Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (907)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Trpaslův výraz nakopnutého psíka se díky stále náročnější práci maskérů stává poněkud toporným, ovšem fyzická příprava kvalitní a z tohoto hlediska není moc co vytknout. Ukázkovou akci, plnou ,,žánrových klišé", mírně kalí podivné motivace postav, případně mrdník v jejich zařazení na osách dobro-zlo, cyja-emájsix, blbec-ještě větší pako. Zkrácený komentář pro cílovku: supéér honičky, nikde žádný cecky! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Týmová hra tentokrát ustupuje, aby si mohl Ethan Hunt "vyžrat" svůj zatím největší přešlap. Šlape to skvěle, má to sexy lokace i herečky, akce je dech beroucí (v rámci kontaktních soubojů rovnou nastavuje sérii úplně nový strop) a scénář dává, minimálně v rámci nastavených pravidel a v minulosti rozjetých linek, smysl. Jenom moc nerozumím tomu, proč tvůrci hráli s tak otevřenými kartami v případě postavy Henryho Cavilla. Fakticky ale nejde Falloutu skoro nic vyčíst. Jenže... na můj vkus už to byl trochu moc Bond a málo Mission: Impossible. A to mi pocitově tenhle film řadí za jedničku, trojku, čtyřku i pětku. I když by si vzhledem ke svým řemeslným kvalitám a Cruiseově nasazení zasloužil být podstatně výše. 70% ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už předchozí snímek měl slušně našlápnuto, ale to, co je převedeno v šestém MI, nemá obdoby. Tom Cruise je samozřejmě vynikající (i já mám problém s jeho soukromím), ale je potřeba říci, že za úspěchem jeho několika posledních projektů stojí jeden jediný režisér a scénárista. To on udělal Fallout tím, čím je. Svou akcí, osudovostí a důrazem na morální dilemata stojí a padá téměř výhradně s Christopherem McQuarriem. Samozřejmě nesmíme zapomínat na nosnou romantickou linku (pro některé dámy a vlastně i pány), další členy týmu (Ving Rhames, Alec Baldwin), humor (Simon Pegg) a na protiváhu k Ethanu Huntovi (podmanivě úsporný Henry Cavill). U akčňáren to tvrdím málokdy (jenomže tohle vlastně není "jen" akčňárna), ale tohle je pro mě zatím film roku!!! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pořád to není tak scénáristicky vypilované jako trilogie o Bourneovi a Ethan Hunt začíná občas příliš béčkovitě ignorovat fyzikální zákony, ale na to se s prominutím můžu z vysoka vysráti, neboť MI6 je přesto asi nejzábavnější špionážní akčňák, jaký kdy vznikl. Je tam osudovost, je tam nepředvídatelnost a je tam dokonale drzé a suverénně vypointovávané podněcování zvědavosti (jehož rytmus je před zlomovým odhalením přímo ďábelský), ale zároveň nechybí strhující akční orgie podávané s potřebným nadhledem a vždy citlivě vloženou hláškou. Není to revoluce žánru, je to čirá pocta tradicím špionážního filmu, náramně přizpůsobená současnému trendu a akčnímu drivu velkých blockbusterů a současně chytře rozvíjející fikční svět a zajetá vyprávěcí i formální pravidla vlastní série. Není to kvalitnější než pětka, která lépe zvládla skloubení akce se spikleneckými konverzačními zvraty, je to ale bezpochyby příkladný prototyp technických možností současného blockbusteru, který má plynový pedál nonstop na podlaze a vyprávěním je pevně zakotven v osvědčených staromilných vzorcích. Více možná po další nutné návštěvě kina... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Na co čekáš?!“ - „Vyskakuju z okna!“ - „Co tím myslíš, že vysk...?! Promiň, měl jsem to ve 2D. Zlom vaz!“ Před zhlédnutím, ačkoliv jsem se na film dost těšil, u mě trochu panovaly obavy. Zatím totiž platilo, že každý lepší díl (1., 3., 5.) vystřídal horší (2., 4.). A já jsem moc rád, že šestku-Fallout nemusím doplňovat do té druhé závorky. Na snímku mě nejvíc (mile) překvapila „čistota“ akce, kterou si film dost dlouho držel. Myslím tím míru uhozenosti akčních scén, která byla dost malá (o tom svědčí i to, že jsem zvedl obočí snad jen u scény s oknem). Nevím, jestli jsem už ze všech těch MI tak otupělý, ale akce mi v tomto díle přišla opravdu hodně snesitelná. Samozřejmě, konec s vrtulníky mi to (bohužel) bohatě vynahradil, ale stejně. Ocenil bych možná víc humoru, ale i ten fungoval, ostatně stará parta byla zase pospolu a sehranost jde poznat (chyběl jenom ten Renner). Navíc, záporáci jsou tu rovnou 2 a jako bonus 1 femme fatale (vůbec zde těch ženských hrdinek bylo víc, což je jen dobře). S hodnocením tedy protentokrát zůstávám na 4*. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Christopher McQuarrie nabídl Jeremymu Rennerovi (William Brandt) cameo. Měl se objevit v úvodní scéně v Berlíně, kde by jeho postava přišla o život. Dle slov režiséra by měla jeho smrt velký emocionální dopad pro Ethana Hunta (Tom Cruise). Renner odmítl s tím, že by se mu nechtělo jet na tři dny natáčení a zemřít. Režisér také přemýšlel, že by na začátku filmu nechal zemřít postavu Vinga Rhamese Luthera Stickella, ale nakonec si to rozmyslel, protože nechtěl naplnit klišé "černoch umře vždycky jako první." (CrypzzXD)
  • Rebecca Ferguson (Ilsa Faust) během natáčení filmu otěhotněla. Ačkoliv nemohla dělat ty nejtěžší kaskadérské kousky, trvala na tom, že ty lehčí si odbude sama. (JustMeeKatie)
  • Tom Cruise (Ethan Hunt) a Ving Rhames (Luther Stickell) sú jediní herci, ktorí sa objavili vo všetkých (zatial šiestich) častiach série Mission Impossible. Po nich má na konte najviac častí Simon Pegg (Benji Dunn), pre ktorého je tento film štvrtým v poradí, ďalej Michelle Monaghan (Julia) s troma filmami. (Nu.Fylyp)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama