Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po poměrně dlouhé době jsem si dal film s Johnny Deppem v hlavní roli a znovu mě jen ujistil v názoru, že skutečně patří k těm absolutně nejlepším hercům vůbec. Navíc mě vždy bavil svým výběrem filmů a postav, které v nich ztvárnil a Poslední semestr jistě není výjimkou. Působivý film, se silným tématem a s výraznou ústřední postavou, toť hlavní pozitiva této podívané, které toho nedokážu příliš vytknout, snad jen až tedy na příliš často opakující se Deppovo zamyšleními nad tématem prožití života, čímž nemám na mysli, že bych s ním nesouhlasil, ale nejdřív o tom přesvědčuje studenty, pak kolegy, pak rodinu, pak zas studenty, pak zas kolegy a kdyby nepřišli závěrečné titulky, tak by jistě o neplně prožitém životě přesvědčoval znovu i tu rodinu, ale to už nestihl. Každopádně to nic ale nemění na mém výsledném dojmu, který je prostě skvělý, jelikož krom postav a jejich hereckých představitelů mě tu bavily i funkční vtipné momenty, silné emoce, přesvědčivé dramatické scény a fajn mi přišla i atmosféra celého tohoto snímku, kterou sice nedokážu přesně popsat, ale na mě prostě skutečně zapůsobila hodně. Jinak celé to ústřední téma filmu je pak opravdu silné, vůbec si totiž nedokážu představit, kdybych se dostal do stejné pozice, jako Deppova postava, jak bych se k tomu postavil já, prostě šílená představa, ale nejspíš z toho důvodu mě ten film i tolik oslovil a bavil, že to asi vážně vzal za ten nejlepší možný konec. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netradične poňatý príbeh o umieraní. Najmä v kontexte hlavnej postavy, ktorej zaujímavosť bola ešte znásobená chameleónskym hereckým umením J. Deppa. Pravdepodobne keby hral postavu profesora Richarda niekto iný, tak by ma to tak nebavilo. A pozorný divák tu nájde aj veľa pekných myšlienok, ktoré tu plávajú kdesi na pozadí profesorových hlášok a dialógov. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

haWranka 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tenhle film je pro mě dost těžké. Je to dobrý film - plný černého humoru, smutku i radosti, hudba je nádherná, moc se mi líbí i ten obraz (takový vintage) a hlavně jsem nesmírně ráda, že můj oblíbenec Johnny konečně vzal nějakou lepší roli a opět ukázal, že je skvělý charakterní herec. Bohužel ke konci film začal padat do hrozného patosu a tvůrci mě nedokázali už ničím překvapit (v průběhu se jim to povedlo, nebudu spoilovat, ale jedna scéna mě dostala a opravdu jsem ji nečekala:) a i tu závěrečnou scénu jsem přesně odhadla. Celou dobu jsem chtěla hodnotit výš, ale těch několik srdcebolných proslovů mě přimělo jít s hodnocením dolů. Ovšem ještě jednou připomínám, že film je to opravdu dobrý a zaslouží si shlédnutí. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem si prostě užil. Vychutnal každou jeho vteřinu, jak to jen šlo. Johnny Depp se do role absolutně potopil a já mu jeho místo ve filmu sežral i s navijákem. Rozdělení na kapitoly je ukrutně dobrý záměr a vydařil se. Film se tváří jako klasický snímek o nemoci, ale nic klasického to není. Je to jiné než ostatní filmy. Toto je krása. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemne smutný snímok. Vlastne by som kľudne dal aj 4* pretože J.Depp to zahral výborne. Jeho výkon a humor, ktorý jeho postava v tejto vážnej téme predvádza je jeden z troch pilierov, na ktorých film stojí. Bohužiaľ ako jediný sa u mňa nezlomil. Druhým pilierom bola hra na city, ktorá veľmi nefungovala, a tiež neviem, či by ľudia okolo neho vždy v skutočnosti reagovali tak ako reagovali. Tretím pilierom boli všade prítomné múdrosti, ktoré chrlil či už študentom, blízkym, alebo len tak do vzduchu. Aj keď myšlienky to neboli zlé, no mám pocit, že väčšinu z nich by mi vypľul akýkoľvek náhodný generátor zrnka múdrosti na internete. Viac už k tomu nemôžem povedať, ani vyčítať. Napriek nižšiemu hodnoteniu odporúčam. Pohodová tragédia. 66% - 3* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)

Reklama

Reklama