Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (117)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

WARNING SPOILER Nevím teda jak na tom budou další serie ale až na pár nelogických věcí (například jiná barva kalhotek) to je velmi dobře promyšlené. Jsou zde nějaká nesrovnalosti a občas mi příjde profesor trošku mimo, ale některé zvraty jsou až báječné. První serii jsem zhltnul asi za dva dny. Parádní podívaná a rozhodně jeden z nejlepších seriálů na netflixu. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE - 8/10 : Přiznám se, La Casa De Papel mě nijak extra neoslovil, ale docela sem si ho oblíbil. Sice si protiřečím, ale nijak extra mě neoslovil ani napoprvý a ani napodruhý kdy sem dokoukal celou sérii. Seriál má super zápletku, který by šla suprově využít, místo toho dostaneme ukecaný seriál (Neříkám nic, dialogy jsou pěkný poutavý, rád si čtu titulky, občas jsem se dost bavil), ale je to nevyužitý potenciál, seriál o Heistech a vykrádání je originální jak prase. Má to mimořádný nástřel, ale blbě to dokázali využít. Zase je pěkný, že už v první epce jdou rovnou na věc, že se to nechce nijak táhnout, ale opak je pravdou, a série se 13 epizody se strašně táhne a je to umělě natahovaný. Musím strašně na celým seriálu vynachválit super hudbu, která mě bavila, a některý songy mi v hlavě hrají ještě teď. Postavy jsou zajímavý ne, že ne, a strašně sem si oblíbil Tokio a Berlína, jedny z nejlepších postav celý show a o to víc všechny postavy jsou o to víc lépe sehrány super neokoukanými španělskými herci a celý je to famózní cast a to se musí nechat a cením taky dát postavám jména podle světových měst, seriál dále pravě vsází na rozvětvování příběhu mezi postavami, rukojmími a linka s policisty a to je problém proč se to dost natahuje, než aby šli víc dopředu v příběhu s hl postavami a štve mě, že 1. série nekončí uzavřeně, že se nedostali ven. Celý seriál je trochu overrated, ale prostě já chápu lidi, který ten seriál milujou a berou ho jako nejlepší, neříkám taky sem si ho dost oblíbil a baví mě, ale není to pořádný ono, ale jinak jo 2. sérii si rád dám, ale uvidím mám strach, že to celý půjde ještě víc do kytek. A taky musím přiznat, je pěkný si pustit něco víc exotickýho jako španělský seriál, než dokola sledovat americké záležitosti, a ta španělština jako podklad, je super! ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dámy a pánové, tohle je pecka největšího kalibru, suverénně nejlepší seriál, který jsem za poslední dobu viděl, který má doslova VŠECHNO (!!!), co jsem si kdy mohl od seriálu tohoto žánru přát a řekl bych, že La casa de papel je takový majestátní souhrn mých oblíbených seriálů v jednom (hustým napětím a až nervy drásajícími zvraty připomínající první sérii Prison Break, španělsky mluvícím Narcos...) Nevím jestli se tomu dá říkat guilty pleasure (přeci jenom seriál je sám o sobě populární už v této době, kdy vyšla čtvrtá série), ale tohle je taková bomba, na které si prostě nemůžu neujíždět. Samotný příběh o vloupání, které je vymyšleno doslova GENIÁLNĚ GENIÁLNÍM PROFESOREM, což je upřímně nejspíše moje nejoblíbenější seriálová postava vůbec (nemyslím si, že má momentálně konkurenta), ale v závěsu stojí celý jeho tým od vynikajícího Berlina (za profesorem opravdu zaostává jen o malý kousek za profesorem), sexy Tokyo, sympaťáky Ria s Denverem, kopáče Moskvu nebo atraktivní Nairobi. Potěšili samozřejmě i Oslo a Helsinky. Našlo se tu také nespočet hlášek, které v žádném případě sem nechci psát (jen si je vychutnejte!!!) a došlo také na spoustu sexu (v trezoru, hangáru... proč ne!) Tenhle seriál je skvost Netflixu, skvost španělské kinematografie a jedna velká slast pro mě samotného. Zážitek jako sem už dlouho nezažil při sledování seriálu! 1. série - 100% ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Co mají společného Moskva a Nairobi? Jsou to největší sympaťáci osmičky španělských zlodějů, tedy oni to vlastně zloději nejsou, nikomu nic nekradou, silně návykového seriálu z Iberského poloostrova. Nutno dodat, že v Papírovém domě je tedy tolik nelogičností, až to bolí a deus ex machina působí prakticky v každém dílu. Kdybych měl seriál hodnotit pouze dle výše uvedeného, bylo by to stěží na dvě hvězdičky. La casa de papel má ale neskutečně silnou atmosféru. Ta divákovi na chvíli vypíná šedou mozkovou kůru a on shovívavě mhouří oči. Dalším nezpochybnitelným plusem jsou skvěle napsané postavy. A to jak ty protivné - pro mě hlavně Tokio, sympatické, tak i ty, u kterých se sympatie a antipatie střídají jak na houpačce - Berlín. Mimořádně zajímavé věci se dějí i mimo mincovnu. Sledovat souboj důvtipu mezi Profesorem a Raquel s Ángelem je mimořádně zábavné. Navíc Álvaro Morte v roli Profesora předvádí fascinující herecký výkon, nevím, jestli se jedná o kvalitní herectví, možná dost přehrává, ale jeho hra s mimickými svaly potažmo výrazy obličeje je neuvěřitelná. Skvěle napsané a zahrané jsou i vedlejší postavy. Mezi nimi vyčnívá odporný slizoun a zbabělec Arturo. Také je moc příjemné zaposlouchat se do španělštiny. Zvláště v přitažlivém barytonu Pedra Alonsa alias Berlína. Je mi jasné, že v dalších sériích půjde kvalita dolů a je pro mě už teď, krátce po shlédnutí první série, nepochopitelné, jak můžou z něčeho takového vykřesat pět sérii, ale ta první byla přes všechny nelogické neduhy moc fajn. ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to skvěle, je to návykový a působí to neuvěřitelně chytře a promyšleně. Bohužel to poslední přestává s přibývajícími díly trochu platit. Postavy před očima hloupnou a začínají se čím dál více spoléhat na náhodu a štěstí. I tak je to ale výborná pop-cornovka, na kterou jsme každý večer doma těšil (a málokdy zůstalo u jednoho dílu). ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V čase 5:10 Alison (María Pedraza) ukradne Riovi (Miguel Herrán) pušku a namíří s ní na Ria. Ačkoliv je puška bez zásobníku, Alison podotkne, že má náboj v komoře a zbraň natáhne. V ten moment měl náboj z pušky vyletět a zbraň by zůstala nenabitá. To se však nestalo. (FullHaDes)
  • Zhruba v 44. minutě dá Denver (Jaime Lorente) Arturovi (Enrique Arce) do úst nataženou pistoli. Ovšem dle jejího názvu je zcela jasné, že jde o tzv. Plynovku. Jedná se o Vector 9mm P.A.K. od výrobce RÖHM na poplašné nebo plynové nábojky. Takže je otázkou zda filmaři používají plynovky a někomu nedošlo, že si toho lze všimnout, asi těžko si Denver půjčil zbraň od unesených. (KITTbx)

Reklama

Reklama