Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (867)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

U svého prvního pokračování měl Vaughn jedinečnou možnost pohrát si s „pravidly" i zlozvyky pokračování, tak jako si v minulosti vyhrál s pohádkovými, komiksovými i bondovskými zákonitostmi. Jenže místo aby je adresoval, tropil si z nich šprťouchlata a využil je ku svému prospěchu, tak "sequelitidě" naplno podléhá. Výsledkem je film trpící veškerými neduhy pokračování; tedy všeho více, větší, delší, bombastičtější, zalidněnější, šílenější, přepálenější a... A v důsledku méně zábavný (neplést s nezábavný). Především proto, že se koncept nikam neposunul, délka je neopodstatněná, vtípek s Eltonem opakován až se stane otravným, Julianne sice výborná, ale odtržená od veškeré interakce s ostatními, přepálené je to tentokrát přespříliš, aby to zároveň fungovalo i jako (skoro) regulérní bondovka (což se jedničce povedlo vybalancovat), původní postavy se nikam nevyvinou, emoce krom "Merlin pěje" momentu zcela absentují a většina nových postav jsou karikatury bez jakéhokoli náznaku osobnosti. Znamená to, že by snad Vaughn ztratil drajv, nápady a natočil zbytečnou tuctovku? Neznamená, na to je až příliš dobrý režisér a má k ruce evidentně se bavící obsazení, ale má k tomu povážlivě blízko. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vaughn sází z rukávu jednu akční finesu za druhou (je fajn vidět ve velkém blockbusteru přehledné kontaktní souboje, a je mi jedno, že to vlastně svírá šikovná VFX kamera a chytrý střihač), ale jestliže šli posledně s Goldmanovou za čáru až příliš, zde se naopak nepochopitelně krotí. To hrocení vztahů na úkor stavby smysluplnějšího příběhu je na všech frontách strašně jalové. Kupa kýče a sentimentu, ale bez kapky drzosti, podvratnosti a jakékoliv vůle jít víc naproti odvážnosti. To překvapivé sebeobětování díky tomu působí až nepatřičně a barometr empatie nechává v klidu. Má to sto čtyřicet minut, zápletek jak na 3 filmy, ale do lasa nepadne pořádně ani jedna. (Ne)bratříčkování se Statesmeny nevyužitá nuda, tušení zrádce nula a trapná záporačka se zálibou v designu padesátkové plechoviny… nudná nula. Chci uzavřít trilogii, která bude dvě hodiny běsnit na všech frontách, pak zavládne světový mír a spokojenost. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Další Matoušova pohodová Bondáž, svěží, rozverná a příjemná na pohled jako prostituující flexibilní dvacítka, kterou nehyzdí žádný toporný prasečí xicht, ani kokotí ambice dělat z nulanulasedmičky psychologické drama. Čuník Tatům je půl filmu v mrazáku, tudíž se dá říct, že je to i plné skvělých a sympatických herců, včele s dokonale slizce vyšinutou Julkou Vřesovou v roli Pavlíny Eskobarové, co si u Medelínu otevřela řetězec McHuman. Prostě krásně natočená, zábavná a nápaditá akční taškařice, která yntelechtuálnímu výqětu místních bukanýrů zjevně přišla málo homosofistikovaná, protože v ní zase nikdo nedělal „VŽUUUUUM“ v upnutých pastelových pitkáčích, neejakuoval pavučinky, ani neházel hvězdotřpytným kanálovým poklopem. Doufám, že po tomhle už konečně stará Brokolice najde baterky do vibrátoru, vylije Danka hrát Ledrfejse (pro něhož byl stvořen a ani nepotřebuje masku), no a najme na scénář a režii někoho, kdo ještě nezapomněl, co dělalo Bonda Bondem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby bylo trošku víc akce a trošku víc humoru, asi bych tomuto druhému dílu přišel na chuť. Takhle je to klasická ušmudlaná dvojka, která má akčně přepálený začátek, konec a to mezi tím je dlouhá takřka dvouhodinová výplň, bez které bych se dokázal obejít. Jediné velké plus tohoto filmu jsou herci, kteří si svoje role užívají do puntíku. Plus Elton John, který na podobnou zkušenost patrně do smrti nezapomene. Po shlédnutí jsem si říkal, že kdyby se film zkrátil tak o půl hodiny a některé scény by se vypilovaly, mohl to být vzorový nástupce originální jedničky. Třeba Marka Stronga, jak mám rád, tak určité momenty v závěru filmu byly na poblití. Nechci spoilerovat, ale ten jeden konkrétní moment mě doslova nasral a kdybych byl Spáčilová, pravděpodobně v tu chvíli odcházím ze sálu. Já ale Spáčilová nejsem a tak jsem film v poklidu duše dokoukal. Pokud očekáváte bláznivý příběh, budete potěšeni. Počítejte ale s tím, že akce je trošku méně, než byste očekávali. I tak ale dokáže potěšit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Charlieho novému chlebodárci nestojí řadový personál ani za raketu." Nicméně ani všichni Kingsmani ještě nejsou na škvarek, takže se mohli vydat na dno láhve hledat odpověď na všechny problémy. To byla skvělá cesta. Statesmani mě na ní taky bavili, Poppy Land byl dokonalý, rozčepýřený Elton si pořádně zařádil a já jsem viděl takovou hovadinu, že se mi snad ani nechce věřit délce stopáže. A už vůbec se mi nechce věřit tomu, že bych někdy s americkým prezidentem souhlasil při řešení krize, ale stalo se. A nyní mne nerušte, protože mi v hlavě lítají příliš nahlas motýlci, mezi nimi poskakuje agent Whiskey s lasem a manželka mi nechce povolit, abych se kvůli záchraně světa vyspal s blonďatou kočkou. Jak mám v takovém chaosu zachránit svět? ()

Galerie (91)

Zajímavosti (28)

  • Když Ginger (Halle Berry) vysvětluje Kingsmanům, jak zachránili Harryho, přichází záběr, v němž se Harry (Colin Firth) probouzí z kómatu, zvedá se z křesla a má na nohou bílé ponožky - na kterých je ovšem vidět, že jsou zespoda špinavé, takže v nich musel chodit. (MrAldridge)
  • V závěrečném monologu Harryho (Colin Firth) je patrný odkaz na Winstona Churchilla („jeden zakládající kingsman“) a jeho slavnou větu: „Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.“ (Achmed)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama