Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (406)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Svižná komedie s originální nosnou premisou a atraktivním obsazením, která téměř po celou stopáž srší skvělými nápady a nestihá nudit. Přesně takhle by se v pár slovech dala shrnout komedie Tag, která na komediálním poli působí jako čisté zjevení. Má totiž něco, co většina ostatních v tomto žánru zcela postrádá - originalitu. Začínaje u příběhu, chemie mezi herci a konče u kamery, to všechno dohromady vytváří skvělý komediální koktejl, na němž zamrzí jen delší stopáž a některá hluchá místa. Až na tyto drobné detaily je Tag pohodovou komediální záležitostí, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít. Skvělá práce! PS: A perlička na konec? Je vážně úžasné, že snímek byl inspirován skutečnými událostmi jedné party přátel! PPS: Tak tohle tedy dělal Hawkeye během "Infinity War"! „Never been tagged. Just sayin'.“ ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Místy solidně absurdní, sem tam umělé, občas "cheesy", ale především zábavné, pestré, barevné s prvotřídním soundtrackem (hned dva songy z Gta San Andreas mi udělali radost). Skvělý herci, Hannibal Buress mě bavil se svým matematickým humorem, Renner si svojí roli až ďábelsky užívá a každá postava je něčim zajímavá. Jsou tam i pěkný ženský. Akční scény jsou vysoce kreativní, nejsem fanoušek slow motion - ale tady to šéf Tomsic vychytal a bylo to nápadité. Honičky jsou navíc plné kaskadérských kousků, fyzična a jsou šikovně nasnímané, takže prostě jedným slovem nářez. Překvapilo mě, že je film podle skutečné události. Pokud má "Tag" nějakej problém, tak klasickej komediální amíckej syndrom, kdy se nedaří přirozeně naroubovat emoce a určitou myšlenku, takže tohle opět neladí. Jinak jsem si film ale užil a byla to zábava a to mi ke spokojenosti stačí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale naprosto skvěle jsem se pobavil. Aktuálně standardní výběr současných komediálních herců (Ed Helms, Jon Hamm vs. Jeremy Renner) tu podpořil ještě Jake Johnson ze seriálu Nová holka a Hannibal Buress, kteří to taky hodně slušně podrželi. A tuhle už samo o sobě dobrou partu tu pak neskutečně povyšuje Isla Fisher, která tou svojí soutěživostí přebila snad každého chlapa z party. Pak už je tu jen samotný námět, který na první pohled vypadá dost ulítle, ale naprosto dokonale funguje. 94 minut asi té nejlepší komediální zábavy z Ameriky v roce 2018. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

75%. Komedie, kterých se točí pomálu, lépe řečeno se jich točí dost, ale zpravidla nefungují. U komedií je víc než kde jinde klíčové správné načasování, a podobně jako The Hangover - typově velmi podobný film - je i Tag komedií, která právě v načasování vtipů, scén a gradace příběhu exceluje, až na výjimku, kterou je závěr, ale která koresponduje se skutečnými událostmi, a tak v každém případě byla takovým nutným zlem v jinak velmi svěží, příjemné a feel-good charakteristice. Podobnost se zmiňovanou legendou The Hangover nestojí zdaleka jen na Edu Helmsovi; podobně jako tam, i zde je parta dlouholetých kamarádů, jejichž archetypy se těm z Pařby ve Vegas nápadně podobají, dokonce i mustr sleduje cestu nástrah vedoucí ke svatbě jednoho z nich, a stylem humoru jako by Tag staršímu bratříčkovi z oka vypadl. Místo aby to bylo na škodu, je ale Tag milým připomenutím moderní komediální doby a jedním z lepších zástupců s potenciálem stát se podobně silnou legendou a také s potenciálem pokračování, které na sebe dle mého nenechá dlouho čekat. Rob McKittrick od Waiting scenáristicky dospěl, a třebaže ne všechny vtipy jsou tak vtipné, jak původně zamýšlel, je tu celá řada těch, které mě donutily smát se v kině nahlas, a to se mi často nestává. Kdybych měl charakterizovat sympatie k filmu tím, že bych byl ochoten pustit si ho po skončení znovu, pak tuto podmínku Tag splnil na jedničku. Dal bych ho klidně ještě dvakrát, protože z něj vyzařuje síla a energie, které většina tvůrců do komedií násilím cpe a přesto se to nedaří. Tag to zvládl, protože jsem si z kina odnášel velmi pozitivní pocity a dobrou náladu. A jakou lepší katarzi by měla komedie vyvolat? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hrát si s klukama na honěnou nemusí vždycky nutně skončit výronem v podvrtnutých jehlovkách v první lajně na gájprajdu. Ne, může z toho být i vkusná heterozábava, při které nikomu z partičky zarputilých honičů ani nevadí, když máte babu. Na holyúdské poměry překvapivě netrapná, originální, vtipná a kultivovaná kokotmédie, u níž se pochichotáte, i když jdete do kina s tumorkem. Kokotmédie s dokonale přesně posazenou paní Rybářovou, roztomile ozdobnou Anabelkou, aby si i nedezorientovaný divák užil trochu toho honění, a hodně toporně rozpačitým Jeremiášem, který se na tuhle roli prostě nehodil, ať už si místní homoklika vzdychá s rukou v rozkroku, jak chce. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se ve Washingtonu (stát USA). (Varan)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama