Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (447)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost uhozený film. Trochu mi to připomnělo Pot a krev, protože hlavní postavy měly svůj plán asi podobně promyšlené. O sport se nezajímám, a tak jsem nikdy o Tonyi a její kauze neslyšel. Muselo to být ale vážně šílené. Tonya si prožila těžké dětství, protože matka na ni byla dost přísná a chtěla z ní dostat to nejlepší. Moc si nepomohla ani v manželství, protože ji Jeff mlátil. Jediné co měla, bylo bruslení. Díky svému neortodoxnímu přístupu to ale ani na soutěžích neměla jednoduché. A po kauze s Nancy už mohla svou kariéru rovnou zabalit. Dost vtipný byl její bodyguard Shawn. Margot Robbie a Sebastian Stan tu předvedli dost přesvědčivé výkony. Skvěle volený byl i hudební podkres. "Dej sem tu bouchačku!" ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Doba se posunula, nějaký ten čas uplynul a kola dějin projela dalších pár kaluží, takže přišel čas vydělat na tom, z čeho se ještě nedávno lidé hroutili a v hrůze si vypichovali sklivce, případně se alespoň dopouštěli zděšených náboženských vytržení. Tak, jako se Babinský stal obdivovaným, Žižka miláčkem národa a všichni ti čuráci, co (nejen) v USA přivedli na mizinu, čímž jim často i ukrátili život, řadu lidí (viz vlček z Wall Streetu či zkurvenci, Sázející na nejistotu) se nyní kapsují na náhle bezskrupulózních kinofilech, přišel čas i na starou Tonku Klouzajdu. A proč by vlastně ne, vždyť jen nechala klepnout neméně ambiciozní pičku nad koleno, pročež pak poznala skutečnu nenávist puritánsko-pokrytecké Ameriky. Tak si alespoň na stáří pořídí lepší vůz, větší domeček a delší dildo. Budiž jí přáno. Kladem filmu samotného jsou vynikající výkony Margotky i té hydry, co jí sehrála maminečku. Což tu však píše kdekdo, takže již mlčím. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Životopisná charakterová štúdia s kvalitne rozpracovanými postavami, zaujímavá kontrastom buranskej povahy hlavnej predstaviteľky s uhladeným svetom krasobruslenia, ktorý je pre ňu všetkým. Svet, z ktorého pochádza a partia v ktorej sa pohybuje (a ktorú si sama vybrala), plodí napínavú drámu ako z žánrovky. Aniž by v nej išlo o život. Výborní herci, pútavo nakrútené športové vystúpenia. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak takýto športový životopis sme tu snáď ešte nikdy nemali. Čiernohumorný náhľad do života jedného premárneného talentu, kde preváži vtip či smútok nad videným poďla vašej nátury. U mňa ide o príbeh o žene, ktorá dala maximum do toho, aby bola najlepšia, lenže vzhľadom na viaceré okolnosti to nejako nedopadlo. A tie okolnosti sú skutočne smutné, i keď povedzme si pravdu, Tonya v tom nebola tiež nevinne a to nehovorím iba o samotnom incidente, ten Albertville bola fakt premárnená šanca pre niekoho tak skvelého na ľade. Spracovaniu nemám čo vyčítať, prehováranie na kameru a priznanie fikcie, dokumentárne vsuvky hovoriacich hláv a vynikajúci herci mi pripravili skvelý zážitok, pri ktorom som sa viackrát zasmial, ale po jeho konci mi bolo celkom ťažko na duši. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút z pohľadu komédie, doslova skvostných. Keď sa však forma vtipu (prevažne postavená na vulgarizmoch) neustále opakuje, začne mať humorná stránka klesajúcu tendenciu. Každopádne, voľba formy spracovania samotnej story je výborná, odľahčená, na základe čoho sa divák počas sledovania "Já, Tony-a" nijak nenudí. Navyše, prezentácia tupoty podaktorých jedincov, a ich následná konfrontácia so samým sebou, je jediná možnosť, ako aspoň na pár sekúnd niekomu nastaviť zrkadlo (nie že by to podaktorí dokázali pochopiť, že by to malo nejaký zmysel), a toto ja skrátka milujem, lebo s takýmito "panáčikmi", to skrátka inak nejde .. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Margot Robbie, ako predstaviteľka Tonya Harding, sa vo filme objavuje prevažne v rozpätí rokov 1986 až 1994, kedy mala Tonya 16 až 24 rokov. Herečka mala v čase nakrúcania 27 rokov. (Bobek15)
  • Allison Janney natočila svoju rolu, za ktorú mimochodom dostala Oscara, len za 8 dní. Celý film bol dokonca natočený za 30 dní. (Astonko)
  • Po skutečném útoku na Nancy Kerrigan (Caitlin Carver) byl hledán vysoký muž v kožené bundě, ve filmu však útočník nijak zvlášť vysoký není a bundu nemá koženou, ale džínovou. (Kejf.)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama