Reklama

Reklama

102 dalmatinů

  • USA 102 Dalmatians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Módní návrhářka Cruella ve vězení podstoupila terapii, která změnila její povahu a učinila z ní milovnici zvířat. Po třech letech je propuštěna na svobodu s podmínkou, že odpracuje pět set hodin veřejně prospěšných prací. Zdá se, že se Cruella opravdu změnila. Přesvědčí se o tom sympatický Kevin Shepard, majitel psího útulku, který je ve vážných finančních potížích. Cruella všechny dluhy zaplatí a přestěhuje útulek do nových prostor. Pro Kevina pracuje kamarád Ewan, který má shodou okolností stejnou kurátorku jako Cruella, sympatickou Chloe Simonovou. Ta napravené návrhářce příliš nevěří. Doktor Pavlov, který měl na starost Cruellinu terapii, zjistí, že zvuk londýnského Big Benu ruší účinky této terapie. A právě to se stane Cruelle, která je při jedné z návštěv u Chloe vystavena intenzivnímu zvuku slavného zvonu. Znovu zatouží mít kožich z kůže malých dalmatinů a znovu se nedočkavě vrhne na své odložené kožichy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je na tom cosi fascinujícího a perverzního. Cruella de Vil je charakter, který vznikl explicitně proto, aby byl nenáviděn - ve filmech to je několikrát zmiňováno a postavy v obou verzích dokonce na konce explicitně finančně těží z toho, že Cruella je nenáviděna (v originálu prodáním písně o ní, v hraném remaku počítačové hry, kde je záporákem). Tento film otevírá její možnost rehabilitace, která je ale samozřejmě nemožná, protože celý tento svět existuje jen proto, abychom v něm tuto postavu nenáviděli. Je to svým způsobem existenciální peklo. Doktor Pavlov se může snažit o její převýchovu, seč může, ale dokud je její vězeňské číslo 6660, co se s tím dá vůbec dělat? Nakonec nejkladnější postavy ve filmu mají nejvíc jasno v tom, že Cruella bude vždy Cruella a myšlenka na její rehabilitaci je absurdní. Tenhle film je k tomu všemu nevědomky variací Mechanického pomeranče ohledně vztahu ke svobodné vůli. Je zábavné ty nezáměrné implikace promýšlet. (Přesto je ten film dost nesnesitelný a Close to tentokrát nedorovnává dostatečně. Vydržet u toho je výzva. Sám bych si přál, aby byl ten potenciál omotaný něčím zajímavějším.) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Strašná ptákovina, očividně založená na popularitě prvního dílu, který taky nebyl kdo ví jaký zázrak. Ale tohle? Vaření z ničeho a nakonec nutkavé přehánění některých scén za účelem vylepšení celku. Po úplném vypnutí mysli a nepřemýšlení se to zkousnout dalo, ale jinak rozhodně ne dobrý film a už vůbec ne pokračování. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

V dětství, dřív než jsem viděla 101 dalmatinů jsem viděla tohle pokračování. A možná proto k tomu mám blíže než k jedničce. Díky tomuto filmu zbožňuji papoušky, upřímně Pajda je nejlepší postavou v tomhle filmu a dabing Jiřího Korna je dokonalý. Samozřejmě mě těší i super obsazení, že se vrátila Glenn Close, nově tam byl Gerard, Ioan a Alice za mě super a na jedničku. Příběhově je to sice slabší, ale i tak mě to bavilo. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Hlavní mužský hrdina "klaďas" mi byl nesympatický, už proto, že chodil jak hastroš - v zimě měl na sobě kabát a k tomu kraťasy... jednou jedinkrát se oblíkl, to když šel na rande s večeří v restauraci... bohužel tam to pokazil tím, že neuměl jíst špagety. Dále se mi nelíbilo zpracování filmu - námět solidní, ale některé moderní prvky prostě nemám rád. Nakonec ale dávám tři hvězdy - jednak kvůli snaze aspoň trochu pozvednout hodnocení, jednak kvůli jedné ze závěrečných scén "pečení" Glenn Close - to nemělo chybu. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza. Vnucovat dětem takový strašný nevkus, trapas, nevtipný humor, a debilní postavy! Příběh stojí a padá na tom, že pejsci jsou vlastně lepší, chytřejší, a celkově důležitější než lidi, a proto když vezmou zvířátka situaci do svých rukou/pacek, může to dopadnout jedině dobře. K tomu hodný člověk je jedině ten, který je nudný, průměrný, skromný, a má radši zvířátka než lidi. S tímhle měli scénáristy hnát, už jenom jak vyslovili námět. Ale ne! Někomu to zřejmě připadalo takové milé, a rozumně poučné! Jděte už někam. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Shepperton  Studios) a ve Francii (Paříž). (fiLLthe3DD)
  • V souladu s Disneyho tradicí byly v pár záběrech změněny siluety některých štěňat tak, aby vypadaly jako Mickey Mouse. (HappySmile)
  • Před vydáním filmu nechalo studio Disney vytisknout letáky, jejichž cílem bylo informovat veřejnost, jaké výhody a nevýhody jsou spojené s pořízením dalmatina. Předchozí díl totiž způsobil masový zájem o toto psí plemeno (zejména u dětí) a mnoho dalmatinů skončilo buď v útulcích anebo na ulici. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama