Reklama

Reklama

Princip slasti

(seriál)
  • Polsko Zasada przyjemności
TV spot
Česko / Polsko / Ukrajina, 2019, 9 h 20 min (Minutáž: 54–57 min)

Scénář:

Maciej Maciejewski

Hrají:

Małgorzata Buczkowska, Karel Roden, Sergej Strelnikov, Aňa Geislerová, Kryštof Hádek, Marek Taclík, Martin Finger, Lucie Zedníčková, Robert Mikluš (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílná kriminální minisérie je dalším mezinárodním koprodukčním projektem České televize, která tentokrát spojila síly s Polskem a Ukrajinou. Na moři nedaleko pláže v ukrajinské Oděse se objeví loďka unášená vlnami. Uvnitř objeví dva plavci nahé zmrzačené tělo mladé ženy s uťatou paží. Ve stejný den je na nábřeží Visly ve Varšavě přivolána policie k záhadnému napadení a objeví v kufru opuštěného auta useknutou ženskou paži. Další dramatický nález učiní herci pražského divadla během představení přímo na jevišti, když v tašce přímo na scéně najdou uťatou paži mladé ženy. Tři lidské ostatky ve třech evropských městech a trojice vyšetřovatelů z Česka, Polska a Ukrajiny v podání Karla Rodena, Malgorzaty Buczkowské a Sergieje Strelnikowa rozjíždějí rozsáhlé mezinárodní pátrání. K odhalení pravdy budou ale potřebovat mnohem více odvahy a odhodlání, než si původně mysleli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (90)

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych dal 4 hvězdy, protože jsem byl z Principu slasti nadšen, ale naštvalo mě, že jsme se sice dozvěděli, kdo vraždil, ale ne to, proč zrovna takovým způsobem. A to je velká škoda. Ale vzhledem k zdejší stádovité popravě, to p(r)ominu a přidám i tu poslední hvězdu na plný počet. Opět se projevila "odbornost" a "znalost" a "kdovícoještě" tohoto tupého stádečka ovcí, které opisují jeden od druhého a seriál hodnotí třeba po třech dílech... Nehodlám hodnotit to, jakým způsobem ČT film prezentovala (originální znění na webu, titulky, necenzurované verze,...), toho už je tu dost. Průměrně inteligentní člověk jistě pochopí, že se policisté z ČR, Polska, Ukrajiny a Německa nebaví česky a neřeší to... Seriál byl příjemně temný a chladný, zajímavé dějové linky, skvěklá kamera i atmosféra, vynikající hudba a parádní obsazení. Za českou stranu moji oblíbenci Karel Roden, Taclík, Vlasák, Kryštof Hádek a samozřejmě i další. Za ukrajinskou stranu určitě charismatický a sympatický Strelnikov a za polskou stranu jistě Małgorzata Buczkowska. Ta mi ze začátku byla nesympatická, ale časem (nejpozději do konce třetího dílu) si mé sympatie získala. Není to prvoplánová krasavice, ale má charisma. Vynikající je i střídání lokací. Já jsem byl prostě nadšen a nemám důvod cokoliv hanit. Jedinou chybičku jsem napsal hned v úvodu, ale tu milerád odpustím. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ambiciozní projekt Polska, Česka a Ukrajiny doplácí na nepřehlednost dějové linie, kdy i pozorný divák se začne ztrácet v množství informací. Místopisné údaje s časem spíš matou než pomáhají v orientaci tohoto kriminálního spletence. Nejvíce mě ale irituje skutečnost, že veškeré loga aut jako Škoda, VW, Mercedes, Opel aj jsou buď přelepené černým kolečkem anebo rovnou digitálně zamazané. Český dabing polských a ukrajinských postav není zrovna šťastné řešení. Zbytečně odtržené od reality. Sečteno a podtrženo: Po vlažném rozjezdu a nepřehledné střední části vše zachraňuje celkem zajímavé a napínavé finále. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem Pustinu a byl jsem skoro až nadšený, takže jsem se na tuto koprodukční záležitost těšil a celkem logicky jsem tvrdě narazil. Seriál se až děsivě vlekl, vyšetřování neustále stagnovalo a tvůrci absolutně selhávali v pokusech přiblížit mi osobní život jednotlivých postav. Zároveň mi chyběla atmosféra, napětí i akce, což je podle mého názoru u krimi/ thrilleru podstatný problém. Vyšetřovatelé se sice v desátém dílu dobrali výsledku, ten mi byl ale dokonale ukradený, protože jsem si k sérii za celou dobu nevytvořil vůbec žádný vztah, jsem jen rád, že už je to za mnou. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda ... utahané, bez zápletky. Tak jsem se pronudil až k desátému dílu. Už jsem byl zmatený. Kolik mrtvol? Kolik amputovaných rukou? Potenciál to mělo. A ten dabing je příšerný ten mě taky dostával. Buczkowska mi zase tak nevadila, Roden průměrný výkon, ale rozčilovali mě ty debilní rukavice Sergeje Strelnikova. Rozuzlení má být napínavé a překvapující, místo čehož je trapné a zavádějící. ()

petisek 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi pripadá, akoby niekto mal veľký balík peňazí a až potom rozmýšľal, čo za neho natočí. No a peniaze sa míňajú pomaly, stále ich je v rozpočte dosť, tak pridáva postavy a dejové linky, až z toho vznikne nekonečne dlhý seriál, plný postáv, o ktorých už neviem, kto je kto. Fajn hudba, lokácie, atmosféra, medzinárodné prostredie a herci, ale mohlo to mať o polovicu menej dielov a hercov a bolo by to minimálne jednoduchšie pochopiť. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení trvalo 120 dní v průběhu 9 měsíců. Tři velká města východní a střední Evropy posloužila natáčení – v seriálu se objeví mimo jiné i známá a historická místa Varšavy (Plac Defilad), Praha (Karlův most, Petřínská lanovka) a Oděsy (Potěmkinovy schody). (Duoscop)
  • Reálný děj filmového příběhu trvá 10 dní. (Duoscop)
  • Díky mnoha hodinám tréninku, dokonce i v těch nejtěžších scénách, herci nakonec nepoužili žádného doubla. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama