Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $45,681,173Tržby Celosvetovo $51,400,000║ Nakoniec celkom slušné pokračovanie, zlaté 80.roky(aj keď už koniec), kde sa nebáli troška surovosti(operácia je fakt sila), krvi a poriadnej akcie(súboj Robocop vs Robocop 2 má grády, nápaditosť), príbeh újde, triky a masky na dobrej úrovni, spokojnosť. /75%/ ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně povedené pokračování prvního dílu, při jehož sledování se ani nechce věřit, že na něm nepracoval již Verhoeven. Detroit zažívá stávku policistů a je zamořen kriminalitou všeho druhu. Robocop dostává pomocí intrik zprvu trochu nafrak a film se zlehka dotýká i úvah ve stylu "Ghost in the Shell", aby se nakonec rozjel v brutální akční jízdu plnou neuvěřitelně ulítlých, absurdních, komických, metaforických, varujících, ale hlavně zábavných scén, kdy ve finále Robocop vyrve rukou nepřátelskému robotovi živý mozek z kovového těla a rozbije jej o silnici. Snad nejšílenější scéna mi přišla transplantace gangsterova mozku, kdy se mozek, na něm oči a mícha v lahvi s roztokem dívá na svoji lebku a obličej, který drží lékař stojící naproti němu ... Prostě úlet a nářez, každopádně Robocopa 2 považuji již jen za pokračování úspěšné jedničky, která měla být zejména kritikou než komerčním trhákem. A z toho i vychází moje hodnocení u obou dílů. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Režisér najhoršej bondovky a najlepších Star Wars natočil priemerné béčko, ktoré síce po Verhoevenovi často pokukuje, no ani úvod s reťazovou reakciou zločinov, ironický záver s prekračovaním mrtvol, ani občasné reklamy, skrátka nie sú dosť na dve hodiny vážneho deja a prehnanej akcie, s detským gangsterom a robotími samovraždami. Vážne je to moc vážne, nato o akú frašku sa jedná. Nancy Allen tu má navyše hodne nevkusný účes, ktorý jej pridáva tak 5 rokov a 15 kilo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Méně krve, více kulek, zamotanější děj, více postav, brutálně přeplacané a minimálně o dvě třídy horší oproti jedničce. Film který klasicky spadá do dvojkového syndromu. Všeho více je ve finálě akorát méně. Verhoeven věděl proč dát ruce pryč. Kershner si udělal akorát ostudu. Dva puntíky za našláplou akci a některé technicky zdatné sekvence. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek horšej povesti je pokračovanie takmer rovnako dobré ako jednotka. Je tu aj kritika spločnosti a akcia je síce menej brutálna ale je jej viac. Celkový dojem však kazí humor. Preprogramovaný hrdina je v určitom zmysle zábavný, ale značne to podráža nohy jeho autorite. Myslím autoritu v očiach diváka... Našťastie táto humorná epizódka netrvá dlho a divák dostáva aj slušnú dávku mecho súbojov... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (26)

  • Nový příkaz RoboCopa (Peter Weller) č. 262 zněl: „Vyhnout se setkání s Orionem.“ Orion Pictures byla společnost zajišťující distribuci RoboCopa 2. (HellFire)
  • Původní verze scénáře Franka Millera musela být téměř kompletně přepsána, protože ji filmaři považovali za nezfilmovatelnou. (HellFire)

Reklama

Reklama