Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (652)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónov║Tržby USA $145,522,784║Tržby Celosvetovo $529,338,515 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,343,489║ Tržby za predaj DVD v USA $21,277,871║ MEGa-béčko, veru po všetkých tých komiksovkách tu konečne máme také pravé letné osvieženie ku ktorému pasuje aj pohár piva. Človek by neveril, že štúdio Warner Bros dokáže dať na takúto bejkovinu taký rozpočet a nasadiť to do kín. Neskutočné, ale určite účelovejšie než predošlí béčkoví nepodarok Justice League za 300MEGa )) Film z rangu Piraňa, Jazero (Lake placid) či Aligátor, prináša to pravé popcorňové sústo, ktoré sa dá krásne užiť. Režisér Jon Turteltaub sa troška prebral z mrákot a celkom mu táto dobrodružná podmorská seanca s Megalodonom vychádza v pravom odľahčenom rytme. Na prekvapenie tu nenachádzam žiadne zbytočne zádrhle, dejové skraty, čo by kazili dej. Dokonca to hneď od úvodu upúta, občas privedie aj slušnú dávku napätia, trikovo v norme, kamera fajn, 3D efekt ako kde. A Jason Statham je borec, podmorský Rambo. /videl v kine 3D verziu: 75%/ ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ač kolem projektu panovalo několik pochybností (včetně rozpočtu, který se tady ale utopit dal), Čína s pomocí Stathama v hlavní roli a Turteltauba na pozici režiséra, stvořila poměrně zábavný akční blockbuster. Ano, film trpí klasickými žánrovými klišé, ale postavy vám jsou vesměs sympatické (včetně asijského osazenstva "posádky") a film dokáže zabavit. Žralok se navíc na scéně neobjeví jen na 5 - 10 minut (jako tomu bylo například s celou bouří v Geostormu), ale od první třetiny snímku vytrvale pluje všude kolem. Díky tomu se prakticky nestihnete nudit, a přesně to si od filmů tohoto typu žádám. Jako v případě Zabijáka a bodyguarda je to sice Béčko až za roh (z čehož plyne i množství klasických nedostatků), ale svůj účel dozajista splní. Z mé strany o něco lepší počin, než nový Jurský Svět a zklamaný v žádném případě nejsem. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že dejová linka nápadne pripomínala film Megalodon z r. 2002 (len tu nehľadali ropu), tak musím uznať, že ponúkla podstatne viac zaujímavých a napínavých situácií. V podstate od začiatku do konca sa tu niečo deje a divák nemá ani najmenšiu šancu skĺznuť do nudy. Samozrejme, je tu i veľa klišé situácií, ale tie sa v tých zimomravých pohľadoch na žraloka strácajú. A je tu tiež niekoľko efektných záberov, takže spokojnosť - konzumný pukanec na vypnutie mozgovej činnosti a len na zábavu a relax. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Má přes dvacet pět metrů dlouhej megalodon vůbec nějakou šanci v souboji se Stathamem a jeho hustokrutopřísným pohledem? Jasně že ne, vole. Pokud si někdo z Vás myslel, že prehysterickej žralok, co na posezení sežere velrybu a párá lodě aniž si toho všimne, může obstát v souboji s kurýrem tak byl hodně naivní. Džejsn konzervačním tónem oznámí po cca půl hodině, že neznámá příšera je megalodon, a naprosto suteréně začne nebohému megovi nakopávat ploutve v oblasti prdele nebo prdel v oblasti ploutví. Zoufalej meg ví, že na někoho, kdo nikdy nedoručil pizzu pozdě, zkrátka nemá a tak se v panické hrůze žene na hladinu, prcajíc co nejdál od holohlavého ďábla. Ten ale nebohou parybu nenechá na pokoji a pronásleduje jí až ke břehům mojich soukmenovců a zpátky na širé moře, aby jí v epickém finále dal kolosálně přes píču pokud to byla samice či po kokotovi pokud to byl samec. Mezitím stihne sbalit stále šukézní BimBam ééé Beng Beng teda chci říct Gangbang nebo jak se kurva...a pak, že já mám blbý jméno...no prostě Li, nebo-li tu co hrála Adu Wong. Jako bonus trousí drsný hlášky a já mu opět věřím, že na sobě jednou použil defibrilátor, neoprén si ušil sám a kompletně ukousnutou levou ruku si přišil, kurva, pravou rukou !! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neřešil bych, jaké byly Čelisti. To byl úplně jiný level, náramně využívající iracionální hrozbu a zlověstný hudební motiv. O několik dekád později jsem nic moc nečekal, takže nakonec solidní béčko. Úsměvný nápad prehistorického prostoru pod oceánským dnem docela funguje, hlavního bouráka sužuje minulost (přežil, zatímco jiní nikoliv), takže chlastá a válí se kdesi v Thajsku. Než ho staří známí povolají do práce. Zase bude muset hluboko pod hladinu, jenže pár věcí se zvrtne a „vyhynulý“ druh žraloka se dostane i nad ni. Samozřejmě, že dva roky starý pohled (Mělčiny) na božské tělo dlouhonohé Blake Lively byl k nezaplacení, ovšem charismatický Jason Statham by utahal i mamuta. Osobitost ale jinak chybí. Není to kouzelné rybí porno (Piraňa 3D) Alexandra Ajy, nemá to aspoň tolik krve, kolik vylil Renny Harlin ve svém Útoku z hlubin. Koprodukce s Čínou je znát, což třeba v případě asijské potápěčky nevadí, ovšem jinak je to bez emocí a humoru. Režisér Jon Turteltaub prostě splnil zadání, ve kterém ovšem zoufale chyběla ostřejší/krvavější akce. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Jon Turteltaub a herec Jason Statham vyjadrili svoje sklamanie z finálnej verzie filmu. Obaja chceli, aby film obsahoval gore a veľa krvi, ich požiadavky však nemohli byť splnené, keďže štúdio Warner Bros. chcelo film s ratingom PG-13. (drake31)
  • Kostra žralokov sa neskladá z kostí, ale z chrupaviek. V dôsledku toho sa nám dnes po megalodonovi zachovalo len málo pozostatkov: zuby a pár stavcov. Odhad jeho veľkosti je preto pomerne kontroverzná téma. Väčšinou sa vychádza z faktu, že jeho zuby sú podobné žralokovi modrému (nazývanému aj biely) a že mal teda podobnú stavbu tela. Touto metódou vedci došli k rôznym odhadom dĺžky: od 14,7 až do 25 metrov. Najčastejšie sa ale udáva maximálna dĺžka zhruba 16 až 18 metrov, priemerná potom niečo vyše 10 metrov. (ČSFD)
  • Během tvorby filmu se producentka Belle Avery vydala 22x do Číny. Na každé zastávce se jí celníci ptali na megalodonův zub, který měla v kabelce. (griph)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama