Reklama

Reklama

Pokémon: Detektiv Pikachu

  • USA Pokémon: Detective Pikachu (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Historicky první hraný film o Pokémonech s názvem Pokémon: Detektiv Pikachu vychází z fenoménu Pokémon – jedné z nejpopulárnějších multigeneračních zábavních značek všech dob. Fanoušci z celého světa si nyní mohou na stříbrném plátně užít dobrodružství s Pokémonem Pikachu tak, jako ještě nikdy dřív. Pikachu se představí v roli detektiva Pikachu, Pokémona, kterému není rovno. Ve filmu se kromě něj objeví celá plejáda oblíbených postaviček Pokémonů, každá se svými unikátními schopnostmi a povahou. Příběh začíná záhadným zmizením špičkového detektiva Harryho Goodmana, které přiměje jeho jedenadvacetiletého syna Tima, aby začal pátral po tom, co se jeho otci stalo. V pátrání mu přitom asistuje parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství, aby celé té spletité záhadě přišli na kloub. V neony ozářených ulicích pulzujícího moderního velkoměsta Ryme City, kde lidé a Pokémoni žijí bok po boku v hyper-realistickém světě, společně hledají stopy a setkávají se s pestrou směsicí Pokémonů. Postupně ovšem začnou odkrývat šokující plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (394)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je to na pi(ka)chu... Jakkoli se to v trailerech tváří vyspěle, tak ve výsledku nejde o blockbuster, nejde dokonce ani o rodinný film, ale o film pro děcka základní školou povinná. Což není špatně, a synátor to náležitě ocenil, ale chtě nechtě to působí jako promarněná příležitost (v čele s nosným, ale naprosto nepromyšleným a nevyužitým soužitím lidí s pokémony). Speciálně když i jako film pro děcka je to sice solidní, ale přeci jen tuctovější než by se na látku s tak nesporným potenciálem slušelo. Z vod nezáživného a nezapamatovatelného průměru to tahá něco málo dobrých nápadů, scéna "Letterman viděl Nolanův Počátek" a eskapády samotného Pikachu. I těch je však, poněkud překvapivě, výrazně méně než by jeden čekal. Pokud bude pro filmové pokémony nějaké příště, tak by to chtělo necílit výhradně na ty nejmenší v obecenstvu, obsadit (ne)herce s aspoň špetkou talentu a vyměnit střihače za někoho, kdo chápe, že scény by v ideálním případě měly navazovat. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nedaly se čekat zázraky, ale jako člověk touhle japonskou krávovinou odkojený jsem stejně neměl v plánu být objektivní a trailer mne navnadil do té míry, že bych i vyrazil do kina. Což se díky bohu nakonec nestalo, protože bych si rval vlasy. Tenhle film vlastně ztratil šanci na úspěch ještě před tím, než se rozjely kamery, protože scénář je příšerný. Možná proto to nemůže zachránit ani Pikachu dabovaný skvělým Reynoldsem, protože ani ten prostě není vtipný. A to je co říct. Pokémoni ve finále prachsprostě nevyužití, snad až na Ditta a Mr. Mimea... 40% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že fenomén Pokémonů jde mimo mě po všech směrech (ať je to kultovní seriál, nebo "reálné" lovení pomocí mobilu) a tak rozhodně nejsem cílovka. Na druhou stranu mi nijak nevadí vysokorozpočtové filmy, plné digitálních triků a s dětskou tématikou. Film mě ale musí bavit, musí mít zajímavý příběh a sympatické postavy, kterým budu fandit. Bohužel Detektiv Pikachu nemá nic z toho,detektivní příběh je nudný, postavy mě nijak nezajímaly a po celou dobu jsem měl pocit, že se ve filmu nic neděje, ani ve chvíli, kdy by měl nějak gradovat. Trikově film nijak nepřekvapí a jediná zajímavá scéna byla útěk lesem. Ne, že bych něco očekával, ale i tak jsem docela zklamaný. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem Pokémony milovala, pamatuju si to šílenství, kdy jsem s ostatními měnila kartičky, měla figurky, plyšáky, jak jsem vstávala asi v šest ráno, abych Pokémony neprošvihla na Jetixu… To všechno bylo tehdy hrozně super, ale nikdy jsem nijak netoužila po live action adaptaci. Přesto jsem doufala, že by Detektiv Pikachu mohl oživit nostalgické vzpomínky na dětství a podle trailerů to navíc vypadalo zábavnou blbinu s roztomilým mluvícím Pikachu. Bohužel ani má nevelká očekávání nebyla naplněna. Mluvící Pikachu je sice fajn, ale občas mě ty jeho kecy otravovaly podobně jako hlavního lidského hrdinu. Co je ještě horší, ani lidský hrdina si nezískal moje sympatie, zde ovšem vlivem hereckého (ne)výkonu Justice Smitha, jemuž jsem ty emoce a vypořádávání se s traumaty nevěřila. K tomu ani vlastně nic nedovedl zařídit sám, všechno k němu přišlo samo. Pomohlo by, kdyby byl zajímavý třeba příběh. Ani tady se nezadařilo, příběh je nezajímavý (viděla jsem už lepší story o hledání otce a odcizení otce a syna) a celkem předvídatelný, i když finální twist mě, musím uznat, zaujal. ----- Live action verze některých Pokémonů jsou povedené a někdy i dost roztomilé, ale zase někteří Pokémoni měli zůstat ve své animované podobě – někteří se tam „nehodili,“ byli spíš jak rozpohybované modely, jako jsou třeba v DinoParku (konkrétně Charizard). Aspoň efekty při jejich soubojích (kterým bylo žalostně málo) se povedly. I soundtrack ušel, výrazný byl ovšem jen v pár scénách. ----- Nakonec teda tři hvězdy. 6/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda toho "tradičního" digitálně přebordeleného konce. Začátek příjemně navnadí, ale pak se vlastně nic nevyšetřuje, zápletka je průhledná a přehnané triky tu doposud budovanou atmosféru pohřbí. Ale potěšilo mě, že to není ťuťu ňuňu naivní, postavy (až na šéfa policie) se chovají vcelku rozumně, a samotný ten svět je docela příjemný, a ne dětinský. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (18)

  • Značka „Pokémon“ byla v době uvedení filmu nejdražší mediální franšízou. (DatZerain)
  • Propojení se seriálem Pokémon (od r. 1997) a tedy kánonem zajišťuje Mewtwo, se kterým se setkal Ash v animovaných filmech. (LordArthas)
  • Pikachu si zpívá úvodní znělku 1. série seriálu Pokémon (od r. 1997), ta zazní ve filmu ještě jednou během interview ve studiu. (LordArthas)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

30.03.2020

Kultovní automatová hra Dragon’s Lair dostane svoji vlastní filmovou adaptaci. Práva získal po asi roce jednání streamovací gigant Netflix, a do hlavní role obsadil herce Ryana Reynoldse. Tomu přitom… (více)

Neviditelný vystrašil i Sonica

Neviditelný vystrašil i Sonica

02.03.2020

Nový horor Leigha Whannella (Upgrade) Neviditelný s Elisabeth Moss (Mad Men) má za první víkend v kinech krásných 49,2 milionů dolarů celosvětově a sesadil tak ve Státech dosavadního krále box office… (více)

Reklama

Reklama