Reklama

Reklama

Dva světy

(seriál)
  • USA Counterpart
Trailer
USA, (2017–2019), 18 h 54 min (Minutáž: 53–60 min)

Tvůrci:

Justin Marks

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

J.K. Simmons, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Olivia Williams, Sara Serraiocco, Kenneth Choi, Ulrich Thomsen, Nicholas Pinnock, Bernhard Forcher (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Howard Silk, který je zaměstnancem špionážní agentury v Berlíně, zjistí, že jeho organizace skrývá jedno velké tajemství - vchod do paralelní dimenze. Náhle je vržen do ponurého světa intrik, nebezpečí a zrady... (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TĚMI DVEŘMI PROJDETE NA DRUHOU STRANU, DO JEJICH SVĚTA, STEJNÉHO JAKO JE NÁŠ. DĚJÍ SE TAM STEJNÉ UDÁLOSTI... TOMUHLE MÍSTU, KDE STOJÍME, SE ŘÍKÁ PŘECHOD...“ /// Svět tajnejch služeb, diplomacie a vztahu mezi „dvěma světy“. Ten „náš“ se má bát, protože z toho druhýho hrozí invaze. Žádný emzáci, ale lidi jako my. Dokonce totožný identity. Pro děj vybraný příhodný místo – Berlín a hvězdou (v dvojroli) J.K. Simmons, jakožto chlápek dvou charakterů. Chvíli trvá, než se do toho dostanu. Až když začne na povrch vyplouvat, kdo je kdo a jakou má opravdovou roli, začne to bejt zajímavější Překvapilo mě, kolik je tady na americkej seriál titulkovejch scén. Ten nápad s paralelním světem je super, to ostatní má kolísavý tempo. Vobčas někdo umře, vobčas se tomu někdo vyhne… asi to má i zbytečně moc dílů. Taková trojdílná minisérie by asi byla ideální. Dlouho trvalo, než se to rozběhlo a ani pak to nijak dějově nestrhlo. Ale případnou druhou sérii v klidu dám… (horší to bejt nemůže…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zabila jsem samu sebe. 2.) Vedle v baráku bydlí mě i starý podobnej člověk. 3.) Thx za titule „98765“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit vynikající nápad tvůrců v tomto originálním seriálu ve kterém se vydáme do současného Berlína, abysme viděli příběh jednoho nudného úředníčka Howarda Silka, který chodí do své nudné práce skoro třicet let a vůbec neví, co v tý práci dělá a jakej to má smysl, že mu jeho zaměstnavatel platí a on neví za co. I takový jsou mezi námi!!! To se vše změní, když mu náhodou na ulici srazí jeho milovanou manželku a od té doby se kolem něj roztočí takovej kolotoč událostí, že normálnímu smrtelníkovi by se z toho rozskočila hlava. Zjistí totiž, že tam co dělá je tzv. PŘECHOD mezi dvěma paralelními světy, které byly v počátku naprosto identické, tzn. že zhruba v polovině osmdesátých let se zjistilo, že za tímto přechodem žijí úplně stejní lidé v úplně stejně vypadajícím světě. Mezi těmito dvěma stejnými světy se dá procházet s příslušnými vízy a přechod je přísně střežen. Od té doby, co se náš svět rozdělil na dva paralelní světy si každý ten daný svět žije vlastním životem, tzn., že do té chvíle než se svět rozdělil měli tzv. dvojníci stejné vzpomínky, ale od chvíle rozdělení si každý jel ve svém. Uff, vím, že to zní složitě, ale když se na to člověk kouká, tak to celkem jednoduše pochopí. Je pravda, že jsem se na to chtěl původně kouknout, protože jsem myslel, že to bude sci-fi, ale jediné, co tam je sci-fi je ten paralelní svět a tím to hasne. Spíš než sci-fi mi to připadalo jako slušnej špionážní thriller, který se snaží dopodrobna řešit hlavní postavy tohoto hlavolamu a to jak z pohledu psychologického, tak v jistých záběrech i z pohledu retrospektivního. Třeba, když se v retrospektivě podíváme do Východního Berlína v osmdesátých letech, kdy ještě stála Berlínská zeď a dcera jednoho z hlavních aktérů je fanynka německé elektronické kapely Alphaville, tak to mě fakt potěšilo. Nic podobného jsem neviděl a dost mě potěšil i koncept vyprávění tohoto příběhu, jelikož to nebylo tak akční a ani sci-fi, jak jsem předpokládal. Ale střípky, které tam tvůrci v průběhu po sobě jdoucích dílů rozhazovaly se na konci druhé série propojily v úplnou skládačku a když si člověk představí, že by existovaly dva identické světy, tak po zhlédnutí tohoto seriálu nevím, nevím, jestli bych chtěl vidět svého dvojníka z toho druhého světa. Za mně dávám 90% a to hlavně za tu druhou sérii, která fakt měla koule!!! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dva světy nabízejí výjimečný pohled na komorní scifi s důrazem na zajímavé postavy s vykreslením jejich příběhového pozadí. Každá postava v seriálu, která je důležitá pro vývoj, získává časem více vrstev a nic není takové, jak to vypadá na poprvé. I díky tomu nabízí Dva světy zajímavý herecký koncert. Po první sezoně velké možnosti, v průběhu druhé zatím zajímavý příběh. Jsem zvědav, jaký bude konec druhé sezony a hlavně, zda vznikne třetí (která by mohla příběh ukončit). Líbí se mi styl celého seriálu, který je tak formální, svět je laděn do odstínů šedé, scifi prvky jsou decentní a často připomínají třeba byrokratický aparát a odcizení vedení ala 1984. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Zajímavá série, která mě překvapila opravdu nevšedním nápadem, samotné zpracování dvou světů se mi zdá jako perfektní možnost pro sci-fi film. Musím sice uznat, že se seriál nese v pomalejším tempu, moc akce zde nenajdete, ale na druhou stranu vám přichystá brilantní dialogy okořeněné nadstandardními hereckými výkony, kde zejména dominuje dvojrole Simmonse. Toho herce si začínám jaksi vážit čím dál tím více, dejte mu jakoukoli roli a on to prostě zmákne s bravurou. Líbily se mi jeho dvě odvrácené strany, jedna jako pečující manžel a druhá již ne tak optimistická. Musím taktéž poslat pochvalu za scénáristy, v seriálu se podle mě často dějí situace, které nedávají jednoduše smysl, ale tady jsem nic takového nenašel. Poslední díly samozřejmě s největším zastoupením akce, jež byla natočena velmi realisticky, za což palec nahoru. Uvidíme, jestli se dočkáme i druhé série, popravdě bych se do toho nepouštěl, sice závěr mírně otevřený, ale nevím, jak by zamýšleli pokračovat. Za mě dávám 79 % ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z těch nej seriálů poslední doby - nápaditý mix old school špionážního thrilleru a sci-fi o paralelních vesmírech, který báječně funguje jak v rovině osobní, tak i z hlediska relativně komplikované zápletky. Dvojitý J.K. Simmons je nepřekvapivě boží a celé se to odehrává v Berlíně. Co chcete víc? 1. série 90% 2. série 80% ()

Galerie (395)

Zajímavosti (4)

  • Ve 27. minutě, když policie zatýká bratra Miry v jejich domě, tak Mira (Christiane Paul) poslouchá ve sluchátkách skladbu „Universal Daddy“ od německé hudební formace Alphaville z jejich druhého studiového alba „Afternoons in Utopia“. (Trajektt)
  • Ke konci epizody hraje skladba „The Dark End of the Street“ od amerického zpěváka Jamese Edwarda Carra. (Doomcourier)
  • Původně byl do role Aldricha obsazen Michael Nyqvist, ale nakonec nemohl roli z časových důvodů příjmout a nahradil jej Ulrich Thomsen (půl roku před uvedením první série pak Nyqvist zemřel). (Martrix)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama