Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2024), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (137)

joelly01 

všechny recenze uživatele

Jako priznam se ze kdyby do me ty prvni dily nezacal urputne cpat Klenot tak bych Yellowstone odepsala. Ale od tretiho dilu me to teda chytlo takovym zpusobem jako uz dlouho nic ne (posledni serial ktery jsem takhle prozivala byla Fauda). Cekam nedockave na dalsi dily ( letosni listopad?) a az budu velka, chci byt tak bad ass jako je Beth ♡ ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"40 TOURS IN AFGHANISTAN AND I GOT TO DEAL WITH THIS SHIT IN FUCKING MONTANA." ------------- Fantastická seriálová záležitosť, ktorá sa nesie v duchu všetkého, čo od Sheridana môžeme očakávať – prítomnosť drsnej atmosféry, náležite zvolené prostredia, silná hudba, špičková akcia, chladné postavy, svojský štýl rozprávania príbehov a ich s ničím sa nemaznajúca nátura. Yellowstone je presne ako jeho božská American Frontier trilógia, len roztiahnutá na 8 hodín. Nie je ale úplne bez chýb. Aj napriek všetkým chválam musím povedať, že seriál sa nesie naozaj v pozvoľnom tempe, má pomalý drajv, chýba mu kontinuálna a konzistentná intenzita, frekventovanosť akčných situácií a ich dopad na dianie je zväčša veľmi slabý. Prekvapivo sa ale na druhú sériu teším oveľa viac.  ---- (doplnit https://www.youtube.com/watch?v=AepTeUJ_TBc // https://ondemand.spectrum.net/tv/paramount-network/23064346/yellowstone-inside-the-phenomenon/ // https://www.imdb.com/title/tt13977426/?ref_=nm_flmg_t_5_slf ()

Reklama

Nix 

všechny recenze uživatele

Sheridan, Costner a western. Tohle jsou slova, která by mne nenapadlo nikdy spojit dohromady, ani by mne nenapadlo, že někdy budu tohle vyhledávat. Sakra to byl nářez. Je pravda, že první seznámení s pilotem je dlouhý, hodně ze začátku člověk tápe a chvíli mu trvá než se zorientuje, hodně postav, hodně smyček do hlavního děje, ale zhruba po třetí epizodě začala opravdová jízda. Je pravda, že tento seriál není pro každého, vše je pomalý než se začne něco dít, je tam hodně vedlejších postav, kterým chybí i nějaká hloubka, i když u některých ale ta hloubka tam je a jsem za to rád Jimmy. Ostatně proto je tam i ten western, aby to trochu zamotal, jenže Sheridan do toho přidal nádherné prostředí, hlášky, které umí podat tak, že si je pouštíte několikrát dokola a taky situace, které opravdu nejsou očekávany (dokonce i hororová vsuvka) a posunul to tím na opravdu velký level. Některé postavy mi nesedli, nechápejte mne špatně, Beth je skvělá, ale je to opravdová mrcha, které přejete jen to nejhorší, ale o to víc jde vidět, že herecké výkony tady jsou opravdu na jedničku u všech. Co se týče kvalit sérií, tak bych řekl, že kvalita stoupá každou sérii, pravda, že druhá série oproti třetí je trochu jinde, ale zase každá série má něco do sebe a jak jsem říkal, těch situací, které člověk nečeká je v každé sérii tolik a tak podané, že kvůli tomu nejde hodnotit některá špatně. Nečekal bych, že se tohle stane mojí novou závislostí, ale sakra chci bejt kovboj a nechat mlátit ženské kvůli mne, hrát poker, všechny oškubat a občas zadrnkat veselou píseň o tomhle. Yellowstone mne dostal, opravdu doporučuji mu dát aspoň šanci, já toho nelitoval. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Yellowstone je pro mojí osobu neskutečné zjevení. Viděl jsem mnoho výborných seriálů, které vychválím vždy a každému, ale jednu nevýhodu tyto seriály pro mojí personu mají a tou je, že si je již nikdy znovu nepustím. (myšleno seriály příběhové, ne sitcom)  Yellowstone si troufám říct, že jsem schopen zařadit mezi pár seriálů, ke kterým e budu vracet a to víckrát. Tady je zkrátka úplně vše. Perfektně napsaný scénář, neskutečně nádherné prostředí, ukázka práce se zvířaty, extrémně nadupaný soundtrack a hlavně herecké osazenstvo, počínaje Kevinem, který už pro mě bude vždy jen Duttonem, Kelly Reilly do které jsem se zamiloval na první dobrou je pravda, že ve své roli je  neskutečně sexy a zároveň extrémně dramaticky silná, samozřejmě Wes Bentley u kterého nevím, jestli ho milovat nebo nesnášet, nekompromisní kovboj se srdcem na pravém místě Cole Hauser, mimochodem tahle figura by si zasloužila vlastní seriál, Luke Grimes, který mi přijde jako takový John Snow celého seriálu a v neposlední řadě celá baráková banda, která umí být nekompromisní. ale dodržující pravidla a oddanost své práci a svému šéfovi. Seriál staví na silné americké hrdosti, přes to žádné nucené bití se v prsa, jak to amíci umí.  Seroš ukazuje, že i do těchto krásných kovbojských končin a širých plání se dá velice slušně zanést korupce, nekalost a praktiky za které by se nestyděli ani slavní gangsteři.  Takže shrnuto podtrženo :  v seriálu se intrikuje, vraždí, háže miliony, sexuje, ale i rodeuje, ukazuje jak se chová domácí zvěř, romantí  a jezdí v sakra nadupaných jeepech. Ze mě jednoznačně palec nahoru. A komu to bude málo, rodina Duttonových od stejných tvůrců se představuje i v seriálu 1883, kde ukazuje jak to začalo a následně pokračovalo v seriálu 1923. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Serie: Pro me jde o serialovou pecku roku. Soucasny western z kraje, kde vsichni musi byt drsni jak smirkovy papir, ktery vsech devet dilu paradne slape, to si necham libit. Skvele obsazeni v cele s Costnerem a Reilly, skvela atmosfera bezutesneho kraje, kone, auta, pusky a helikoptery, to vse Sheridan namichal do paradniho westernoveho koktejlu, u ktereho se nemuzu dockat dalsi serie. 2. Serie: Stale me to strasne bavi. Lepsi western jsem dlouho nevidel (mozna od prvni serie). Bavi me to, skvele se na to kouka a je to napinave jak byvaji nejlepsi thrillery. To vse v opravdu neokoukanem prostredi, kde i ta nejvedlejsi pribehova linka me proste bavi. Sheridan je borec a v druhe serii to ukazuje nejen za psacim strojem, ale i v sedle! ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě si zahrál roli obchodníka s koňmi samotný tvůrce, scenárista a režisér Taylor Sheridan. (Punisher)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama