Reklama

Reklama

Film Vymazaný kluk vypráví odvážný příběh Jareda Eamonse (Lucas Hedges), syna baptistického pastora v malém americkém městě, který musí překonat následky přiznání své homosexuality rodičům (Nicole Kidman a Russell Crowe). Ti bojují s tím, jak uvést v soulad svou víru s láskou k synovi. Ze strachu ze ztráty rodiny, přátel, komunity se Jared nechá dotlačit k návštěvě terapeutického programu přeměny. Během pobytu se dostane do konfliktu s jejím lídrem (Joel Edgerton) a začíná jeho cesta k nalezení vlastního názoru a akceptování sama sebe. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nápravné zařízení pro křesťany homosexuály je povedená instituce, kde toho démona z vás zkrátka vyženou. Víra je holt dobrý sluha, ale špatný pán, ti lidé mají velmi svérázný přístup k psychoterapii. Je dobré, že film vznikl, je to zajímavá informace. Překvapili i Russel Crowe a Kidman ve velmi civilních rolích. 70% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(31/2023) / Hutná slowburn dráma s hviezdnym obsadením. Mne to celé sadlo a užíval som si to fakt pomalé tempo. Dôležité je, že príbeh mal hlavu a pätu a Joel presne vedel, čo nám chce sprostredkovať. Boy Erased je presne ten film, kde netreba nasilu dolovať bohvie aké emócie, stačí cez kvalitné postavy vyrozprávať príbeh. Ostatné je už na každom divákovi. Na záver, každé nastavenie zrkadla bigotým kresťanom a konzervatívcom sa proste ráta. V USA momentálne duplom. (8/10) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mne  homosexuali vobec nevadia, fakt ne. Sak  to nie su moje telesne otvory a preto ani utocit nebudem, ne, ne. Kazatel ma syna, ten holduje zbuznelej homoromantike a tak dotycny vyrazil na kruciatu za jeho odbuznenie. Ja nikoho odbuznovat nebudem, lebo mne je jedno ked buzny pichaj buzny a za druhe som leniva kurva, ktorej sa proste nechce. Takto mne je jedno aj to ked si buzny skusaju vsetky telesne otvory. Kapku mam problem ked sa v pritomnosti mojej velactenej prdele zacinaju zjavovat ovalne a valcovite predmety - vtedy sa zo mna stava eserocka, spolocnost s rucenim obmedzenym, cize ludovo rucim za seba len obmedzene. Som pocul, ze homosexual sa boji prasata, lebo ze prasa zerie bukvice. Jo a aby som nezabudol : som funda kazdeho homosa, ktory sa odjebe do kozmu, bez prdele 50 % ()

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

Po Převýchově Cameron Postové přichází letos již druhý film pojednávající o převýchově homosexuálů a dalších „exotů“ na „normální“ lidi. Stejně jako drama s Chlöe Grace Moretz je i Boy Erased adaptací stejnojmenné knihy, i když v případě torontské novinky jde o knihu podle skutečné události. Což příběhu o čerstvě dospělém chlapci z křesťanské rodiny, který zjistí, že je na kluky, rozhodně přidává na výpovědní hodnotě. Občas je totiž fajn narušit svou sociální bublinu, abyste zjistili… že lidé všude na světě jsou občas fakt blázni. A místy je to opravdu těžká podívaná, u které si dost možná i pobrečíte. Joel Edgerton ve svém druhém režijním počinu potvrzuje, že mu to jde nejen před kamerou. A skvěle mu sekundují i Nicole Kidman a především výborný Lucas Hedges - pomyslná hlavní hvězda letošního festivalu. [TIFF18] ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"We always come back to Dog's true design." Bohužel poněkud bezpohlavní film. Ale nemá to nic co do činění s námětem, nýbrž za vše může ten kýčovitý styl, jakým jej Joel Edgerton zpracovává. Do dvojice k Vymazanému klukovi je zajímavé podívat se i na Ben Is Back. Ani ten film mi sice úplně nepřirostl k srdci, ale je tam vidět veliký rozdíl v tom, že Peter Hedges si mnohem lépe uvědomuje, s jakou příšerou se to pouští do boje a jak své snažení formálně podpořit a obohatit. (A taky dokáže ze synátora i ostatních protagonistů vytřískat doopravdy vrstevnaté výkony.) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama