Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Artemis Fowl studia Disney natočený podle oblíbené stejnojmenné knihy Eoina Colfera sleduje dobrodružný příběh dvanáctiletého génia Artemise Fowla pocházejícího z kdysi zámožné zločinecké rodiny. Avšak Artemisův otec byl unesen a Artemisova matka Angelina kvůli tomu chřadne. A tak Artemis Fowl spojí síly s rodinným bodyguardem Butlerem a vydá se do podzemní říše mocného národa skřítků, kteří dost možná za zmizením jeho otce stojí a jejichž nezměrné bohatství by mohlo obnovit zašlou slávu Fowlů. Artemis ukuje geniální plán, unese bojovnou kapitánku skřítkovské stráže Myrtu Krátkou a požaduje výkupné ve skřítčím zlatě. V cestě mu však stojí velitelka rozvědky a náčelnice skřítčí policie Břízná a kleptomanský trpaslík Hraboš Sláma, který se snaží Myrtu Krátkou zachránit. (Falcon)

(více)

Diskuze

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Moiki

Nepochopil jsi mě... Aragorn vykrafnul pána prstenů hlavmě tou finalní bitvou. Přitom stačilo aby si scénarista přečetl knihu a né hned usnout na začátku... 8)

Moiki

Moiki (hodnocení, recenze)

Tak rozhodně Pán prstenů je mnohem lepší ve filmu kniha sice je dobrá, ale film lepší a to samé platí o Letopisech Narnie.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Moiki

Moiki (hodnocení, recenze)

Neuctívam líbil se mi ten obrázek a film taky neni špatný ale mohl být mnohem lepší o tom se nepřu.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Moiki

Moiki (hodnocení, recenze)

Vzhledem k tomu že knihy se v češtině sehnat už nedají tak beru zavděk filmem u Artemise Fowla. Navíc nevim co ti vadí na mé profilovce.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Bejt to kratší, tak by to mohl být pilot k zajímavému seriálu, kde by se to teprve pořádně rozjelo. Tohle bylo takové nemastné neslané. Pouze úvodní seznámení s charaktery o kterých se časem dozvíme víc. Víla byla celkem sympatická, zbytek mě nezaujal.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Teda, hůř vyprávěný fantasy už jsem dlouho neviděl. Artemisovy unesou otce. Jako výpné chce zlá víla Opálkoboy (ve stilu Comander G.Joe) Žalodust... Artemis má ale, plán... Nalákat do svého sídla vílu (tuhle čast jsem nepochopil, protože víla se tam vydá z uplně jiných pohnutek) No a tak, do svého sídla naláká armádu těchto víl ve stilu THORA: Temný svět... Ty dovnitř ale, nemůžou a tak dovnitř pošlou nejdříve hraboše (nejlepší scéna s celého filmu 😳) který tam udělá pro víly uplný howno, ale najde tam co hledal a pak tam pošlou nasranýho Trolla... Ve stilu RE2 Mr.Golem ... A to je všechno celí film. Záporak si ani neštrejchne. Postavy jsou otravnějiší než pracovnice berňáku. Příběh a zápletka je tak vylízaná krávovina která svou logikou a fungováním mlátí blbostí o podlahu. Je neuvěřitelný že si někdo myslel že tohle MĚL BÝT JEN PRVNÍ DÍL NOVÉ FANTASY SERIE! Takové ambice, taková drzost! 🤬👎 Prostě jasnej odpad. Disney je teď novej smrťak stříbrného plátna. Artemis Powl vás o tom jednoznačně přesvětčí. 👎😑🤦

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Že to bude katastrofa bolo jasné, už z traileru. Tento film vyzerá skôr ako dlhý trailer na nejaký seriál, ako film s konzistentným obsahom, ktorý vie kde smeruje. Disney proste urobil promo s tým, že veď sa uvidí. Film tak nepracuje s predpokladom, že budú nasledovať ďalšie diely v ktorých sa bude zápletka ďalej rozvíjať. Vznikol nekonzistentný miš-maš s nesympatickými hercami, neuveriteľnými postavami bez hlavy a pät. Som prekvapený, že práve Branagh, ktorý tak skvelo sfilmoval shakespearovské diela sa dokázal takto odtrhnúť od skvelej predlohy. A aj keď sú vo filme cítiť peniaze, tak zlyhanie je hlavne na strane povrchnej a nespracovanej mytológie celého sveta. No a ten čierny Butler je už len čerešnička na torte. 

Bubbo

Bubbo (hodnocení, recenze)

Ragimiri

Presne, ten skrček ma sral od prvého záberu. Síce som od filmu nič moc nečakal. Vedel som, že to bude ptákovina pre deti, ale až taký prúser som nečakal.

Moiki

Moiki (hodnocení, recenze)

Tak až teď když se tu o tom diskutuje jsou koukl do filmografie a kromě Wild Wild West a Harry Potter a Tajemná komnata kde byl Lockhartem tak mi nesympatický tenhle herec neni nehledě na to že bych ho ani ve Valkýře a Dunkirku nepoznal kdyby nevěděl že to je on stejně tak v tom Wild Wild West.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Tak ono je to možná spojené i s tím, že jeho postavy byly většinou dost "nesympatické". Třeba ten Lockhart byl výborný bastard :D

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Nevka

Mě se vyloženě líbili jenom dva filmy kde hrál. Valkýra a konference ve Wannsee, ale neberu nikomu jeho názor. Mě byl vždycky extrémně nesympatický.

na příspěvěk reagoval Nevka

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Hele, jako Zlatoslav byl luxusní. Jinak mě baví i v ostatních filmech. Ne, že by nějak vyčníval, ale když už někde je, jsem celkem rád. Každopádně Thora, Popelku i Orient Express natočil dobře (z těch více mainstreamových věcí) :)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Judi Dench docela pecháček na projekty, to bude opětovná snaha o Zlatou malinu.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Branagh je nesympatická láma. Oblíbenost tohoto herce jsem po pravdě nikdy nepochopil a jako režisér taky za nic nestojí.

na příspěvěk reagoval Lacike, Nevka

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

Podle fotek a hodnocení to vypadá na něco, co v životě nechci vidět. Zase Branagha mám rád jako herce i režiséra. Nějak se mi to nezdá, nenatočil třeba precizně až moc přesnou adaptaci nějaký příšerný knihy, že z toho vyšel stejně hroznej film ? 

Uživatel CarnTheNunya smazal svůj příspěvek.

Uživatel CarnTheNunya smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Dočkáme se více premiér na Disney+?

Dočkáme se více premiér na Disney+?

19.10.2020

Jeden z největších blockbusterů letošního roku měl být snímek Black Widow – komiksové rozloučení Scarlett Johansson s Marvel Cinematic Universe. Kvůli pandemii však došlo k odkladu takřka o celý rok… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama