Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Tomigun 

všechny recenze uživatele

Na podobné téma vznikla již řada filmů. Některé lepší jiné horší, ve svém pod-žánru je to tedy lepší průměr. Filmy tohoto ražení jsou specifické soustředěním pozornosti převážně na hlavní postavu, ostatní spíše dokreslují scénu a přihrávají na dialogy (monology). Autoři snímku si toho byli dobře vědomy a tak vsadili vše na jednu kartu "Johnny Depp". A vsadili zatraceně dobře, troufám si říct nejlépe jak mohli. Johnny tenhle film vytahuje z bahna průměru a zvedá co mu síly stačí. Jen škoda, že toto téma je již vytěženo a nic na tom nedokáže změnit ani Johnny. Ale pokud jste žádný film podobného ražení neviděli. Může se právě tento stát pro vás tím zásadním (přihoďte si pár procent navíc). Za mě 80% ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Filmy o nemocných a umírajících lidech nenávidím pro jejich sklon k citovému vydírání diváka. Ale profesor si zakládá na takovém množství černého humoru, že si mě nejenom získal, ale dokonce doma navodil takovou tu melancholickou atmosféru, která vydržela bez zbytečného patosu až do konce (pravda, ten přišel náhle a zbytečně rychle). Navíc vše podtrhuje více než přesvědčivý herecký výkon Johnna z depa, který mi opět po pár přešlapech dokázal, že je to pan herec - 80% a můžu doporučit. ()

Reklama

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Johnny Johnny.... ako to ten chlap robí ?! Depp dokáže filmu vštepiť iskru, ktorou si ho ukradne pre seba a roztoči poriadny kolotoč. Vzhladom k téme filmu sa učiteľ v najlepších rokoch rozhodol, že si tento karneval roztočí po svojom a na svoju vlastnú zodpovednosť. Priznám sa humor prvej polhodiny mi nepasoval a chcel som ísť s hodnotením dole ale neskôr v tej dramatickej časti oného Professora ma to dostalo. Asi presne takto by mala vyzerať smrť. Johnny to zas dokázal a presvedčil nás, že jeho meno nepatrí na listinu stroskotancov- to ani zdaleka nie !! ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Veronica: „Čo sa nám stalo, Richard?“ Richard: „Čo sa nám stalo? Život.“ Johny Depp, ako mu to pristane, miestami sa zdalo, že úloha je napísaná priamo pre neho. Možno to bol môj pocit, a teda len môj problém, že som takýto príbeh už predtým videla. Niektoré momenty boli dojímavé, naopak netradičné formy Richardových vyučovacích metód vyčarili úsmev. Dobrý film. ()

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Teda jako jsem opravdu velkej a celkem i těžkej chlap, ale po dlouhé době, co se tak dívám na filmy, mi na konci filmu ukápla slza. A i když jsou tam malé chybky nebo se to v druhé půlce trochu táhne, tak ten závěr mě dostal. A tímto zvyšuji na plnej počet. Jó a užívejte života lidi, je opravdu krátkej. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)

Reklama

Reklama