Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (131)

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Netuším, co si Franck Gastambide myslel, když tenhle brak točil. Postavy jsou plytké, humor rozdělen na perverzní, nebo na zvracení na přední sklo auta, příběh je úplně o ničem a herce pro hlavní záporáky nejspíš hledali v nějakém ochotnickém spolku. Samozřejmě, že mě mrzí, že ty úžasné hlavní postavy z předešlých filmů tu nejsou, nicméně šlo z toho udělat alespoň průměrný film. Tenhle film ale skutečně hodnotu nemá. Jednu hvězdičku uděluji za nostalgickou scénu, kdy Alan vypráví Sylvánovi příběh předešlých čtyřech filmů, a taky za pár naháněček v autech za zvuků Pump It od Black Eyed Peas. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jak vytěžit ještě pár drobných ze zvučné série. Pětka je slabší než první tři díly, rozhodně je lepší než čtyřka. Postavy jsou většinou debilní, zvlášť Danielův bratranec.Na druhou stranu Marot je sympatický a vypadá trochu jak Vin Diesel. K tomu jsou honičky pěkně natočené a některé vtipy povedené. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Původně jsem do tohoto nového Taxíka nechtěl vůbec jít. Už jen kvůli absenci ústřední dvojice – která byla kromě vytuněného taxi tím nejlepším. Byl jsem rozhodnutý tento kousek rovnou hodit do odpadní žumpy, ale…Zaprášený auťák, na který kdesi v prdeli světa kreslí šulíny, jsem prostě chtěl vidět znovu v akci. Nabušený polda a pirát silnic v jedné osobě si mě získal na svou stranu, no synovec Daniela už tolik ne – i když jeho epizodka se striptýzem a následným požárem taky pobavila. Ona celkově byla celá zápletka taková chudá, vedlejší postavy otřesné – ta bandička policajtů totální čuráci + tlustá a nechutná buchta, no a z původní série tu zbyl jen dementní šéf policie (nynější starosta) a černý polda. Tvůrci se ani nerozpakovali okopírovat některé scény či hlášky, ale přidali i celkem pohlednou mechaničku (to rande ve vodním parku a agresivní zvíře bylo luxusní), nakonec přišlo i pár solidních akčních scén, trocha toho humoru, takže jsem lehce změnil svůj názor. I tak to ale balancuje na hranici podprůměru a průměru. Trpaslík a sexy Sabrina Ouazani však rozhodli, že tomu nakonec ty tři hvězdy dám, ale prosím příště chci zpátky Daniela s Emilem a toho kokota šéfa už pošlete do důchodu… ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Mysleli ste si, ze nic horsie ako americky remake uz byt nemôze? Piaty diel je este väcsie peklo. Je mi luto, ze zo serie nadobro odisli Daniel a Emilien, ale ako zasadny problem to nevidim. S radostou by som prijal pohodovy akcny vyplach akym boli prve dva diely a kludne aj s novou zostavou. Lenze nova dvojka je absolutne nevyrazna, bez stipky charizmy a chemie. A rovnako nevyrazny je cely film. Je to jedna velka nuda obcas prerusena nejakym nechutnym forom v ktorom sa zvracia alebo vypustaju hovna. Ani pekne zenske na okrasu tu uz nie su. Cely film musime trpiet pohladom na jednu odpornu vypasenu svinu. Obcasne vyskyty komisara Gilberta tiez za nic nestoja a vôbec mi nepripadali vtipne. Najsmutnejsie dopadli spominacky na minule diely v ktorych ale Daniela a Emiliena neukazu. Asi sa urazili, ze ich vynechali a tak nedali suhlas na znovupouzitie ich zaberov. A urobili dobre. Skoro som zabudol na akcne sceny. Su sice prehladne ale dokonale sterilne. A je ich tu fakt malo. Soundtracky vzdy stali za to, kedze navodzovali pohodovu atmosferu. Okrem starej titulnej pesnicky, je zvysna hudba nevyrazna. Vysledkom je jedna velka katastrofa, ktoru ziadnemu fanusikovi Taxi serie neodporucam. 1/10. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z mnoho pohľadov, aktuálne dielo (možno teraz fakt konečný) „Taxíka“ je len paródiou samého seba. (To isté platí aj v prípade Bernarda Farcyho.) Málo vtipných scén a aj tie sú väčšinou ploché. Výnimkou je však návšteva u „Itala“, ktorá je asi najvydarenejším a najvtipnejším momentom. „Vin Diesel image“ F. Gastambidovi síce na prvý pohľad vyčarí úsmev na tváre, ale to nevydrží dlho. Takže spíš som toho názoru, že v tejto forme sa jedná o „zbytočné“ pokračovanie. P.S. 1: A strašne postrácam cameo S. Naceriho alebo F. Diefenthala. P.S. 2: Je smutné vidieť, že pán Benson do toho išiel. Osobné hodnotenie: 59% (*) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Frédéric Diefenthal dostal možnost si zopakovat roli Emiliena, nicméně když se dozvěděl, že Samy Naceri měl mít jen malé cameo (které navíc odmítl), tak se rozhodl na projektu nepodílet. Fanouškům poslal skrze twitter zprávu: „Emilien bez Daniela prostě nejde dohromady“. (UncleMorty)
  • Studio vyškrtlo z hlavních rolí Samy Naceriho kvůli soustavným problémům se zákonem, i když mu bylo nabídnuto cameo na konci filmu, odmítl ho s tím, že chce ve filmu být pouze jako hlavní postava. (UncleMorty)
  • Natáčelo se v Marseille a Paříži. (BMW12)

Reklama

Reklama