Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

Morholt 

všechny recenze uživatele

V Petrhoradě se zbláznil tamní Batman a tipec mu může zatrhnout pouze obdoba místního Sherlocka s bekovkou přišitou k hlavě. Okopírovaných motivů je tu nepřeberné množství, ale ruské prostředí tomu dává svébytný punc, takže potud je to oukej. Triková stránka sice není kdovíjaká, ale na standardní blockbusterovou úroveň to stačí. Herecky jakž takž, ale problémem je hlavní hrdina, který dokáže celkem rychle ztratit sympatie a není tu nikdo, na koho by se daly přenést. Co je ale největší problém je přestřelená stopáž, která způsobila, že přibližně v polovině mě to přestávalo bavit a ke konci už to bylo čiré utrpení. I kvůli sterilnímu finále. Rusové to umí mnohem lépe. 40% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Typicka moderni ruska akcni podivana. Vezmete Jokera, zmente par vet a obrazu, promichejte s Batmanem a mate to... :))) Hlavni hrdina je sympatak, film pekne odsypa, cili za me ok, vedel jsem do ceho jdu. Jediny co me stvalo, ze do hlavni zenske postavy dali takovou nevyraznou, nicnerikajici herecku. Pritom je v rusku tolik krasnych holek... ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nadupaná akční jízda z Ruska představuje jakousi kombinaci Sherloka Holmese s Nolanovými Batmany.  Dílo se především může pyšnit kreativitou a jedinečným způsobem natáčení. S jednotlivými souboji si totiž tvůrci skutečně vyhráli. Rozuzlení zápletky ve finále pak zaručeně překvapí a následné odhalení padoucha mne donutilo vyšponovat hodnocení o jednu hvězdu vzhůru. 70% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Docela vystilizovaná záležitost. Kamery, barvy, efekty, ale pořád je tu ta ruská mentalita. Humor, příběh, to je všechno tak jalový. Hrozná škoda. I když ono asi nešlo čekat nic moc extra. Prostě něco jiného je tuctový komiks ze západu navazující na dlouholetou tradici komiksu. A něco jinýho snaživá záležitost spíchnutá na koleni. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký netradičnejší komixový film. Vidno, že z Ruska a nie z USA. Film ma celkovo proste unikátnu atmosféru. Najviac ma na filme štvalo dávkovanie informácií (schopnosti hrdinu sú dosť dlho nejasné) a rozvláčnosť. Čo so štedrou stopážou malo za následok, že som sa neraz nudil. Príbeh nie je zase až tak strhujúci. Hlavný hrdina s tou smiešnou retro čiapkou je nevýrazný. Záporák s divným účesom skôr k smiechu. Aspoňže ma prekvapil ten twist. Ten som nečakal. Akcie tu tiaž nie je veľa. Najviac sa mi páčila úvodná naháňačka. Potom tam dlho vlastne žiadna akcia nebola. Sem tam nejaká bitka a potom až finále. Za mňa to je len priemer na jedno pozretie a tretiu hviezdičku dávam len za tú ruskú atmosféru. Prípadnú dvojku určite vynechám. 5/10. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)
  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)
  • Založeno na komiksové předloze „Major Grom“, kterou publikovalo Bubble Comics. (UncleMorty)

Reklama

Reklama