Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Město na severu Čech. Inženýr Petr Svoboda (J. Mádl) tu pracuje na stavebním odboru radnice. Jeho práce ho však příliš neuspokojuje. Pomalu začíná cítit její limity, především ve chvíli, kdy zjišťuje, že jeho rozhodnutí vlastně nic neznamenají. Kdo má moc, má i pravdu, i když zákon říká něco jiného… Jednoho dne Petr náhodou nalezne zavražděnou dívku, ležící u garáží poblíž jeho domu. Policie případ vyšetřuje a Petra to velmi zajímá, dokonce natolik, že jeho přítel z gymnázia, dnes policista Brázdil (Š. Benoni), mu navrhne, aby se také dal k policii. Proč ne? Má přece vysokou školu, stačí, když si udělá kurz a může být policejním důstojníkem. Petra ta myšlenka láká, takhle změnit svůj život, dělat něco, čemu může sám věřit. Rozhoduje se a skutečně absolvuje policejní kurz. Do svého města se vrací jako policejní důstojník. Vrací se i k případu zavražděné dívky, který jeho samého vlastně přivedl k policii a na který od té doby nedokázal přestat myslet… (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

Wysch

všechny recenze uživatele

Křenková je sice hubená jak laťka vod plotu, ale Mádlovi ji jako televizní manželku závidím. Jinak zatím hodnotit nedokážu, ústřední linka hlavního případu je nastolená, přijímač k policajtům zkrášlenej, epizodní případ ubodaný holky bez emocí. Kolem a kolem jsem ale za každej počin z našeho divokýho severu rád. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škoda nepřesvědčivého rozjezdu. Kdyby autoři rovnou začali vyšetřováním a nepřesvědčovali výhodami práce u bezpečnosti, udělali by líp. Postup ing. Svobody na kriminálku působil hodně náborově (za studium příplatek, po deseti letech doživotní renta). Celkově má ale příběh náboj a zajímavé herecké obsazení. Dost kontrastně působila skvěle natočená scéna z pohřbu oproti téměř parodii ve 2. části Temného Kraje. I když opravdu by byla nejblíbenějším songem dvacetileté holky právě Hříšná těla křídla motýlí? (Ale odkaz na Anetu potěšil.) ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další vynikající režijní počin R.Sedláčka. Vynikající herecké obsazení : J.Mádl(P.Svoboda), E.Křenková(jeho žena), Š.Benoni(parťák Brázdil), A.Bílík(M.Hanuš),M.Havelka(policejní šéf),P.Špalková(stát.zástupkyně),famózní M.Pechlát(šedá eminence a kmotr R.Valenta),J.Novotný,J.Polášková atd. atd. Velmi přesní jsou taky: T.Dastlík(policista Hudeček),L.Veselý(major F.Suchý a ve 2.díle Anna Thu Nguyenová(policistka vietnam.původu Le Hong Tham) a spousta dalších. A ve 4.díle : J.Hájek coby veterán z Afghánistánu? .Těším se na 5.díl ..... . Zatím 4,5 * z 5 hvězd a 89 %. P.S.: famózní hudba Michala Rataje a Oskara Toroka .... . ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, že už podobným detektivním seriálům na ČT odzvonilo. Samozřejmě jde zatím pouze o první díl, ale nebavil mě příběh, nebavily mě postavy, nebavilo mě tempo vyprávění. Nechci být příliš jízlivý, ale to jak se Jirka Mádl dostal na poměrně prestižní oddělení, bych přirovnal k dialogu pocházejícímu z dob před r. 89... Víš, soudruhu Svobodo, my jsme dnes za Tebou přišli, protože si celý náš kolektiv pracovníků v kovovýrobě myslí, že bys tu funkci náměstka měl vzít... No, soudruzi, mě samozřejmě těší, že mi tak nějak věříte, ale já cítím, že na takovou funkci nemám ty - kvalifikační předpoklady. Podívej, soudruhu... Tobě to politicky myslí a to je dneska to hlavní. My za Tebou stojíme a podržíme Tě, vážíme si Tě jako mladého perspektivního kádra, který nám v úseku výroby může ještě hodně pomoct... Ten dnešní díl byl zkrátka takový jakýsi oteklý snažící se působit věrohodně, důstojně, komorně a snad i trochu temně až psychologicky. Ale ze všeho toho zírala určitá křeč, bezradnost a mizivé charisma hlavních postav. Za mě jde o prozatím nepovedený seriál. Ne, že by se na to nedalo vůbec dívat. Ale celou dobu si kladu otázku proč něco takového sledovat a proč se raději nepoohlédnout po vydařenějším kousku? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdybych chtěl kydat lidem do zrmzlinu do kournoutu budu mít delší příjímací lhůtu než ke kriminálce, alespoň podle tohoto seriálu. Jinak nemám větších výtek, casting nevypadá zle, jak už Sedláčka bývá zvykem, mnohem víc se mě líbí krátké scény, třeba, když dědeček řekl, že nechce prodávat svůj dům a reakce pani realitní makléřky. Uvidíme co bude v otázce "zmrazených případů" a za Elišku Křenkovou jsem rád, přijde mě jako skvělá krásná herečka, docela rád bych jí viděl v nějaký hře a nečekal až paní Rambo odrodí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Policejní budovou je v seriálu Telekomunikační budova Teplice stojící v Teplicích na náměstí Svobody. Společně s přilehlou budovou a od dostavby roku 1988 šlo dlouhá léta o nejošklivější budovu centra Teplic. (Muffino)

Reklama

Reklama