Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Filmy o nemocných a umírajících lidech nenávidím pro jejich sklon k citovému vydírání diváka. Ale profesor si zakládá na takovém množství černého humoru, že si mě nejenom získal, ale dokonce doma navodil takovou tu melancholickou atmosféru, která vydržela bez zbytečného patosu až do konce (pravda, ten přišel náhle a zbytečně rychle). Navíc vše podtrhuje více než přesvědčivý herecký výkon Johnna z depa, který mi opět po pár přešlapech dokázal, že je to pan herec - 80% a můžu doporučit. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp ve formě, kde je opět Pan Herec. Ten trochu v obličeji odulý, s nepadnoucími vousy a děsným sestřihem, kdy vlna padá do oka, ten je zpět. Je to profesor Richard na univerzitě, má ženu co ho podvádí s nadřízeným, dcerku, že které se vyklubala lesbička, pár slušných studentů, kteří si život rovnají v hlavě, na rozdíl od ostatních, a přítele na život a na smrt. Je to moc, nebo málo? Danny Houston, ten chlap, co umí být být nechutný svým šklebem a zlýma očima, ten, co umí být okouzlující nádherným úsměvem a laskavým pohledem, zde rozehrál partií přítele, který má obyčejný strach o život druhého v poloze, ve které není často k vidění. A hlavní hrdina Johny? Budete mu věřit, prostě budete, protože se podíváte do jeho očí a bude to tam i ve chvílích, kdy před unikajícím životem přehrává a dělá pozéra na jedničku. Jeho scénka v jezírku a poslání jednoho z nejvyšších na nebesích do dalekých, leč teplých míst, ta přesně ukáže realitu života. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, nic víc, nic míň. Johnny Depp je charismatickej herec, navíc konečně vypadal jako normální chlap, takže film bez problémů utáhl sám. Když se mu život profesůrka obrátil naruby, ze začátku mě ten jeho apatickej a zhovadilej postoj k životu bavil, no ke konci už trochu otravoval. Konec mně vůbec přišel zbytečně odfláklej, ale za podívání film určitě stojí. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se snímek Poslední semestr po většinu času snaží tvářit jako komedie, tak v konečném vyznění se jedná o velice dojemný film, jehož středobodem je umírající univerzitní profesor v odzbrojujícím podání Johnnyho Deppa, který jen tak mezi řečí trousí zajímavé myšlenky o životě. Divácký zážitek umocňuje krásná hudba. (80%) ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Malý velký film Johnnyho kinematografie. Po dlouhé době je vidět, že si postavu užívá a že hraje v něčem smysluplném. O to víc mě mrzí, že se stal obětí děvky Amber Heard i šílené americké "cancel culture", takže bůh ví, jestli ho ještě někdy v něčem dobrém uvidíme. Ale k tomuto filmu. Cynismus ve filmech mám rád a Johnnyho postava jím zde překypuje. Navíc je opravdu cool a film se úplně nenoří v srdceryvných scénách (i když i na ty dojde, především v závěru, což se vzhledem k tématu samozřejmě dalo čekat), ale víceméně se jedná spíš o komedii. Někdo by napsal o hořkou komedii, ale já tohle sousloví nemám rád, takže píšu komedii s některými dramatickými scénami. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama