Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Nic a Worick žijí ve městě Ergastulum, které je plné všech druhů zločinců. Jejich prací je prakticky vše, pokud je za to dobře zaplaceno - vraždy i únosy, je jim to jedno. Jednoho dne jsou najati policistou na vraždu místního mafiánského bosse. Jak se ale ukáže, tato práce je ve skutečnosti mnohem větší sousto, než ke kterému se upsali. (Harroc)

(více)

Recenze (17)

HDeer 

všechny recenze uživatele

Už od začiatku sledovania mi bolo jasné, že Gangsta nie je tak celkom mojou šálkou kávy. Nemyslím teraz žáner, ten koniec koncov zbožňujem. Jedná sa skôr o až príliš kultové spracovanie, s veľmi pomalým rozvojom postáv. Výhrady, ne-výhrady, prvých päť epizód ma ohromilo. Mohla za to hlavne vynikajúca animácia, dialógy a soundtrack. Tu ale prišiel moment, kedy príbeh takmer zastavil a než sa znovu pohol, bolo jasné, že nestihne zodpovedať ani polovicu z otázok, ktoré vyvolal. Napokon, to muselo byť štúdiu Manglobe očividným už od samého začiatku, nakoľko všetci boli zoznámení s blížiacim sa bankrotom. Takto tu máme iba hŕbu psychopatických charakterov, nevysvetliteľný chaos a na záver nešťastne uzavretý príbeh, ktorý vôbec uzavreto nepôsobí. Obrovská škoda, do projektu som dával omnoho väčšie nádeje. Btw. Seriál má vynikajúci opening, ktorý som ani jeden krát nepreskočil. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně zpracované, líbilo se mi prostředí, ani příběh nebyl špatný, postavy rozhodně zajímavé... problém ale zřejmě je v tom, že mě to nechytlo natolik, abych udržela pozornost. Trvalo mi víc jak půl roku, než jsem se dostala k poslednímu dílu... Pokud máte rádi gangsterky, špínu, pot, přestřelky, podsvětí... směle do toho. Ale pokud vám to – zřejmě asi tak jako mně – nic moc neříká, tak si myslím, že je to ztracený čas, který můžete věnovat jiným anime. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Svět gangsterů prostě táhne, to už víme od dob Kmotra, nebo třeba Pulp Fiction a když se to dobře zpracuje, vyberou se charismatičtí padouši, kteří mají zajímavou minulost a kteří nejsou úplně černobílý, přidá se dobře zpracované prostředí plné špíny krve a násilí a samozřejmě propracovaný příběh, pak můžeme dostat něco opravdu hodně zajímavého... No a musím říct, že všechny tyto atributy Gangsta má! Hlavní hrdinové jsou opravdu hodně zajímavé postavy, zdejší svět má své "kouzlo odpudivosti", prostě to vypadá opravdu výborně a některé scény jsou opravdu skvělé. Ještě k tomu musím přidat docela dobrou hudební stránku. Příběh se povedlo také velmi dobře rozvinout a obzvláště střípky z minulosti hlavních hrdinů a vůbec minulost těch kteří nosí "psí známky" je více než zajímavá. Gangsta zkrátka nabízí něco pro každého. Pro mladší souboje, jejichž akčnost se dokáže vyrovnat spoustě velmi dobrých shounenů. Pro starší komplexní postavy a velmi zajímavý příběh. Pro ženy zde máme drsné a charismatické hlavní hrdiny a najde se i nějaká ta romantika. Nejlepší na tom je, že to opravdu skvěle drží pohromadě a opravdu velmi dobře se na to dívá. Gangsta je dle mého jedním z nejlepších kousků této sezóny a já za sebe jen doufám, že až se předloha dostane o něco dál, tak se dočkám dalších dílů... 9,6/10 ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Gangsterský svet som si predstavoval z inej perspektívny, no tento surrealistický svet hoc nebol zlý, niektoré tie banálnosti tam proste nesadli. Zaujmú hlavne výborné postavy, po ostatných stránkach nadpriemer. Priemer: 63% ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Když se musím po 2 týdnech pauzy podívat, kdy bude další episoda, protože "dnes žádná nevyšla" a zjistím, že série skončila, je něco špatně... O čem to je? Gangsta vypráví příběh temných hlavních hrdinů, kteří se pohybují ve světě, kde to každým dnem umírá a neužijou si chvilku klidu. Když se dostane na akci, jedná se až o neuvěřitelné fyzické výkony, které zahrabou normální lidi pod zem. Připadá vám to něčemu podobné? Ano. Naprosto úžasný Black Lagoon měl velmi podobnou zápletku. Ovšem o dost origiálnější, zábavnější, koukatelnější, temnější a propracovanější. V porovnání s BL je Gangsta naprostý průměr. Možná je to dané i tím, že to tak rychle "skončilo". Aby byl příběh nějakým způsobem dokončem, v budoucnosti se dočkáme druhé sezóny. Ortel: Z prvního extrémně kladného dojmu to ve 12 dílech ochabovalo, až jsem se prakticky poslední 3 díly ani na další episodu nijak netěšil. S těmi prvními se to nedá srovnat. Hlavní postavy jsou velmi zajímavé, avšak jejich potenciál je zdaleka nevyužit. To platí i pro postavy ostatní, které nedostaly moc příležitostí na rozvoj. Byly všechny mdlé. Lehce představeny, menší zápletka, něco se s nimi stalo, s nikým to nehlo... Opět na to koukat určitě nebudu. Shrnu-li své pocity, stalo se z toho spíše takové zklamání. Postavy zapomenutelné, boje nezajímavé, všechno to působí tak nějak... Nijak... Znalí angličtiny mrkněte na povedenou recenzi. Gangsta prostě failnul v prezentaci světa, který nám poskytnul. Fádních 40% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Především zaujmou zajímavé, propracované postavy, v čele s hlavními hrdiny. Dovolím si tvrdit, že už tady dlooouho nebyla žádná tak originální jako badass Nicolas, i ukecaný Worick je sympaťák a Alex jim skvěle sekunduje. Taktéž animace je působivá, stejně jako soundtrack, chytlavý opening a hezký ending. No a ztvárnění světa hnusu a špíny plného vražd, násilí, drog a prostituce je kapitola sama pro sebe. Příběh není vyloženě ucelený, je to spíš taková slepená mozaika, ale díky tomu nezačne nudit. Žel po velmi otevřeném konci nezbývá než čekat na druhou sérii. Abych to zkrátila, tento kousek mě opravu neskutečně bavil a ve výsledku je pro mě nejlepší novinkou roku. 9/10 ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál a odohráva v asi stredne veľkom meste Ergastulum, asi do 20 000 obyvateľov. Mesto aspoň tak pôsobí. Je štylizované ako mesto talianske či arabské. Zločin na každom kroku, a ľudia, ktorým pichajú látky, ktoré zvyšujú ich silu a rýchlosť, môžu to byť dospelí aj deti. Niektorí mafiáni sú chránení zákonom, lebo ich odstránenie by vyvolalo nepokoje. V tomto svete spolupracujú ako vykonávači rôznych násilných úloh jednooký strelec Worrick a hluchý Nico, ktorý je vylepšený spomínanými látkami a vie sa veľmi efektívne oháňať samurajským mečom. Nico je v prejavených emóciách úsperný, dá sa vyprovokovať len kaciou, zato Worrick dokáže stratiť hlavu aj vo zvýšenej dramatickej situácii. Spolu dokážu mučiť a vykonať všetko, začo im mocní zaplatia, či už sú to policajti alebo mafiáni, pre ktorých ronzášajú aj drogy. V prvej epizóde sa ujmú vyvinutej prostitútky Ally, voči ktorej si vypestujú náklonnosť. Práve ona slúži ako odrazový mostík pre diváka, keďže cez ňu sa dozvedá taje mesta aj svojich dvoch najobľúbenejších postáv seriálu. Za prvých 6 epizód sa okrem spomínaných nikomu inému na kobylku veľmi nedostaneme a tajomstvá dvojice odhaľujeme postupne. Akcia je výborná, ale najväčší efekt má, keď je zobrazená len nejaká jej časť a zvyšku sa pozornosť nevenuje, lebo prime time má nejaká dramatická scéna bez akcie či vysvetľovanie. Väčšia akcia v piatej epizóde tak na moje prekvapenie moje chúťky neukojila. Pôsobivými sú aj emociálne dramatické scény, kedy sa z diváka emócie len tak prvoplánovo nedrankajú, ale obraz napr. od postáv ustúpi alebo sa scéna vystrieda s inou. Gangsta. je rozhodne seriál, čo si zapamätáte svojou atmosférou, postavami, akciou aj emóciami, ale nedokáže uspokojiť všetky chúťky, a to najmä nedostatočným napätím. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Zábavné anime o Mafiánech s pomalým rozjezdem a otevřeným koncem. Pokračování se asi už nedočkáme ale i tak to byla nonstop jízda ve velkém stylu a musím zmínit i boží Opening, který jsem ani jednou nepřeskočil. 75% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Drsné anime ze světa gansterů. Hlavní duo je super a fandíte jim hned od začátku. Anime se postupně vyvine do pěkný řezničiny a k tomu se přimíchá historie postav a o zábavu je postaráno. Jen škoda, že anime končí v tom nejlepším. Navíc je Gangsta poslední anime studia Manglobe, které zbankrotovalo. Smutné, ale aspoň se studio rozloučilo s povedeným anime. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Skvělé ztvárnění mangy (kterou, překvapivě, dělala holka). Bohužel je to nedokončené, protože i ta, výše zmíněná, manga je momentáně (2023) pospávající u osmé knihy a pokračování je ve hvězdách. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejjaponštějších anime, co kdy spatřilo světlo světa, nikoliv však kontrastem brutality a primitivní animace, ale přiznanou japonskou fascinací euroamerickou kulturou - zromantizovaná představa o italské mafii, ve které všichni vypadají jak modelové a mají totálně cool jména (Worick Arcangelo, Delico, Alex Benedetto, Uranos Corsica...), všechny ženské postavy mají obří kozy a tak dále. Stylizace Evropy, kterou by žádný Evropan nevymyslel, ve které se ozývají ozvěny japonské nátury (holka s obří sekerou a lízátkem, dítě ve školní uniformě, co všechny rozseká), se kterou jde ruku v ruce nepopiratelný talent Japonců vdechnout život každé postavě, která se objeví, zasadit ji do kontextu jediným dialogem a usadit ji v bohatém a promyšleném světě, o kterém chce člověk vědět víc. Pro anime nepolíbeného člověka dost možná těžko stravitelný kousek, pro fanouška originální japonské produkce extrémně cool gangsterka s cool postavami a cool openingem a pohled na západ očima zamilované Japonky. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Nejprve asi začnu tím, co mě tu zaujalo, což je animace, hudba, akce, postavy a držení se s nechutnostmi na minimu (oproti jiným gangsterkám). Na druhou stranu mi to nepřišlo jako něco výjimečného, kdy především bych viděl tři hodně velké mínusy a to zaprvé nepřehlednost, zadruhé zašedlost a zatřetí (nejdůležitější), že mi to přišlo jako hodně slabý odvar Black Lagoon. ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Tak to byla jízda! A jedinej důvod proč nedávám 5 hvězdiček, je ten že to zatím nemá konec - nebo spiše to končí v nejlepším a člověk by chtěl nějaké to zakončení. Asi je to tím, že Manga zatím taky nekončí, a tak nám pravděpodobně nezbýcá nic jiného, než si počkat na druhou sérii. Jinak bych se rád vyjádřil ke komentáři DaweForemana o podobnosti s Black Lagoon... i když by se mohlo na první pohled zdát, že jsou tyto dvě anime podobná, na mě osobně obě působily uplně jinak - a to ve prospěch Gangsta. Navíc tohle anime není tak epizodiální jako Black Lagoon a naopak rozvijí velice solidní děj, kdy svět/město Ergastulum vám každým dílem odkrývá více ze svých tajemnství. ()

Gantai 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal 4 hvězdy(k, tak ne), jelikož to byla dost slušná podívaná, ale dávám jich 5, protože Studio Manglobe zkrachovalo (což je pro svět anime špatná zpráva). +: hudba; OP/EN; souboje, eh, asi příběh? , postavy -: kresba je taková ok, ale v poslední době spíš horší; urychlenost a taková zmatenost příběhu a hlavně KONEC, za který bych normálně vraždil, ale ....zkrachování. Svět je docela zajímavý, ale kdyby to brala autorka trochu vážněji a vynechala divný humor a udělala svět pořádně temně, určitě by to prospělo. Podobně to bylo i v Akama ga Kiru! , kde byla ta temná atmosféra vážně dobrá,ale potom jí uhasilo takové ty ecchi sračičky. Bohužel, zůstalo hodně nevyužitého potenciálu. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Tohle anime bych nikomu nedoporučoval. Strašně pomalý rozjezd včetně nudné hudby a openingu. Postavy se tváří tvrďácky a jejich množství hlavně konci seriálu enormně narůstá, přičemž výskyt dvou hlavních se snižuje. Seriál nemá ukončený děj, a končí v momentě, kdy se začne něco dít. Jinak jsem se musel hoddě přemáhat, abych neusnul. To tempo, až na samotné souboje, je vážně ubíjející. ()

da040926 

všechny recenze uživatele

85% pro prvních 8 dílu za silnou atmosféru, solidní příběh, zajímavé charaktery, postupné poznávání podivného města a nitek jeho temného života. Poslední 4 díly ovšem jen 40%, za úplnou změnu na naprosto zmatené vrstvení kliše a povrchní, plytké akce; za snížení IQ všem postavám tak o polovinu. Vůbec jsem nepochopil, jak dokázali tak rychle zkazit ten skvěle začínající příbeh. ()

Reklama

Reklama