Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 1
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (105)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Temný krimi seriál z konce 19. století. Hodně povedený, celým vizuálem, příběhem a i hereckým obsazením. Noční život v té době celkem ožíval. Jednotlivé postavy jsou zajímavé, napětí i příběh nepokulhávají,ale naopak v divákovi probouzí vělikou zvědavost. Celkově na mě hodně dýchl duch minulosti a mělo to sílu, jen jsem byla zklamaná z konce. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

The Alienist má všetko, čo má mať moderný seriál. Uzavretý dej rozpráva o počiatkoch nových vyšetrovacích metódach, bez ktorých si už dnes nevieme vyšetrovanie predstaviť. Vynikajúci casting dodáva silnejší rozmer seriálu, nehovoriac o perfektne vykreslenom prostredí New Yorku konca 19. storočia. Psychotriler s hororovými prvkami je atmosferický, pútavý, temný a dokáže zaujať aj všadeprítomnou korupciou, s ktorou sa aktéri potýkajú. ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

Začátek celkem zaujme, hutnou atmosférou a příslibem zajímavé detektivky. Bohužel načrtnuté postavy se vyvinou buďto ve velice nezajímavé, nebo jen extrémně protivné. Zejména hlavní postava hraná Danielem Brühlem osciluje mezi inteligentním psychologem, a protivným puberťákem bez sebemenší zodpovědnosti a soudnosti... toho druhého je bohužel v seriálu víc. Závěrečný díl je pro mě pak klasicky na sílu vynuceným finále, ke kterému došlo jen proto, že hlavní hrdina je imbecil a protože to tak scénárista potřeboval... ()

erased 

všechny recenze uživatele

The Alienist by chtěl být dalším The Knick, místo toho bohužel padá na hubu podobně jako Penny Dreadful. Nechybí mu výborné obsazení, parádní prostředí a atmosféra, a především slibný námět, ten ale ždíme v desíti dílech tak křečovitě, že někdy kolem půlky série nadšení vyšumělo a zbylo jenom čekání na to, kdy tvůrci konečně přestanou děj natahovat a ukážou nám toho zatraceného vraha. Tím zevšední thrillerové napětí i vyštřování, zároveň se na tom obrovském prostoru ale ani trochu nedaří rozjet psychologický horor, který by Alienistovi beztak slušel nejvíce. Finále nepřekvapivě přímočaré a pro mě seriálu jen přidalo poslední hřebíček do rakve. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátrání po sériovém vrahovi tentokráte z konce 19.století. Dobová atmosféra se povedla dokonale a to ve všech ohledech, které si s danou epochou spojíte. Temné a brutální byly i samotné vraždy s rituálním nádechem a do daného prostředí se víc než hodily, pokud se tedy dá o vraždách říkat, že se někam hodí. A nakonec tu byly výborně napsané postavy, jejichž minipříběhy byly do vyšetřovací linky zakomponované přesně tak, jak měly. Potěší i fakt, že Brühlův psychiatr nepatří k těm, kteří z tiku odvodí zneužívání v dětství, jak je u mnoha seriálových cvokařů zvykem, ale musí se ke svým poznatkům dopracovat. Přesto všechno tomu k dokonalosti něco chybí a z mého pohledu má seriál tak o dva díly víc, než by měl mít. I se zvratem v pátrání jsem se musel trochu poprat. Nicméně tahle partička netradičních detektivů by si druhou řadu určitě zasloužila. 80% ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)
  • Sériový vrah v seriálu je založen na známém sériovém vrahovi Albertu Fishovi, známém také jako „Šedý muž“ – proto odkaz na stříbrný úsměv. Unesl, zavraždil a jedl desetiletou Grace Buddovou, a pak poslal dopis rodičům, který podrobně popisoval, jak ji jedl, ale nezneužil. Totéž se děje v této sérii. (em.redrum)

Reklama

Reklama