Reklama

Reklama

Jezdec

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické nehodě se sny o úspěšné kariéře mladého kovboje Bradyho (Brady Jandreau), někdejší vycházející hvězdy v rodeu, ze dne na den rozplynou. Po návratu z nemocnice Brady přemítá o tom, proč žít, když už nemůže dělat to, co dávalo jeho existenci smysl – jezdit a soutěžit. Ve snaze znovu získat kontrolu nad svým osudem se Brady snaží najít novou identitu a také odpověď na otázku, co znamená být mužem v současném světě. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (13)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Strnulý, zdĺhavý dramatický príbeh rodiny, kde zmysel života je rodeo, kone, préria a zakomplexovaná voľnosť. Väčšiu zmyselnosť ponúka pohľad na náladu krajiny, zároveň nenútenú kinematografickú poéziu ródea a zmyslu plnú krásu koní. Brady Jandreau ponúka krásnu štúdiu citového vzťahu človeka k zvieraťu, akoby zo skutočného príbehu, pretože jeho vzťah ku koňom nemôže byť nainscenovaný, ale naozaj skutočný. Škoda ďalších postáv, ktoré za jeho pôsobnosťou výrazne zaostávali. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film o zvládnutí straty toho, čo človeka robí šťastným. Táto časť je zobrazená spíš jednoduchšie. Podobne, problémy v rodine sú zobrazené len povrchne. Väčšie hĺbky tu nehľadajte. Celkom chválitebný (ozajstný) filmový debut herca B. Jandreau. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Snímek o vnitřní síle a urputnosti, o rodové i osobní paličatosti, jež postupně přezrávají v citlivost a pokoru, o překonávání trpkosti, o přerodu, který není zlomením, stejně jako jím není dobré zkrocení koně, snímek o stávání se parťákem i za těžkých okolností, v nichž se neplní křehké sny, ale tvrdé povinnosti, a vzniká pevná, byť často hořká sounáležitost. *** Geniální je i obsazení celé tříčlenné rodiny - a také Lanea Scotta, přeraženého jezdce na býcích, který tu hraje sám sebe. *** Fantastické ztvárnění postav, zpřítomnění prostředí, emocí, vnitřního i vnějšího světa postav, včetně Lilly, citlivá kamera, živoucí vztahy, specifický zájem každého o ty druhé, včetně mladých kovbojů, chvíle k nedýchání. Momenty, kdy Brady učí koně důvěřovat, a po nich hlavně ty, kdy témuž znovu učí Lanea, skutečně zastavují dech. Bezprostředně lidský příběh s vysokou citlivostí otištěný do plátna, a přitom ani stopy po kýči. *** Jo a našla jsem rozhovor, kde Brady vysvětluje, jaký je vztah filmu k realitě jeho života - nakolik hraje sám sebe ve svém životním příběhu. Tož: Prý poté, co Chloe Zhao natočila svůj předchozí film Songs My Brothers Taught Me někde na vedlejším ranči, chtěla proniknout víc i k domorodým kovbojům a natočit přibližující příběh z jejich života... a zkoušela různé scénáře a pořád to nebylo ono - to už se s Bradym znali, a pak přišlo to jeho zranění a pak se on prostě nedokázal vzdát koní a pokračoval, i když riskoval život, a ona v tom nečekaně našla ten svůj příběh... takže neuplynuly ani 3 měsíce od jeho zranění a komatu a začali natáčet, zatímco on se zároveň staral o koně a o všechno... A jak sám říká, v jednom kuse hrál, protože ta postava je napsaná, podle scénáře, není to on a nehraje sám sebe.. Panejo. *** Na B12 s OLí. Dík. *~ ()

dejavu26 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, vícevrstevný film s ne až tak akčním dějem, ale vyhýbající se obvyklým klišovitým schématům s happy endy. Pro vnímavějšího, přemýšlivého a trpělivého diváka pastva pro oči. Pokud máte navíc rádi koně a chápete posedlost a nevyhnutelnost práce s nimi, kterou lze jen těžko opustit, bude ve vás film hluboce rezonovat. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Napriek môjmu pochopeniu hlavného hrdinu nič to nemení na fakte že film je zdĺhavý a trochu nudný s niekoľkými fakt silnými momentami.Na záver zamyslenie: Ak sa niekomu zdá že život ako taký je málo nebezbečný,rizikový a málo vzrušujúci tak potom jazda na skákajúcich býkoch a koňoch s utiahnutými slabinami je to pravé orechové.Stretneme sa na neurológii. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama