Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Kvalitný film. Silné herecké obsadenie a dej, ktorý sa vyvíja a kľukatie, pričom má dobrý spád a zachycuje veľmi širokú časť životov hlavných hrdinov pútavo a zaujimavo. Vtipné a nekompromisne tvrdé životné situácie a ich vplyv na vývoj a rast štyroch chlapcov podané veľmi emotívne. V malých okamihoch jemne zdlhavé pasáže trošku spomaľujú tempo, na druhej strane má film množstvo veľmi silných miest a tak je celkovo náboj filmu výborný. Bacon, Hoffman a De Niro sú vynikajúci. 4.5* ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě naprosto ohromil. Jak je dlouhý, tak je skvělý, ani chvilka mi nepřišla bezduchá. Výborní herci hrají opravdu kvalitně (v atypické roli se daří Dustinu Hoffmanovi:-)), scénář je prostě geniální. Jak se film zpočátku tváří jako vězeňské drama, tak se časem otočí zase úplně jinam a divák tak nemá prostor pro nudu (jenž by se u někoho mohla objevit dvou a půlhodinovým čučením na pasťák:-)). Brad Pitt mě tady konečně přesvědčil, že je opravdový herec. Prostě jeden z mých nejoblíbenějších filmů a basta. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je nepopierateľné, že filmov s príbuznou problematikou je hodne. Tiež je nepopierateľné, že tvorcovia vykonajú takmer čokoľvek, aby sa odlíšili, aby zaujali. A práve tie odlišnosti ma zaujali najmenej. Nenašiel som najmenšiu podobnosť medzi "sofistikovanou" pomstou Montecrista a intuitívnym zabitím Nokesa pri náhodnom stretnutí. A vykresliť prostredie polepšovne alebo väzenia je možné aj tak, že divák úplne zabudne za čo tam tí klienti sedia. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně nadprůměrný snímek Barryho Levinsona, který přímočaře vykresluje prožité peklo čtyř pouličních kamarádů, kteří za jednu klukovinu zaplatili hodně vysokou daň. Spáči jsou kvalitním dramatem, který je plný Hollywoodských hvězd, v čele s Robertem De Nirem a Bradem Pittem. Menší roli alkoholického advokáta, si střihl režisérův oblíbenec, nikdo jiný, než malý velký muž - Dustin Hoffman. Kvalitní retro skladby, Williamsův padnoucí doprovod (v některých sekvencích ne nepodobný Čelistem), hnusný záporák Kevin Bacon (ten chlap se pro podobné role snad narodil), nápaditá režie a fakt silný příběh. To jsou hlavní plusy filmu. Mezi malé, zanedbatelné minus patří asi trošku více se táhnoucí druhá polovina snímku, která mohla být trochu přímočařejší. Vetší tah na branku by neuškodil. Spáči jsou na rozhraní čtyř a pěti hvězd. Přikloním se k nižšímu hodnocení, ale je opravdu poctivé. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi silnému hereckému obsazení vévodí brilantní záporák a sadisticky perverzní bachař Kevin Bacon, a pak...až ti ostatní. Brad Pitt je herecky zdatný a umí filmu dát osobité kouzlo. Pomsta, která umí s divákem zamávat a která se zavrtá do mozku, protože je brilantně, citlivě a s přehledem natočena. Skvělý film. 100% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)
  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)

Reklama

Reklama