Reklama

Reklama

Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, 2020, 6 h 34 min (Minutáž: 42–61 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jejich životy jsou v sázce. Profesorův plán vychází najevo a tým se musí zbavit nepřátel, jak uvnitř Španělské národní banky, tak za jejími zdmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série pokračuje v duchu třetí - vzorec je naprosto stejný a funguje. Stále dosti nápadité, napínavé, drásavé, dost akce i silné momenty. Kvalitu si to stále drží, jsem zvědav na pátou sérii, kterou by to mělo vše skončit. Některé nové postavy dostaly více prostoru a využily ho velmi dobře. Šlape to! Howgh! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stvrtu seriu som pozrel, len vdaka rychloposuvu a zvedavosti, akym sposobom to tvorcovia chcu divakovi predostriet. Utvrdil som sa v niekolkych veciach. Kazda dalsia seria to svojou naivitou a nelogickostou chovania postav a dejovych zvratov posuva blizsie a blizsie k odpadu. Tvorcovia si divakov, ktorym sa mozno pacila originalnost prvej serie absolutne nevazia a pokladaju ich za prostackov, ktori zbastia hocijaku hovadinu. Nuz a ja len dakujem funkcii fast forward. ;) O piatu seriu rozhodne ani nezavadim. Ten "hype", co pri tomto seriali vznikol chapem. Nie vsak jeho trvanie v druhej a dalsich seriach, ktore su vyslovene slabucke a hlupe. Neodporucam. Zabity cas. ()

Reklama

FIAT 500 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukám, tvůrci si po dost rozpačité třetí části chtějí trochu spravit reputaci. A docela se jim to daří, i když úrovně části 1 a 2 ani část 4 nedosahuje. Není tam tolik hluchých částí jako v předchozích osmi dílech a až do posledního dílu se tvůrcům i celkem daří držet na uzdě zjevně vyšší "Netflix" rozpočet. V poslední epizodě to nicméně scénáristé i dramaturgové rozbalí naplno a já se tak trochu ptám, jestli je to vlastně dobře. Protože závěrečná akce je trochu překombinovaná, zbytečně pompézní a zkrátka se mi prostě moc nelíbila (jaký to kontrast oproti závěru části 3). Hodně cením terminátora v bance, výrazně to oživil, stejně jako postavu inspektorky Sierrové. Ta je Profesorovi mnohem lepším soupeřem než Raquel v prvních dvou částech. Plusem, ale vlastně i mínusem, je, že bude část 5. Ne že bych si nemyslel, že ji tvůrci po kolosálním úspěchu neudělají, ale nečekal jsem, že děj jedné loupeže nakonec bude rozdělen minimálně do tří částí (snad teda bude ta další brzo, leč kvůli koronaviru bych řekl, že si ještě nějakej ten měsíc, či snad rok, počkáme). A mám strach, že to nakonec celkem dobrý spád čtvrté části poměrně dost utlumí. Vrcholem budiž hledání terminátora v bance, respektive epizody pět a šest, tam se ukazuje, že když se chce, jde to i bez vojenských vrtulníků. Celkově dávám 4 a půl orionu, ale protože prvním dvěma částem jsem nasolil plný počet, nebylo by to fér dát je i tady, čili proto nakonec jdu na čtyři, i když lepší. Pořád zůstávám fanouškem seriálu, pořád mám LCDP mezi TOP seriály, pořád se na nové epizody budu těšit, ale zároveň budu doufat, že část pět bude definitivní tečka. A jedno bezvýznamné plus za Profesorův výraz v poslední vteřině - ten jsme jaksi viděli už na konci části 1 verze od Netflixu, a všichni víme, co potom nastalo. Tak snad to nakonec takhle bude i teď. #BellaCiao ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je zatím nejslabší z celého seriálu. Pomalu a jistě se z toho začíná stávat telenovela, která mě neskutečně štve a leze na nervy. Kromě loupeže, která má být to hlavní gro se tam řeší miliarda dalších citových problémů, které mě jako diváka vůbec nezajímají. Jasný, chápu, že se musí trochu rozvíjet příběh postav, ale někdy je to až moc velké tlačení na pilu a city. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tady se opět, po slabší třetí sérii, ukázala největší síla celé série. Naprosto dokonalé, charismatické obsazení, dobře volený, kvalitní hudební podklad, děj co má spád, velká překvapení a dostatečně uspokojující rozuzlení jednotlivých zápletek. A k tomu ta španělština, především v podání El Profesora ale i Berlína a dalších postav, mmm... 5/5 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve 35. minutě na Berlínově svatbě zpívá Berlín skladbu „Ti amo“ od italského zpěváka Umberta Tozziho  z alba „È nell'aria...ti amo“ z roku 1977. (Trajektt)
  • Ve 38. minutě epizody vidíme Gandíu (José Manuel Poga), jak se dostává z pout pomocí Palermovy rady, a to sice tak, že si vykloubí palec na své pravé ruce – logicky by pak měl mít volnou právě tuhle ruku. Hned v následujícím záběru mu ale pouta zůstávají viset na pravé ruce a volnou má levou ruku. (Baldfee)

Reklama

Reklama