Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kancelář Blaník mě místy bavila, místy nechávala chladnou, někdy štvala ... Ale rozdíl mezi krátkometráží a celovečerákem je velký. Na tenhle druh humoru musí být člověk naladěn, je to patrné na rozdílech mezi hodnocením. Můj šálek čaje to není, ale nemůžu popřít, že jsem se místy i bavila, někdy to zamrazilo. Pokud o tohle tvůrcům šlo, film splnil svůj účel. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ideální stopáž, mnoho trefných momentů a hlášek, bohužel i přesto potenciál celého projektu zůstal podle mě nevyužitý. Je to škoda, něco tomu chybělo. Podíl na tom, že dávám jen 4 hvězdy, je i to, že Blaník na můj vkus moc kurvoval a nadával. Já vím, že je to jeho styl, ale není třeba to hnát do extrému. Kdybych to chtěl pustit ve škole jako vtipnou politikou satiru, tak bych měl smůlu kvůli těm vulgaritám. 75% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice nějakým milovníkem politiky a o českou vládu se příliš nezajímám, tedy jisté narážky mi nic neříkaly, ale Marek Daniel mi přišel být hodně vtipný především v první půlce a občas jsem si vzpomenul na Bohoušové Dědictví. Na české poměry netradiční film, který svým drsným humorem dokáže pobavit. Špaček mě rozsekal!. 75% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Protože teď už jsou prezidentské volby trochu OUT a z toho katastrofálního výsledku jsme se už všichni oklepali, film byl nečekaně brzy uvolněn zdarma k vidění na stream.cz. Film je stejně kvalitní a ztřeštěný jako seriál, včetně hudby od Midi Lidi, a pokud vydržíte 80 minut místo 10, skvěle se pobavíte. Ten nejlepší způsob, jak se na události z ledna 2018, tuto černou kapitolu, 11. září, Waterloo českých dějin podívat, je s humorem:) Alternativní konec s Drahošovým vítězstvím bohužel dosud zveřejněn není:( ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Já tady kradu stát a vy na mně takhle? '' - Lobista Tonda Blaník je dnes už legenda a Marku Danielovi prý na ulici říkají - hele Blaník !!! Kdo ho zná z TV stream, nemohl být dnešním filmem překvapen. Mně překvapilo, že si ČT lajznula vzhledem k množství sprostých slov tohle dávat před desátou... V každém z dílů Blaníka je pár hluchých míst a pár dobrých vtipů, většinou reagujících na aktuální politické téma. Tak je to i zde. Bohužel, prezidenta už známe (bohužel protože je jím zase hulvát Myloš s ansámblem hradních strašidel) a tak je to s tou aktuálností tématu krapet na hraně. Naštěstí většina národa volby intenzívně prožívala a tak lecos utkvělo v hlavách z předvolebních klání, diskusních pořadů i volebních kol. Je škoda, že Prezident Blaník nešel dříve, nebo dokonce během voleb ! :-). I když se u Tondových hlášek a telefonátů s tím či oním zavřeným lobistou či vlivným politikem smějeme, je to smích značně zoufalý. Smějeme se totiž vlastní politické kultuře a není to nic čím bychom se mohli chlubit... A jelikož ryba smrdí od hlavy, můžeme začít od Hradu... Děs, běs. Bohužel mám dojem, že Blaník funguje v kratším formátu a tohle bylo skoro až moc dlouhé. I tak se ale jedná o hodně solidní průměr, takže já dávám za 3 klíče. * * * ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • V noční scéně si Tonda Blaník (Marek Daniel) volá taxi a uvede adresu Tusarova 58, což je skutečná adresa kanceláře, kde je ve filmu sídlo jeho štábu. (Povaxs)
  • Původní záměr tvůrců filmu byl, aby Antonín Blaník (Marek Daniel, který by se úředně přejmenoval) skutečně na presidenta kandidoval, ale nakonec to Daniel kvůli své povaze nerváka odmítl. (JoranProvenzano)
  • Filmařům se podařilo zorganizovat úspěšnou crowdfundingovou kampaň, v níž vybrali téměř dva miliony českých korun, ačkoli žádali 1,5 milionu korun. Na vznik filmu přispělo 3219 fanoušků Tondy Blaníka. [Zdroj: Týden.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama