Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (406)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Poslední dobou mě novodobé komedie moc neberou. Prostě se nedokážu pořádně zasmát. Téhle jsem teda nakonec šanci dal. A výsledek ? Ani pecka, ani katastrofa. Nápad to mělo opravdu výborný, to se musí ocenit. Jen to bylo celé takové nevyrovnané a v poslední třetině to ztrácelo dech a finále bylo takové zvláštní, jinak s tím větší problém nemám. Párkrát jsem se zasmál, bylo to zajímavě natočeno. Sice samé zpomalovačky, ale to mi v tomto žánru nepřekáželo. J.Renner byl skvělý i v téhle úloze. Ostatní herci se chovali sem tam trochu trapně, a to zejména ženské obsazení. Abych dal lepší hodnocení, muselo by to být vtipnější, možná ztřeštěnější a s ještě větší dějovou hloubku. Jinak celkem obstojná, lehce nadprůměrná novodobá komedie, která neurazí. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Dynamická frat-pack legrace, která chápe, že největší chybu by udělala, kdyby se zpomalila. Vzhledem k příslušnosti k maloměšťácké komedii se sice celou dobu ocitáme v jasných kulisách (svatba, kancly, předměstský domky, nemocnice či golfový hřiště), ale přiznává se alespoň, že postavy jsou v nich ne úplně šťastné, protože se neustále stahují ke svým nezávazným středoškolským letům, ať již nepřerušovanou hrou na babu či slintáním po školních láskách. Nejhřejivějším momentem filmu byla tak jednoznačně plácaná na pohřbu svýho fotra. Jinak v bodech 1) Kdyby to natočil Edgar Wright, byl by to film roku a ploty by padaly jedna radost; 2) Nesnesitelnému frajírkovi Rennerovi bych rád předal babu kapotou auta; 3) Věkový gap mezi ženskými a mužskými herci byl minimalizovanej, ale děvčata na to rozhodně nevypadaj, takže to musí být pro divačky čtyřicátnice snad ještě bolestivější podívaná. 4) Obecně se zde ženské postavy používaj fakt prapodivně, ale to je asi postavený na tom, že v reálném předobrazu žádná kdovíjakou roli neměla. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Komedie, v níž veškerý humor je postaven na tom, že někdo ve vysoké rychlosti do něčeho vrazí nebo padne na držku. Potenciál námětu se hrou na honěnou je nevyužit - ono se vlastně v tomhle filmu víc mluví, než hraje na babu. Ovšem kdyby aspoň ty dialogy za něco stály, ale absence vtipu je prostě znatelná a celé se to utápí v scenáristické nemohoucnosti vytvořit něco originálního a zábavného. Je hodně znát, že děj je jen nutná omáčka kolem chtěného námětu, kdy banda chlapů hraje dětskou hru. Žádnou přidanou hodnotu nečekejte. Z hereckého obsazení má talent pro komedii jen Jake Johnson, ostatní se jen křečovitě pitvoří (zejména Ed Helms mě v poslední době svou marnou snahou o vtipnost začíná iritovat). Nedávná tematicky podobná Noční hra byla sice taky komedie na vypnutí mozku, ale aspoň se u ní dalo zasmát. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Noční hra byla mnohem vtipnější. Osobně jsem byl zvědavý zda mě dokáže Renner přesvědčit o svém komediálním talentu, ale to se nestalo. Jeho angažmá v komediích beru jako úlet mimo. Představoval jsem si že Warneři, kteří tyhle dospělácké komedie většinu umí, si celou tuhle taškařici lépe pohlídají. A přestože bych si to moc přál, tak jsem se u této hry na honěnou vlastně vůbec nezasmál. 40% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Místy solidně absurdní, sem tam umělé, občas "cheesy", ale především zábavné, pestré, barevné s prvotřídním soundtrackem (hned dva songy z Gta San Andreas mi udělali radost). Skvělý herci, Hannibal Buress mě bavil se svým matematickým humorem, Renner si svojí roli až ďábelsky užívá a každá postava je něčim zajímavá. Jsou tam i pěkný ženský. Akční scény jsou vysoce kreativní, nejsem fanoušek slow motion - ale tady to šéf Tomsic vychytal a bylo to nápadité. Honičky jsou navíc plné kaskadérských kousků, fyzična a jsou šikovně nasnímané, takže prostě jedným slovem nářez. Překvapilo mě, že je film podle skutečné události. Pokud má "Tag" nějakej problém, tak klasickej komediální amíckej syndrom, kdy se nedaří přirozeně naroubovat emoce a určitou myšlenku, takže tohle opět neladí. Jinak jsem si film ale užil a byla to zábava a to mi ke spokojenosti stačí. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se ve Washingtonu (stát USA). (Varan)
  • Závěrečným titulkům předchází krátký video sestřih skutečné skupiny přátel, podle které film vznikl. Záběry jsou autentické a pocházejí z domácího archivu. Nechybí ani foto a reportáž z titulní stránky The Wall Street Journal. (vojacekr)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama