Reklama

Reklama

Prohibitoria

(studentský film)
  • angličtina Prohibitoria
Krátkometrážní / Drama / Thriller / Sci-Fi / Film-Noir
Česko, 2017, 18 min

Obsahy(1)

Felix žije v alternativní dystopické společnosti, která je řízena množstvím přísných státních vyhlášek. Při porušení jakékoli vyhlášky vždy přichází tvrdý trest. Je však možné podobné perzekuci uniknout? (Killda)

Recenze (7)

Fr3nk 

všechny recenze uživatele

Snímek, jež rozhodně patřil na Festivalu Černá Věz 2018 k těm nejlepším. Žádnou cenu sice nezískal, nicméně v osmnácti minutách režisér Filip Kilián ukázal své kvalitní umělecké schopnosti. Za relativně krátkou stopáž zvládnul dokonale vykreslit veškeré aspekty žánru a i dodnes kontroverzního tématu. Za mě je film Prohibitoria velmi kvalitní filmařský počin. Je tu však jedna věc, co mi zůstává záhadou - při uvádění filmu na festivalu herečka Teresa Branna pronesla, že jí byla při natáčení moc velká zima, byť byla na scéně ve svetru a pod peřinou v uzavřených místnostech... Leo s jeho Revenantem by pravděpodbně asi kroutil hlavou. Ne, rozhodně nechci žádným způsobem paní Brannu ani film nijak zesměšňovat, jen mi to příšlo úsměvné, vzhledem k podmínkám, které jsme měli i my občas u svých vlastních filmů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Odmítám uvěřit tomu, že Filip Kilián je student, protože tohle je fakt profi práce, jak na poli režie, tak na poli scénáře. Hudba skvěle vaří atmosféru. Výborný chlapi. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vydařená studentská variace žánru film-noir trochu opřená o Orwellův román 1984. Hlavně práce s obrazem, hudbou a celkovou atmosférou je prakticky suverénní. ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní. Není co vytknout a tomuto projektu jsem přál vítězství na FFČV v Českých Budějovicích. Atmosféra by se dala krájet, herecky i technicky perfektní, velmi depresivní nádech filmu a hlavně závěr.. Myšlenka i atmosféra totality je znázorněná neuvěřitelně. Opravdu špičková, precizní práce na které by bylo nemístné něco kritizovat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Sic studentský projekt, ale s atmosférou tak dystopicky dusnou, že jsem napětím ani nedejchal. Hodně slušných 18 minut, ve kterých jsem cítil profesionalitu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama