Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (135)

Katie88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se to vezme kolem a kolem, Yellowstone jako takový nepřináší mnoho nového - rančerský život, kovbojové, inidáni, rezervace, PŮDA, které s sebou nese další asociace, to vše tu už bylo v rámci westernů. A přece jen něco nového dostáváme; ve světě, kde se točí spousta seriálů na různá témata, moderně – westernový seriál chyběl. Yellowstone jde navíc do hloubky. Příběhy a osudy jednotlivých postav jsou docela drsné a postupně se divákovi skládá celý obrázek a dostává odpovědi. Místy člověku syrovost postav leze na nervy, ale vzápětí musí obdivovat skvěle zahrané role. Postavu Beth Dutton nelze na 100% milovat, ale vlastně ani nenávidět… Rozhodně stojí ještě za zmínku úžasná krajina Montany s výhledy na Rocky Mountains, která dotváří celkový dobrý dojem. Bez ní by to byl možná i lehce podprůměrný seriál. ()

pa3ce 

všechny recenze uživatele

Škoda toho, že sa tvorcovia na konci uchýlili skôr ku budovaniu pôdy a príbehových liniek pre ďalšiu sériu, než aby ma v závere totálne odrovnali epickým zakončením príbehových liniek ktoré sa vyvíjali počas celej prvej série a tým pádom nastane po konci poslednej časti pocit určitého vyšumenia do prázdna všetkého čo ste pred tým sledovali. Každopadne atmosféra a vykreslenie postáv a ich strastí je skvelé, čo je dôsledkom hlavne úžasných hereckých výkonov na čele s Kelly Reilly, ktorá snáď zatieňuje aj samotného Kevina Costnera, ktorý je ale tiež na jedničku s hviezdičkou. Teším sa na ďalší vývoj moc, je tam potenciál na veľkú pecku. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Serie: Pro me jde o serialovou pecku roku. Soucasny western z kraje, kde vsichni musi byt drsni jak smirkovy papir, ktery vsech devet dilu paradne slape, to si necham libit. Skvele obsazeni v cele s Costnerem a Reilly, skvela atmosfera bezutesneho kraje, kone, auta, pusky a helikoptery, to vse Sheridan namichal do paradniho westernoveho koktejlu, u ktereho se nemuzu dockat dalsi serie. 2. Serie: Stale me to strasne bavi. Lepsi western jsem dlouho nevidel (mozna od prvni serie). Bavi me to, skvele se na to kouka a je to napinave jak byvaji nejlepsi thrillery. To vse v opravdu neokoukanem prostredi, kde i ta nejvedlejsi pribehova linka me proste bavi. Sheridan je borec a v druhe serii to ukazuje nejen za psacim strojem, ale i v sedle! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

První dvě série jsem sjel jak nic, hlavně druhou sérii jsem zhtnul jak malinu :) První série je takový mírný, pozvolný ale velmi příjemný rozjezd a seznámení s bandou okolo Costnera, který je v těchto rolích klasicky naprosto famózní, celkově casting je fakt špica. Druhá série je teda nefalšovaná gangsterka, ta překonala všechna má očekávání, pecka. Tak třetí série pokračuje tam kde dvojka skončila, supr a ten konec, máme se na co těšit v s4, nemůžu se dočkat! Tak první díl s4 a prvních 10 minut je akční řežba jakou jsem dlouho v seriálu neviděl. Jen tak dále. Taylor Sheridan je bůh! Celá 4tá série naprosto perfektní. Již teď se nemůžu dočkat pětky :) Samozřejmě jsem pětku viděl hnedka, jakmile k nám přišla Showtime, tak seriály Taylora Sheridana byl hlavní důvod proč si to zaplatit. Páta řada rozjela velkou show, snad to přes všechny komplikace dotočí a uzavřou, byla by to velká škoda kdyby to zůstalo nedovprávěno. ()

Toochman 

všechny recenze uživatele

Scénerie z Montany jsou úchvatné. Dokud se děj odehrává na ranči, je to pěkné na koukání. První dvě série nabídly dobře vystavěný děj, smysluplné zápletky a dostatek napětí. Toť pozitiva. Důvod, proč na ranči dělají cowboys bez bab, je jasný. Je nepochopitelné, proč by mezi sebe najednou tato chlapácká komunita přijala nějaké "kolegyně". S nástupem ženských postav do třetí série, se příjemná podívaná mění na nelogickou změť zbytečných dialogů a afektovaných blábolů. V dalším průběhu seriálu nám neustále přibývá takřka stejných postav. Na ranč se podíváme na 5 minut za epizodu, to ostatní už není ani ke koukání. Nebýt Costnera, vzdal bych to během 3. série. Jen kvůli jeho charismatu to se zaťatými zuby a přetáčením zbytečných scén dokoukám, ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • Srub, v němž žije rodina Duttonů, a stejně tak stáje a stodoly s ikonickým písmenem „Y“, se ve skutečnosti nachází na Chief Joseph Ranch, nedaleko města Darby v Montaně. (Punisher)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama