Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, který by měl každý vidět, bez ohledu na slabší místa. S01: Skvělá jízda, který vtáhne a díky Profesorovi (a jeho plánům za plány v plánech všech plánů) nepustí. Z pohledu prvních sezón konkurence pro s01 Prison Break. A to je samo o sobě velká pochvala! S02: Mírné zpomalení, ale stále kvalitní podívaná. Postavy se rozvíjí, některé zajímavým způsobem (Berlin), jiné ne (Helsinki) a u některých stále nevím, co tu dělají kromě koukání a vyprávění (Tokio). Finále potěšilo. S03+04: Vstoupit do stejné řeky znovu? Všeho je více a občas tvůrčímu týmu docházejí síly a nápady. Plány už nejsou tak zajímavé a často je vidět, že "takhle to určitě nenaplánovali...", ale scénáristé je zachraňují. Co je pro mě asi největší slabina 3 a 4 sezony je využití původních postav (Arturito) a rozvoj lupičů. Tým předtím fungoval na určité "nervózní" vlně, ale teď, když se všichni pomalu párují, přestává to být vtipné. Vždyť si sami vezměte, jak kdo dopadl a kam jeho příběh jde, ta podoba a neatraktivita zaráží. Navíc tu je zase víc cítit Netflix přidáním dalších LGBT+ postav, které nemají opodstatnění a příběh ani plány nepodporují. Ve chvíli kdy vidím Neymara jako mnicha mi dochází, tohle je fenomén, který si to uvědomil a chce být víc a víc, až sám sebe ztrácí. Přesto zábava tu je stále a akce a plány na televizní obrazovce nemají příliš konkurence. Jen toho povídání mezi páry a zbytečných postav, by mohlo být méně. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Eňos ňuňos aneb španělský skvost. Neuvěřitelně návykový, skvěle natočený seriál, který jsem hltal od začátku do konce. Inteligentní dialogy, zvraty ze kterých se tají dech. Všechno naprosto precizně promyšlené, až se tomu nechce věřit...no všechno vlastně taky ne:) A v neposlední řadě perfektně vykreslené postavy, které střídavě máte rádi a nemůžete ani cítit. Od Berlína po Tokio v čele se šarmantním ultrasympaťákem profesorem který tomu všemu velí. Určitě se najde i pár chybiček, které ale s radostí a mávnutím ruky přejdete, protože tady máte nachystanou absolutní bombu. ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Španělská expanze kvalitních filmových kousků doslova vtrhla do mého pokojíčku a usadila se na několik večerů na obrazovce mého domácího kina. Velice podrobný manuál, jak vykrást nějakou tu banku a odnést si nějaký ty drobný, ať člověk nemusí každodenně vstávat do nějaký tý práce. Hlavně mi to ukázalo na co si dávat pozor a že mi nestačí nějaká ta lopatička a sbíječka, ale hlavně používat mozek a mít náhradní plán, kdyby se něco pos.... Celkem sympatičtí hlavní hrdinové nás přenesou na místa zločinu, kde se samozřejmě to něco pos... a oni se s tím musí vypořádat po svém, většinou díky moudrým radám svého duchovního guru a strůjce veškerého plánu, kterého všichni přezdívají Profesor. Vidíme tam mnoho retrospektivních, někdy i zábavných momentů, jak všechno vzniklo a jak se partička zlodějíčků pojmenovaných po městech setkala. Bohužel musím konstatovat, že někteří mí favoriti a koně, kterým jsem fakt fandil mi tam zkapou a člověk pak musí uronit nějakou tu slzu. Ale také jsou mi tam dvě postavy nesympatické a někdy i odporné svými nelogickými výbuchy. Ty postavy nebudu jmenovat, ale napovím, že svou neloajalitou a výbušným a neprofesionálním chováním ohrožují sebe sama a i ostatní. Zatímco první dvě série byli takové seznamovací a řekl bych někdy až komorní odehrávajíc se na dvou až třech místech. Tak zatím třetí a čtvrtá série byla akčnější a z mého hlediska promakanější až by se dalo říci někdy až srdcervoucí a moc se těším na pátou sérii o které tak trochu tuším, jak skončí, ale možná se pletu a určitě se nechám překvapit. Prozatím po čtyřech zkouknutých sériích dávám něco přes 90%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniální seriál, který od prvního dílu vtáhne a přes hodně svižné tempo a minulostní střípky vývoje vztahů diváka nepustí. Skvěle zahrané, sympatické postavy, soundtrack, co se vryje do paměti a precizní plán génia Profesora, který se časem pomalu hroutí. Seriál má naprosto všechno, co by měl mít a za závěr si zasloužil plných 5 hvězd. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tak žádná euforie se nekoná. Začátek sice sliboval dost nevšední seriálový zážitek, ale stejně jako mrda dalších souputníků, dojel na určitou šablonovitost a nezbytné seriálové klišé. Tam, kde by filmová podoba kopala jak mula, tam seriál nutně naráží na mantinely formy. Ačkoli je seriál prošpikován řadou dech beroucích zvratů, brzy vám dojde, že i ve zvratech časem můžete sledovat nápadnou předvídatelnost a umělé nastavování děje, aby bylo o čem točit. Co se nedá v žádném případě upřít, tak to casting - takhle sympatickou a osobitou skvadru by člověk pohledal a je vidět, že je Španělsko líhní nových a nadějných tváří světové kinematografie. Nicméně tak či onak, má slova o šablonovitosti dostávají reaálné kontury, když 3. řada seriálu prakticky kopíruje první dvě a z původně velmi nadějného projektu se stává možná neokoukaná položka v seriálových archivech, ale z mého pohledu rovněž značně přeceňovaná záležitost pro nenasytné hltače čehokoli na pokračování... ()

Galerie (191)

Zajímavosti (78)

  • V epizodě se policie snaží přerušit satelitní komunikaci skriptem psaným v jazyce PHP. Jde o skutečný DDoS skript, který ale slouží k zahlcení webových serverů mnoha požadavky v jednu chvíli. (OndrejBakan)
  • Alejandro Bazzano, jeden z režisérů se objevil v jedné z posledních kapitol jako srbský doktor. Jiný z pomocných režisérů, Daniel Higueras, hrál úředníka obchodu, do něhož jde Raquel. (Macik1982)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama