Reklama

Reklama

Co dokáže lež

(TV film)
  • angličtina The Power of Lies (festivalový název)

Obsahy(1)

Kdo stojí za nepravdivými informacemi v médiích a především na konspiračních webech? Dokumentární film o informační válce a vlivu dezinformací v České republice. Koprodukční dokument České televize a ARTE analyzuje podobu informační války a vliv dezinformací v České republice. Snaží se zjistit, kdo stojí za nepravdivými zprávami, které se šíří především na sociálních sítích a na takzvaných konspiračních webech. Autoři také hledali odpověď na otázku, do jaké míry jsou šířené zprávy, příběhy a emoce součástí ruské propagandy a jakou roli v tom hrají čeští občané, kteří jsou z nejrůznějších důvodů nespokojení s vývojem v zemi po roce 1989. V dokumentu účinkují respektované osobnosti z České republiky i zahraničí, které se tématu dlouhodobě věnují. Režisér Tomáš Kudrna se svým týmem natáčel v České republice, Velké Británii, Holandsku a Rusku. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Autogram 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe internetovej je informácií až príliš a bežný internetový čitateľ má problém. Alebo skôr nemá problém uveriť čomukoľvek, pokiaľ jeho kritické myslenie je ohraničené skúsenosťami životnými aj skúsenosťami internetovými. Zdravý rozum a chladná hlava ide pri zdieľaní a posielaní ďalej bokom a každý sa chce stať bulvárnym poslíčkom ako prvý. Dokument to berie pekne kompletne, síce jednostranne s ukazovákom namiereným na východ, ale kritický divák si ľahko domyslí, že druhá strana nesedí nečinne na zadku, len oblasť ich záujmu nie je akurát naša malá stredná Európa. Keď sa tam už spomínali trolie farmy, je zaujímavé sledovať, ako niekoľko hodnotení odpad dokáže poslať dole tento vcelku podarený dokument. ()

Croft odpad!

všechny recenze uživatele

Gojimové jsou povinni věřit pouze světoobčanům samovyvoleným! Veřejnost je vlastně hrozba... Populismus je hrozba. Korporátní fašismus je přínos. Genocidně lupičská strategie svatošmejdů je požehnáním pro otroky. Import zločinců je spravedlnost. Dvě a dvě je pět! S kolaboranty s ksindofašismem az do košer záhuby. "Dokument" jen pro silné povahy. Taková snůška lží a polopravd, kdy naprosto bez důkazů obviňují druhé z propagandy, se na jednom místě jen tak nevidí. I sami protagonisté přiznávají, že důkazy nemají (v pořadu to přímo zazní), což jim ale nezabránilo v kydání špíny. A korunu celému "dokumentu" na jeho konci nasadila samotná Romancovová když řekla, že veřejnost je vlastně hrozba... ()

Reklama

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Prozápadní propagátori spravili dokument o provýchodnej propagande :). Je to tak a všade som obklopený tou ruskou propagandou :) Zapnem rádio a samé pesničky po anglicky. Zapnem TV a samé filmy a seriály zo západu a najmä z USA a Anglicka + tie ich nahlúple reality šou. Deti už od škvôlky učia anglicky a aj bez vedomia či súhlasu rodičou. Názvy firiem, hudobných skupín, reštaurácií sú často anglické. Povinne maturovať z angličtiny, alebo aspoň z nemčiny. Chceš dobru prácu a nevieš anglicky, alebo aspoň nemecky, tak budeš len robotník. Nezisková spravodajská TV TA3 je financovaná zo západu (prečo asi?). Ani náhodou neškrtnú novinári nič zlé na amerického, či francúzskeho prezidenta a vonkoncom na britskú královnu ("oni sú dokonalí filantropi"). O chudobe, nezamestnaných, bezdomovcoch, ktorých sú milióny na západe akosi úmyselne zabúdajú a pritom tie krajiny dávajú miliardy na zbrane, ale keďže to nevedia a nechcu riešiť, tak na to isté radi poukazujú, že to je údajne v KLDR, na Kube, v Rusku, atď... Čo dokáže lež, aneb zlodej kričí chyťte zlodeja ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dezinformace, lži a polopravdy zaplavují internet a pronikají do médií." Já jsem svobodný člověk. Proto si každý večer pustím dezinformace, lži, polopravdy a sport v Událostech ČT, pak si k tomu najdu nezávislé informace a vyhodnotím si to sám. Jsem si totiž plně vědom toho, že Rusové vedou informační válku, stejně jako ji vede EU, USA nebo Čína. Tentokrát se ČT, hlásná trouba EU, pokouší dokázat ruskou vinu. To není zase tak těžké. Stejně by to šlo vůči komukoli jinému, ale tak nezněl úkol. Nicméně pokud mé klidné spaní chrání neziskovky, pomatenci typu Jandy či Romancova a Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám, tak se cítím jako šťastný člověk ve svobodném světě. ()

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

Já vždycky říkal, že z minulosti se prakticky nelze poučit, a že ať chceme nebo ne, budeme dříve či později nuceni ji opakovat. A pak znovu a znovu... A hle, neminuly 3 desetiletí od minulého režimu a opět se nálepkuje, opět se ostrakizuje, opět se na ministerstvu vnitra píší seznamy nepohodlných. A je už jen takovou smutnou ironií, že si svoji vlastní porobu opět platíme, ať už z daní, anebo koncesionářskými poplatky. A až nám soudobí farizeové a strážci oficiálních doktrín opět zavelí, půjdeme to těm čurákům znovu do té urny hodit. Protože se to tak má, protože to tak říkali na ČT, v Rudém právu a Mladé frontě. A kdyby vám podali lopatu do ruky a řekli kopej, půjdete s hlavou skloněnou a začnete kopat. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama