Reklama

Reklama

Ti, kdo mění svět

(neoficiální název)
Trailer

Zápasník ve smíšených bojových uměních se vydá najít zdravý způsob stravování, se kterým podá nejlepší výkon, a setká se s vizionáři z řad vědců a špičkových sportovců. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Moiseiwitsch 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem přečetl i pár postřehů níže: Je to nejen o tom, že je dokument podán jako propagace veganství, je to i o tom, kdo se na něj dívá a zda je např. ochoten vyzkoušet nejíst nějaký čas maso či ho třeba ve svém stravování omezit a pak si na sobě vyzkoušet, co to udělá s jeho tělem. Také se např. nezmínili příliš o tom, že přechod od masa čistě na rostlinnou stravu je dle mého názoru dlouhodobější a postupnou záležitostí a je třeba vědět o příjmech vitamínů, minerálů atp. dost informací resp. zdravotní dopady mohou být různé, dle mého spíše pozitivní. Z dokumentu jsem nezaznamenal hlubší debatu nad např. příjmem zinku, selenu či vitamínů skupiny B. Je zmíněn krátce B12. Je nezpochybnitelné, že výrazné omezení masa a celkově živočišných produktů by mělo významný prospěch pro lidstvo - zdravotní, humánní, enviromentální. Nevěděl jsem např. o složení stravy u gladiátorů. Masitá strava byla u našich nedávných předků pojídána v daleko menším množství. O tom, jak to bylo před tisíci let je složitější vést debatu. Každopádně sběrači byli zřejmě dříve než lovci. je logicky jednoduší něco utrhnout než se vrhnout s klackem na mamuta. Dokument rozhodně doporučuji a myslím, že je patří k těm kvalitním !!! Mimochodem ke komentáři Garsona - Carl Lewis byl atletickou legendou. A kdo nesleduje atletiku a sport pouze od cca 10 let svého věku, tak to jméno zná!!! Arnold přešel na rostlinnou stravu relativně pozdě mimo jiné díky masáži USA propagandy, což je v dokumentu také zřejmé. Mezi dalšími např. Mike Tyson !!! Ať si každý shlédne a pak si udělá vlastní názor. V dnešní době snad může být vyvážená rostlinná strava pro některé sociálně níže položené vrstvy populace příliš drahou záležitostí, ale je spíše otázkou, zda nejíme jídla příliš a pak i zbytečně utrácíme za lékárnu. ()

Eki 

všechny recenze uživatele

Pokud po zhlédnutí dokumentu někdo okamžitě přestane jíst maso, tak asi není svéprávný. Stačí se podívat na YouTube na videa o carnivore diet a člověk bude zase poslouchat, že je pro tělo nejlepší jíst jen maso. Těch výzkumů je tolik, že si stejnak každý vybere ten, který se mu zrovna hodí. Každému prostě vyhovuje něco jiného. ()

Reklama

Estwen 

všechny recenze uživatele

Buď vegan, budeš vítěz. Kdyby tahle veganská agitka přesvědčila byť jen pár lidí na světě, aby přestali tolik konzumovat (nejen fast foodu), tak to mělo smysl. Porovnání zdravotních výsledků lidí, co se "před" živili KFC kuřetem a "po" zeleninou je úsměvné, samozřejmě, že se cítí líp, to není žádná rocket science. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Těší mě, že The Game Changers mají úspěch a v podstatě mění část veřejného diskursu. Uchopení tématu je však příliš americké a vlastně povrchní, což je veliká škoda.---- Pokud však někdo díky tomuto filmu sezná, že může být špičkový sportovec i jako vegan, vegetarián atp., je to důvod k radosti. Osobně si raději poslechnu Pavla Houdka :P. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zarytý masožravec si může film pustit jen, pokud má masochistické sklony. Opravdu jsem se po filmu cítil, jako by se mi zhroutil svět. Kadence argumentů je silná. Jednostranná a některá fakta možná nebudou až tak pravdivá, ale k zamyšlení skvělé. A i kdybych nepřešel na veganskou stravu úplně, vědět o ní, myslet na ní, určitě mému tělu ani dopadům na planetu neuškodí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Svámí Šrí Juktéšvar Giri vydal v roce 1894 knihu „The Holy Science“, kde z vědeckého hlediska vysvětluje, proč je vegetariánská dieta mnohem zdravější než konzumace masa. Porovnává zažívací systém býložravců a masožravců a podává přesvědčivé argumenty prokazující, že lidé jsou předurčeni ke konzumaci bezmasých potravin. Informace uvedené v tomto dokumentu pouze zdůrazňují a potvrzují principy představené před více než 125 lety. (HellFire)
  • Joe Rogan v jednom ze svých podcastů dokument pranýřoval kvůli mnoha nesrovnalostem, které se následně pokusil vyvrátit producent a jeden z aktérů dokumentárního snímku James Wilks. V rámci následné show na konci roku 2019 debatoval s Roganem a americkým autorem Chrisem Kresserem o veganství 4 hodiny. (HellFire)

Reklama

Reklama