Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Nic a Worick žijí ve městě Ergastulum, které je plné všech druhů zločinců. Jejich prací je prakticky vše, pokud je za to dobře zaplaceno - vraždy i únosy, je jim to jedno. Jednoho dne jsou najati policistou na vraždu místního mafiánského bosse. Jak se ale ukáže, tato práce je ve skutečnosti mnohem větší sousto, než ke kterému se upsali. (Harroc)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (17)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Drsné anime ze světa gansterů. Hlavní duo je super a fandíte jim hned od začátku. Anime se postupně vyvine do pěkný řezničiny a k tomu se přimíchá historie postav a o zábavu je postaráno. Jen škoda, že anime končí v tom nejlepším. Navíc je Gangsta poslední anime studia Manglobe, které zbankrotovalo. Smutné, ale aspoň se studio rozloučilo s povedeným anime. ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Tak to byla jízda! A jedinej důvod proč nedávám 5 hvězdiček, je ten že to zatím nemá konec - nebo spiše to končí v nejlepším a člověk by chtěl nějaké to zakončení. Asi je to tím, že Manga zatím taky nekončí, a tak nám pravděpodobně nezbýcá nic jiného, než si počkat na druhou sérii. Jinak bych se rád vyjádřil ke komentáři DaweForemana o podobnosti s Black Lagoon... i když by se mohlo na první pohled zdát, že jsou tyto dvě anime podobná, na mě osobně obě působily uplně jinak - a to ve prospěch Gangsta. Navíc tohle anime není tak epizodiální jako Black Lagoon a naopak rozvijí velice solidní děj, kdy svět/město Ergastulum vám každým dílem odkrývá více ze svých tajemnství. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně zpracované, líbilo se mi prostředí, ani příběh nebyl špatný, postavy rozhodně zajímavé... problém ale zřejmě je v tom, že mě to nechytlo natolik, abych udržela pozornost. Trvalo mi víc jak půl roku, než jsem se dostala k poslednímu dílu... Pokud máte rádi gangsterky, špínu, pot, přestřelky, podsvětí... směle do toho. Ale pokud vám to – zřejmě asi tak jako mně – nic moc neříká, tak si myslím, že je to ztracený čas, který můžete věnovat jiným anime. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Už od začiatku sledovania mi bolo jasné, že Gangsta nie je tak celkom mojou šálkou kávy. Nemyslím teraz žáner, ten koniec koncov zbožňujem. Jedná sa skôr o až príliš kultové spracovanie, s veľmi pomalým rozvojom postáv. Výhrady, ne-výhrady, prvých päť epizód ma ohromilo. Mohla za to hlavne vynikajúca animácia, dialógy a soundtrack. Tu ale prišiel moment, kedy príbeh takmer zastavil a než sa znovu pohol, bolo jasné, že nestihne zodpovedať ani polovicu z otázok, ktoré vyvolal. Napokon, to muselo byť štúdiu Manglobe očividným už od samého začiatku, nakoľko všetci boli zoznámení s blížiacim sa bankrotom. Takto tu máme iba hŕbu psychopatických charakterov, nevysvetliteľný chaos a na záver nešťastne uzavretý príbeh, ktorý vôbec uzavreto nepôsobí. Obrovská škoda, do projektu som dával omnoho väčšie nádeje. Btw. Seriál má vynikajúci opening, ktorý som ani jeden krát nepreskočil. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál a odohráva v asi stredne veľkom meste Ergastulum, asi do 20 000 obyvateľov. Mesto aspoň tak pôsobí. Je štylizované ako mesto talianske či arabské. Zločin na každom kroku, a ľudia, ktorým pichajú látky, ktoré zvyšujú ich silu a rýchlosť, môžu to byť dospelí aj deti. Niektorí mafiáni sú chránení zákonom, lebo ich odstránenie by vyvolalo nepokoje. V tomto svete spolupracujú ako vykonávači rôznych násilných úloh jednooký strelec Worrick a hluchý Nico, ktorý je vylepšený spomínanými látkami a vie sa veľmi efektívne oháňať samurajským mečom. Nico je v prejavených emóciách úsperný, dá sa vyprovokovať len kaciou, zato Worrick dokáže stratiť hlavu aj vo zvýšenej dramatickej situácii. Spolu dokážu mučiť a vykonať všetko, začo im mocní zaplatia, či už sú to policajti alebo mafiáni, pre ktorých ronzášajú aj drogy. V prvej epizóde sa ujmú vyvinutej prostitútky Ally, voči ktorej si vypestujú náklonnosť. Práve ona slúži ako odrazový mostík pre diváka, keďže cez ňu sa dozvedá taje mesta aj svojich dvoch najobľúbenejších postáv seriálu. Za prvých 6 epizód sa okrem spomínaných nikomu inému na kobylku veľmi nedostaneme a tajomstvá dvojice odhaľujeme postupne. Akcia je výborná, ale najväčší efekt má, keď je zobrazená len nejaká jej časť a zvyšku sa pozornosť nevenuje, lebo prime time má nejaká dramatická scéna bez akcie či vysvetľovanie. Väčšia akcia v piatej epizóde tak na moje prekvapenie moje chúťky neukojila. Pôsobivými sú aj emociálne dramatické scény, kedy sa z diváka emócie len tak prvoplánovo nedrankajú, ale obraz napr. od postáv ustúpi alebo sa scéna vystrieda s inou. Gangsta. je rozhodne seriál, čo si zapamätáte svojou atmosférou, postavami, akciou aj emóciami, ale nedokáže uspokojiť všetky chúťky, a to najmä nedostatočným napätím. ()

Galerie (293)

Reklama

Reklama