Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (406)

Anderton 

všechny recenze uživatele

No, asi viac tu oceňujem snahu na pozadí humorných, či skôr menej humorných situácií poukázať na fakt, že telo muža starne, ale myseľ ostáva rovnaká. No a čo potom v dnešnej dobe, kedy sa mentálne starne ešte pomalšie ako kedysi, v tých oných starých zlatých vybájených časoch. Taktiež aj fakt, že partia je síce stále spolu, ale ten najväčší frajer je mimo a nie je to len tým, že ho nedokážu chytiť, ale aj tým, že je jednoducho už z trochu inej spoločenskej vrstvy ako všetci na počiatku kamarátstva. No a do tretice ma teší fakt, že tu síce stále máme komédie pre všetky vekové skupiny žien, len na nás chlapov okolo 40 a vekom stále mladých sa trochu zabúda. Takže samé pozitíva, len keď mi to proste stále nepripadalo bohvieako komické a pochopiteľne okrem zopár "fuck" a nejakého sexuálneho náznaku, a vážne húlenie mi šokantné v mainstreame už dávno nepripadá, sa to príliš držalo pri zemi. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla typická pohodovka na nedělní odpoledne. Mohl jsem se hodit do klidu, nemusel jsem přetěžovat mozek nadměrným přemýšlením a velmi dobře jsem se bavil. Kromě kvalitní mužské herecké sestavy obsadili tvůrci i Islu Fisher a Annabelle Wallis, čímž mě nemálo potěšili, protože mě má orientace vylučuje z pochodů pod duhovou vlajkou. Postava extrémně soutěživé Anny Malloy patřila k největším kladům filmu, ve kterém naštěstí chyběl odporný patos i pokrytecké moralizování. Potěšilo. ()

Reklama

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Není to čistých 5*, ale nemůžu se zbavit dojmu, že takhle svěží feel-good komedii jsme v kinech už řadu let neměli. Není to taková šílenost, kterou prorokovaly trailery a v rámci možností bych se spokojil i s průměrnou řachadnou. Avšak na poměry dnešních komedií, které se poslední dobou objevují v distribuci, se překvapivě jedná o funkční, originální, velmi vtipný a zábavný snímek, jenž se řadí mezi to nejlepší, co se nám v tomto žánru za poslední roky urodilo. Po posledních pěti minutách jsem se cítil plný pozitivní energie a dobré nálady. Nic jiného v tomto případě ke štěstí nepotřebuji :-) Milým plusem je i přijatelná délka. Hodina a půl je naprosto ideální. 9/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když samotný námět filmu zní jako neuvěřitelná pitomost, tak i přesto nabízí tato dospělácká hra na babu nejednu scénu, ze které srší humor a svižná akce. Velký podíl na tom všem má samozřejmě herecké obsazení, z něhož mě nejvíce zaujali agresivně vtipná Isla Fisher a nedostižný Jeremy "Hawkeye" Renner. Líbilo se mi, že nešlo jen o přímočaře odvyprávěnou komedii, nýbrž o filmařský kousek s nejedním scenáristickým překvapením. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vzpoury proti věku se dají dělat různým způsobem. Co denně potkávám čtyřicátníky, co na koloběžtičkách s kolečky o velikosti mexického dolaru, do kterých se jim každou chvíli zamotají roztřepené bradky, posunují své lumbersexuální těleso, okořeněné hlavou pakokota, směrem do korporátního kanclu. Předpokládám, že je z toho vyléčí až moment, kdy, jsa okouzleni vlastní výjimečností, přehlédnou schodiště. Nebo biomatky, tahající děti jako šimpanze zavěšené na různých částech těla v batikovaných šátcích. Sice jim fakáně občas vypadne, ale zase to o to více vynikne, když (poté, co obecním rozhlasem svolají maximální počet spoluobčanů, mezi které pak s tajemným úsměvem usednou do tureckého sedu spokojeny, jak velké je dnes publikum) vyjmou vřešťana i mléčný vak, aby obé následně konektovali v procesu, zvaném jimi ,,božské splynutí matky s potomkem", námi pak kojení na veřejnosti. Zmatení diváci si posléze mohou vyslechnout i kázání o škodlivosti očkovacích látek, naopak prospěšnosti čištění čaker, či rozhovor rodičky se sedmiletým kojencem na téma ,,respektuji tvou osobnost, pokud nechceš do školy, budeme tě učit doma co tě bude bavit - já, genderová právnička samouk a tatínek, zakladatel hnutí Sluneční lidé". I babči, co si pod otevřené bérce nazouvají růžové kecky, lze zařadit do skupiny jedinců z antiage odbojových skupin. Varianta hoňka, tedy - hrajeme na honěnou, ať se děje co se děje, franckoberle nefranckoberle, je snad tou nejlepší alternativou. Film jen poněkud zvláštně osciluje mezi poselstvím a pokusy o ztřeštěnou komedii. Což je škoda. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Závěrečným titulkům předchází krátký video sestřih skutečné skupiny přátel, podle které film vznikl. Záběry jsou autentické a pocházejí z domácího archivu. Nechybí ani foto a reportáž z titulní stránky The Wall Street Journal. (vojacekr)
  • V čase 53:23, kdy vybíhá v lese Chilli (Jake Johnson) za Jerrym (Jeremy Renner), nemá Chilli v puse žádný joint, avšak v čase 53:39, kdy přebíhá bažinu, již jointa v puse má. (Agressor69)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno