkom pracovnom dni je War with Grandpa vlastne celkom fajn. 40 %. P.S.: Uma Thurman má naozaj 50? V tom prípade dokážu hollywoodski plastickí chirurgovia robiť zázraky na počkanie ;) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No, neřekl bych úplně, že ten překlad sedí: Děda, postrach rodiny? Spíš Válka s dědou nebo tak nějak a nebo rovnou líp: De Niro záchrana filmu, protože ten jedinej film taky zachranuje a když se připojil do tý prankový války, tak už bylo i pár směšných scén aspon, jinak to vypadalo ze začátku daleko hůř. Zpracování a hudba nic moc a proto film působí naprosto levně a céčkově, herci ten malej kluk, kterej není moc sympatickej a jinak celkem potěšili Walken, Riggle a Cheech, který měli taky pár vtipných sekvencí, ale nejvíc to opravdu držel De Niro, kterej je ve všech ohledech naprosto senzační. Díky němu film nepůsobí tak blbě, jakým by ve skutečnosti byl. Takhle je to milá komedie s mírnou dávnou pitomých vtípků, ale když není do čeho jiného kopnout, tak proč né. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden snímok, ktorý len potvrdil moje rozpaky čo sa R. De Nira týka. Na jednej strane sa mi páči ako prijal starobu a aký má charakter, no na strane druhej je mi smutno z toho, aké filmy točí. Keď ešte hral duet s B. Stillerom tak to išlo, po komickej stránke to potiahol práve Stiller. No akonáhle sa snaží byť komický sám o sebe, tak nič moc. Pripadá mi ako taký až prehnane blahosklonný, uplácaný dedko, ktorý sa snaží byť nasilu komický. Ach, kam sa podeli tie časy Taxikára... zbehlo to strašne rýchlo. Škoda. Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Založeno na příběhu stejnojmenné knihy od amerického autora Roberta Kimmela Smitha. (MeanWhile)
  • Děda (Robert De Niro) na půdě rozšroubuje stůl, židli a postel. Vnuk poté přijde do pokoje a jde ke stolu, který se po chvíli rozpadne a lekne se a spadne do židle (která se samozřejmě rozpadne). Jenže vnuk stojí nalevo od židle, takže by podle všeho měl dopadnout vedle židle. (Bublasaurus)
  • Po závěrečných titulcích následují nepovedené scény z filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno