Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželský pár vracející se z exotické dovolené, svůdná rusovláska tající své bizarní zaměstnání, nevěsta v pokročilém stadiu těhotenství nebo mladý muž posedlý počítačovou hrou a jeho matka se stejným vztahem k domácím zvířatům. Šest příběhů o obyčejných lidech v extrémních situacích připomíná tu zlý sen, tu opravdu povedený kanadský žert. Talentovaný debutant Paweł Maślona přibližuje dramatické životní okamžiky několika smolařů a nešťastníků se svěží hravostí a nevídaným citem pro míchání tragiky a komična. V břitké satiře předkládá tempem, které nemůže nestrhnout, suverénní odpověď na otázku, zda je možné přeložit do filmového jazyka záchvat paniky. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Paweł Maślona je zřejmě zručný filmař, jenže po scenáristické stránce už se zase žádný zázrak nekoná. Šestice střídajících se příběhů sice udrží divákovu pozornost, ale při troše zamyšlení je to i na tomto poli dost nevyužitý potenciál. Polská komedie prostě potřebovala trochu vygradovat, pak by z toho mohl být aspoň záchvat smíchu. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Šest příběhů, které se, jak už to tak bývá, postupně proplétají. Scénky plné humoru, nápadu, kvalitních hereckých výkonů a výborného střihu pobaví a dohromady tvoří snímek, za který se Poláci rozhodně nemusejí stydět. Bohužel, jednotlivé postavy a situace mají z mého pohledu o dost větší potenciál, který zůstal nevyužit. I tak stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF] Za celý život jsem neviděl moc polských filmů. Asi protože moc netočí, ale asi i jejich tvůrčí situace je skoro stejná jako u nás. I když ale bohatá na minulost. Film, který začíná hlavně nekompromisně. A poté se odvíjí různými příhodami a věcmi nad kterými zůstává rozum stát. A umí si to držet v celku dobře naladěnou vlnu. Poté to vlastně eskaluje do velkolepého plot twistu, který sice vypadá hustě, ale pokud si neděláte celý film poznámky, tak stejně budete mít jenom asi 50% z toho všeho. Ale každopádně celý film je zajímavý a zpracovaný dle mého v celku dobře. Zabavilo i pobavilo. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2018 - Čekala jsem, že se pobavím, ale byl to šok už od první scény filmu a myslím si, že to překvapilo celý sál. Začátek byl trošku zmatený, na můj vkus až moc postav a dějových linek najednou, ale postupem času si na to člověk zvykne a začíná to chápat. Nejvíce mě pobavily scény v letadle, které vážně stály za to. Moc se mi líbil konec filmu, kdy se ukázalo, že vlastně veškeré příběhy jsou chytře propojené. Film je rozhodně v TOP 3 nejlepších, co jsem letos viděla na festivalu. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu, myslím, že námětem na to film měl... Bohužel konec nic moc, a některé dějové linie mi přišly nezábavné, nudné, vytvořené na efekt - ale ten se nedostavil. Nejvíc mě bavil příběh té pornoslečny, které se do garsonky nakýblovaly invazivní kamarádky, a ne a ne pochopit, že maj vypadnout. Letadlo taky nebylo špatný, ale byla bych radši za nějakou méně očekávatelnou pointu. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama