Reklama

Reklama

Kominského metoda

(seriál)
  • USA The Kominsky Method (více)
Trailer
USA, (2018–2021), 9 h 44 min (Minutáž: 22–37 min)

Tvůrci:

Chuck Lorre

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrají:

Alan Arkin, Sarah Baker, Michael Douglas, Ashleigh LaThrop, Emily Osment, Graham Rogers, Melissa Tang, Nancy Travis, Azie Tesfai, Willam, Jully Lee (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(22)

Učitel herectví Sandy Kominsky se svým nejlepším přítelem Normanem Newlanderem si navzájem pomáhají zvládat všechny peripetie stárnutí s humorem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (96)

r007 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas nikdy nebyl mým oblíbeným hercem, ale tím, co tady předvádí, mě ohromuje.A vůbec celý seriál je to nejlepší, co z Ameriky za posledních pár let vypadlo. Možná, že před 10 lety bych se tak nerozplývala, ale s přibývajícími lety jsem si vychutnávala všechny scény a každý další díl mě příjemně překvapoval. Bála jsem se další série, ale zbytečně. Byla snad ještě lepší než ta první. Neskutečně zajímavý scénář a vynikající Alan a Michael. ( Může mi někdo vysvětlit, proč je Michael uveden až na třetím místě, když je v záběru nejčastěji ? ) Abych jen nechválila, tak ve druhé sérii mi nepřipadl moc povedený Alan ( 80 let ) jako řidič v rušném velkoměstě a taky okamžité přijetí náhle se zjeveného vnuka ze scientologické církve mělo poněkud přehnaný závěr .Naopak velmi zábavná byla epizoda Michaela s Cialisem. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

"I’m not a pedophile, I’m an actor." Douglas s Arkinom v seriáli z produkcie Chucka Lorreho (bez laugh tracku, thank gawd) potvrdzujú status hereckej extra-triedy. Vtipné, citlivé, miestami pichľavé a dojemné, no nie tým slizkým podbízivým spôsobom, akým TV produkcie kŕmia segment 50+ jak na bežiacom páse. Rozhodne to nie je zaprdené a šikovne to reaguje na trendy v spoločnosti, napr. cez občasné racial/gender konflikty postáv. Obsadenie na úrovni, v menších úlohách sa tu mihnú aj ikony ako Elliot Gould alebo Danny DeVito. Fakt luxusný binge-watch pre vyzreté publikum so slabosťou pre kvalitne napísané dialógy a charizmatických hercov. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál o stárnutí zdobí brilantně štiplavé dialogy a taky skvělé herecké výkony, ať už zkušených hollywoodských hvězd nebo mladých protagonistů. Historky, které by mohly v reálu vyznít smutně, tady zajistí zábavu, protože jsou podány se sžíravým humorem._____ Neskutečně to spolu sluší M. Douglasovi a Alanu Arkinovi. Ti dva k sobě patří, doplňují se a je jen škoda, že na to už někdo dávno nepřišel a nenatočil toho s nimi víc. K plusům patří vtipná camea (viz K. Turner v miniroličce exmanželky M. Douglase - a vzpomeňme s láskou na jejich Válku Roseových a obě Honby). SHRNUTÍ: Těmto důchodcům by se nikdo neodvážil říct, ať jdou krmit holuby. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Táto americká miniséria je zábavný kúsok. Téma je síce podobná ako v britskom "After Life" od Rickyho Gervaisa a treba povedať, že britský humor ide viac "pod kožu", lebo je sarkastický. Po prvých minútach príhod Sandyho Kominského sa však budete dobre baviť. Útrapy dvoch starnúcich, kedysi úspešných mužov z Hollywoodu, vás rozosmejú aj vo chvíľach, keď bude reč o vážnych veciach - strata blízkej osoby, problémy s dospelými deťmi, ozývajúca sa prostata či občasná túžba po sexe. Obidvaja herci sa v tejto úlohe našli, hodili sa do nej a zahrali svoje roly na jednotku. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Humiliation doesn't bother you, does it? - I'm an actor. Humor starců o stáří balancující na křehké hranici strachu a paniky nad myšlenkou, kdy jeden druhého a jiné jim blízké můžou se smrtí ztratit. Komorně velkolepé, lidsky syté, herecky perfektně trefné. Filmový Bůh vzal jednotlivé složky, opatrně je namíchal, s láskou svůj výtvor opatroval a když si byl jist, že ve světě se neztratí, políbil ho na čelo a poslal ho k nám. ()

Galerie (243)

Zajímavosti (6)

  • Budovu, ktorá poslúžila ako kulisa vonkajšieho priečelia hereckého štúdia Sandyho Kominskeho, nájdete v Los Angeles na adrese 6361 Selma Ave. (mijec)
  • Sandy Kominsky (Michael Douglas) jezdí v automobilu Mercedes Benz 280 SE Convertible z roku 1968. (xisp)
  • Dva studenti v Sandyho herecké škole hrají scénku ze seriálu Dva a půl chlapa (od r. 2003), který napsal, stejně jako Kominského metodu, tvůrce a scenárista Chuck Lorre. (Miro_CZ)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama