Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 2
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (90)

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Lidi si tady stěžují na komentář od Ivana Trojana, ale já musim bohužel konstatovat, že anglický komentář od Roberta Redforda mě zklamal na celé čáře. Co to jako bylo? Nemastné, neslané s nuhňavou angličtinou, které nebylo rozumět. Z tohoto důvodu srážím hodnocení a raději si znovu pustim Planetu Zemi 2 s úžasným komentářem od Davida Attenborouga. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já bych trochu zmírnil to všeobecné nadšení, protože Zázračná planeta mě už dokázala rozhodně oslovit víc. Budu teď za hnidopicha, ale když ono to tak v životě prostě chodí, že touha po dokonalosti zabíjí opravdovost. Všechny ty záběry jsou tak perfektní, až jsem z toho měl dojem, že hodinu a půl čučím na animaci. No a ať mi taky nikdo neříká, že ze dvanácti tisíc DVD materiálu nešlo poskládat trošku zábavnější příběh. Abych ale jenom nesejčkoval, tak musím ocenit smysl celého projektu a taky odvahu distribuce Aerofilms, že dřív než novinářům ukázala Zemi plnému Oku očí. Jestli ani tohle kritiky nevyhubí, zůstanem tu navěky. P.S.: Redford nebo Trojan; to je asi takové dilema, jako jestli si na hokej obout brusle nebo běžky. ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Vcelku nic nového pod sluncem.Co doopravdy moc nepochopím jsou ty přidané zvuky prdů a stále častěji někdy podezírám až moc vizuální postrprodukci z BBC,která některým scénám prostě moc přidá a nenechá čistý obraz.Jinak dost věcí už viděno a medvěd škrábající se o strom a lenechod,plus vorvaň ve svislé poloze je super,ale docela málo.Přidaná a hlavně přírodopisná hodnota pro mě absolutně nulová. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film je poskládán z drobných epizod, které by si jako mikro příběhy vystačily samostatně, ale jejich slepení dohromady mi nevadilo. Mláďata leguánů a hladové užovky, nesnadný úkol, jak nakrmit mláďata tučňáků, myška drobná překvapená za dne sovou pálenou, kolibřík a útočící včely, kterému pomůže, jak prosté, déšť, souboj žirafích samců a zebří hříbě, které nemá klid ani po překonání rozvodněné řeky, jelikož gepard má prostě hlad. To všechno a ještě více, pro mne pak třešinkou na dortu byly noční scény s příjemným, lehce hororovým laděním, nabízí dokument BBC, kde bych se snad jen klidně obešel bez čínské přítomnosti, jenže televize bez jejich peněz asi ne. Na působivá vizuální zpracování dokumentů si už zmlsaní diváci zvykli, a tak asi mnozí ani nedoceňují, jak náročné je natáčet přírodu. Já dostal očekávané a patřičně jsem si ho užil. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Váhání mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale natočit mimořádné záběry denních i nočních zvířat v přírodě je sakra těžká práce. Škoda, že člověk už spoustu podobných snímků viděl (právě z produkce BBC), takže přijít s něčím novým je těžké, ne-li nemožné. Možná by pomohl jiný střih - podle mě je tu až příliš času věnováno třeba vyhladovělým hadům na Galapágách, zatímco se do filmu nedostala jiná zajímavá zvířata. Trojan coby komentátor nevadí, jeho komentář je oproti Hanákovu "Příběhu lesa" zlatý... Mimochodem: v závěrečných titulkách mě hodně překvapil lví podíl čínské strany na realizaci filmu... ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)
  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)

Reklama

Reklama