Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

italka63 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp ve formě, kde je opět Pan Herec. Ten trochu v obličeji odulý, s nepadnoucími vousy a děsným sestřihem, kdy vlna padá do oka, ten je zpět. Je to profesor Richard na univerzitě, má ženu co ho podvádí s nadřízeným, dcerku, že které se vyklubala lesbička, pár slušných studentů, kteří si život rovnají v hlavě, na rozdíl od ostatních, a přítele na život a na smrt. Je to moc, nebo málo? Danny Houston, ten chlap, co umí být být nechutný svým šklebem a zlýma očima, ten, co umí být okouzlující nádherným úsměvem a laskavým pohledem, zde rozehrál partií přítele, který má obyčejný strach o život druhého v poloze, ve které není často k vidění. A hlavní hrdina Johny? Budete mu věřit, prostě budete, protože se podíváte do jeho očí a bude to tam i ve chvílích, kdy před unikajícím životem přehrává a dělá pozéra na jedničku. Jeho scénka v jezírku a poslání jednoho z nejvyšších na nebesích do dalekých, leč teplých míst, ta přesně ukáže realitu života. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Veronica: „Čo sa nám stalo, Richard?“ Richard: „Čo sa nám stalo? Život.“ Johny Depp, ako mu to pristane, miestami sa zdalo, že úloha je napísaná priamo pre neho. Možno to bol môj pocit, a teda len môj problém, že som takýto príbeh už predtým videla. Niektoré momenty boli dojímavé, naopak netradičné formy Richardových vyučovacích metód vyčarili úsmev. Dobrý film. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. A samozřejmě o to příjemnější je celkový zážitek, protože jsem čekal hodně, ale rozhodně ne povedenou komedii, ve které Johnny Depp v nádherné civilní roli trousí jednu luxusní hlášku za druhou. Neskutečně si ten film užívá, dokazuje, že hrát rozhodně nezapomněl a ačkoliv jde o film s vážným tématem, ta převažující komediální rovina tomu krásně sedne. Dramatická rovina funguje taktéž naprosto na jedničku a rozdělení do kapitol je také velmi sympatické. Stopáž je příjemná, akorát, ale klidně bych se na to vydržel koukat i déle. Jeden z nejlepších Johnnyho filmů vůbec. 90%. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná jednohubka s Johnnym Deppem v hlavní roli. Polemizování nad smyslem života v rukou učitele anglického jazyka, který si po rakovině uvědomí, jak je ten život vlastně krátkej a že by si měl užívat všech maličkostí. To je scénář každé citové ždímačky, avšak zde se tvůrci zaměřili pouze na zdůraznění hlavních aspektů šťastného života - nebýt sám, zapíchat si, zhulit se, ožrat se a být sám. Trefné! ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem si prostě užil. Vychutnal každou jeho vteřinu, jak to jen šlo. Johnny Depp se do role absolutně potopil a já mu jeho místo ve filmu sežral i s navijákem. Rozdělení na kapitoly je ukrutně dobrý záměr a vydařil se. Film se tváří jako klasický snímek o nemoci, ale nic klasického to není. Je to jiné než ostatní filmy. Toto je krása. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama