Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Artemis Fowl studia Disney natočený podle oblíbené stejnojmenné knihy Eoina Colfera sleduje dobrodružný příběh dvanáctiletého génia Artemise Fowla pocházejícího z kdysi zámožné zločinecké rodiny. Avšak Artemisův otec byl unesen a Artemisova matka Angelina kvůli tomu chřadne. A tak Artemis Fowl spojí síly s rodinným bodyguardem Butlerem a vydá se do podzemní říše mocného národa skřítků, kteří dost možná za zmizením jeho otce stojí a jejichž nezměrné bohatství by mohlo obnovit zašlou slávu Fowlů. Artemis ukuje geniální plán, unese bojovnou kapitánku skřítkovské stráže Myrtu Krátkou a požaduje výkupné ve skřítčím zlatě. V cestě mu však stojí velitelka rozvědky a náčelnice skřítčí policie Břízná a kleptomanský trpaslík Hraboš Sláma, který se snaží Myrtu Krátkou zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (155)

Olík 

všechny recenze uživatele

Neznalí knižní předlohy – navnaděn upoutávkami – zklamaný výsledkem. Kvantita dává na prdel kvalitě, dle hesla „rychleji, výše, zmatečněji“. Hodně notiček a málo muziky…..jak už jsem se zmínil, Eoina Colfera jsem nečetl, ale z reakcí těch kteří ano a díky vlastnímu zážitku z filmu, bych řek, že se to tak úplně nepovedlo. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Artemis je fakt hodně špatný pokus o Harryho Pottera s využitím atrapy Hagrida. Mě ten film vůbec nedával smysl - to než začalo, tak to i rychle skončilo. Postavy mezi sebou neměly žádnou spojitost a na konci se chovaly jako staří známí. Od Kennetha bych teda čekal jinou úroveň. To v tom Hollywoodu nemají nějakého revizáka, co by zavčasu řekl, že je tam všechno špatně? Především pokud to mělo otvírat dveře velké sáze, tak to nemělo mít jen hodinu a půl, ale rozhodně přes dvě hodiny, aby jsme se se všema pořádně sžili, nebo tam aspoň pořádně vysvětlili, o co tam sakra vůbec jde. Takto to ale bylo aspoň kratší utrpení. A ten obsah, co tu je od Falconu je ostuda! ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Artemis Fowl je velmi příjemně odsýpající dobrodružství, jehož zdejší všeobecně negativní hodnocení považuji za rozhodně nepřiměřené. Já totiž této podívané nemám skutečně příliš co zásadního vyčíst a v podstatě od první až do poslední minuty jsem se vážně upřímně bavil. O knižní předloze k tomuto filmu jsem tedy nikdy neslyšel, ale zde použitá zápletka má spád, je nápaditá, zábavná, a i když by se jí asi opravdu dalo vytknout, že je až příliš strohá, tak zásadní linie a charaktery jednotlivých postav jsou nastíněny jasně a není tudíž problém se s tím vším ztotožnit. Krapet nahnutější to je tedy s vizuální podobou filmu, především co se efektů týče, kdy mi přišlo, že do toho nebyl investován až takový finanční obnos, aby si v tomto ohledu divák sedl na zadek, na druhou stranu je zde ale vidět tvůrčí fantazie a nápaditost, kdy musím ovšem zároveň zmínit, že mě opravdu překvapilo, že právě za tímto dobrodružstvím stojí Kenneth Branagh, kterého bych zrovna do tohoto žánru úplně netypoval. Škoda je pak také malé porce akce, kdy se s něčím intenzivnějším setkáme během filmu vlastně jen jednou, a to při demolici vily, na druhou stranu, ono to celé není ani tak o akci, jako spíš o samotném příběhu, který ovšem zábavný a fungující je dostatečně. Za pozitivní pak musím zmínit ještě výborný casting, plný výrazných a sympatických herců, a to včetně těch dětských, a určitě nemohu opomenout působivou atmosféru, která mi skutečně sedla. Já se u tohoto rodinného dobrodružství zkrátka vážně bavil, a opakuji, všeobecně chladné přijetí tohoto snímku upřímně nechápu. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Už kniha mi prišla dosť podpriemerná aj na detskú fantasy, takže som to bral tak, že z hovna bič neupletieš. No nakoniec to Branagh dokázal ako-tak ukočírovať najmä vďaka peknému vizuálu a neotravným hercom. Neviem prečo fanúšikovia knihy sú nespokojní, predlohy sa to celkom drží, sú tam síce nejaké zmeny, ale to sú pri všetkých filmových adaptáciach podľa kníh. Na sobotné dopoludnie, ktoré je vyhradené detským divákom, je tento film ako stvorený. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Knižní sérii s Artemisem Fowlem jsem si užíval a rád na ni vzpomínám. Jako u jiných dobrých knih jsem se jen obával, aby se jí nezmocnili filmaři. Tedy, odolávala dlouho... Dle zdejšího hodnocení jsem k filmu přistupoval bez větších očekávání, snad proto je i mé hodnocení smířlivější. Tentokrát s knihou raději nesrovnávám, jelikož už postavy jsou zcela jinak než v předloze. Proč je z Břízného Břízná, nic proti J. Denchové, proč je Butler černý a Myrta tak dětská, když je jí přes osmdesát....o Klusákovi snad ani nemluvě. Filmový příběh je postaven na obklíčení Artemise skřítky. Tedy v knize mi to přišlo jako velkolepá bitva, ale budiž, zde se vše rozjede s nástupem trolla. Když pominu téměř chybějící psychologii postav a jejich často podivné jednání, oceňuji, že snímek rychle uteče a po stránce trikové odpovídá současným standardům. Samozřejmě, kdo nemá rád tzv. digibordel, nadšený nebude, mně se efekty líbily. Asi nejvíce mne zklamal Hraboš Sláma - udělat z něj potterovského Hagrida bylo vpravdě nešťastné. Celkově průměrné - 2,5* jsem zaokrouhli nahoru, jelikož přes všechna zklamání si film černá čísla nezaslouží. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Postava velitele Roota, hlavy LEPrecon, je v knihách Eoina Colfera popsána jako muž s širokým hrudníkem a žvýkací doutník. Ve filmové adaptaci se však postava změnila na ženskou, přičemž do role byla obsazena Judi Dench. (ČSFD)
  • Filmová práva k Artemis Fowl byla prodána Disney dříve, než byla vydána první kniha. (SONY_)

Související novinky

Dočkáme se více premiér na Disney+?

Dočkáme se více premiér na Disney+?

19.10.2020

Jeden z největších blockbusterů letošního roku měl být snímek Black Widow – komiksové rozloučení Scarlett Johansson s Marvel Cinematic Universe. Kvůli pandemii však došlo k odkladu takřka o celý rok… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama